- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Майка ми прави живота ми ад!
Значи 2009 година майка ми и баща ми се разведоха.
Тя ми каза да не казвам на никого и аз нямаше на кои да си излея душата и тя не искаше да говори с мен за това.. после от тогаво до сега секи един разговор у нас се превръща в скандал.Писна ми и сега моита предишна най-добра приятелка се скарахме и вече не излизаме заедно.. и през това време аз си намерих друга ,която е познавам от 4 ти клас сега съм 7.. станахме много добри приятелки ама много.. и маика ми мисли ,че тя ми влие зле.. и неми дава да излизам малтретира ме психически като ми вика че не трябва да излизам с нея тя е еди ква си.. а всъшност тя е супер добра училището не и варвеше 1 вия срок ,но сега втория има само хубави уценки ,както и аз вика ,че от както сам почнала да излизам с нея съм се променила,а не се замисля дали не е от това ,че преди 4 години баба ми почина бог да я прости и след това наще са разведоха ,а ааз още не съм преодоляла случилото се с баба ми.Незнам тя маика ми иска да излизам с онова момиче ,с което излизах преди а тя е супер голяма кифла и се движи с курвата на града! кажете ми какво да правя? мисля да се обада на закрила на детето от изброенити там неща
Психическо насилие
Психическо насилие са всички постъпки, които могат да попречат на развитието ти, на възможността да реализираш способностите си и да се справяш с трудните ситуации.
Когато някой те подценява, подиграва се с теб, заплашва те, държи се несправедливо с теб, отхвърля те или проявява друг вид лошо отношение той накърнява достойнството ти и нарушава спокойствието ти.
Когато някой постъпва така:
Заплашва те
Заканва ти се
Унизява те
Обвинява те
Обижда те
Внушава ти психическа болест /казва ти, че си луд/
Не ти позволява да се виждаш с хората, които са важни за теб
Заплашва те, че ще се откаже от това да бъде твой родител/настойник
Тези неща ми ги прилага всеки ден.. всеки ден рева вече ми писна! а да и след всеки наш разговор след наказана си и 1 год след като се разведоха тя си пусна обявата в един саит за запознаснства и се запозна с др мъж ,но на мен изобщо не ми харесваше.. така и стана те се скараха и тои реши да я съди защото има звукозапис как чичо ми вика ,че ще го пречука! и просто не издаржам вече!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
според мен първо се опитаи да поговориш с нея. Все пак тя се разделила с човек с който е била доста време и и е трудно да го приеме и си го изкарва натеб без да осъзнава. Говори и с другата си баба например с другихора близки до теб. Аз мисля че последното нещо което трябва да направиш е да се обадиш на Закрила на детето. Ида попитам тя и преди ли се дуржала така с теб или от както са се развели ???
от както се разведоха .. преди баща ми се караше и ме е бил ,но аз го обичам а тя ме защитаваше.. и като се разведоха и баща ми отиде в чужбина.Първоначално написано от angel4eto966
е още един като мене!! при тебе е по-добре! на мене и майка ми и баща ми ми тровят живота.
FUCK-тически не ме интересувате..
на мен баща ми достатачно ми е тровил живота.. идвало ми е да го убия..![]()
сигурна съм,че ти е много кофтиако те малтретира всеки ден позвъни на закрила на детето!Недей да търпиш!
![]()
Асии <3 , Наннсии <3
Ти добре ли си бе?Първоначално написано от uBuTo
Авторката я е бил баща й, баба й е починала, развели са се родителите й, като бащата е заминал в чужбина, а ти цивриш за някакви прочетени разговори в скайп и чути обаждания по телефона. Сериозно, вземи се стегни малко, че си яко зле.
А за момичето - знам, че ти е дошло в повече, всички съчувстваме, но най-много ще те подкрепи приятелката ти. Ако ти е такава, ще те утеши и ще те разбере. Майка ти ти е казала да не казваш, че са разведени с баща ти на никой, но приятелката ти ще пази тайна. Относно закрила на детето - колкото и да ти влизам в положението, мисля, че това е прекалено. Според мен би влошило нещата, би ви скарало още повече, но ти си преценяваш. Най-добре е да говориш с майка ти, без да почваш викаш предварително, да й обясниш, че и на теб ти е толкова трудно, колкото и на нея след тоя развод. Ако говориш с нея като с приятел (макар че си й сърдита), така, както би обяснила на друг, и й кажеш, че старата ти приятелка вече не е същата, че ти е тъжно все още за баба ти, и т.н., ще се подобрят отношенията ви.
не мога да говоря с нея.. скоро ще има родителска среща а една учителка ,която ме мрази е казала на маика ми че приятелката ми ми влие лошо и супер лоши неща и е казала и маика ми забрани да излизам.Не съм излизала от 3 седмици почти.. само до магазина ме накара да отида 2 пъти. И аз не мисля ,че закрила на детето е решението защото тогава сигорно ще ме пратят в приемно семеиство и няма да съм близо до хората ,които обичам и са важни за мен.
Защо мислиш,че в приемнно семейство няма да ти е по-добре?Първоначално написано от pitbullxx
Но ти си решаваш или ще търпиш майка си или ще позвъниш на закрила на детето!Което аз на твое място бих направила!
Асии <3 , Наннсии <3
незнам.. сърцето ми подсказва да не го правя не искам да и го причиня.. незнам също ме е страх да не загубя приятелите си..![]()
Нашите майки и бащи прежвяха много трудни времена и много от тях не устояха психически. Не справедливо да изкарват неуспехите си на децата, но какво да правим - факт. Майка ти като личност предполагам е нормален човек, но разбита от живота и нещо много важно - самотна.
Ти си още 7 клас. Единственото, което можеш да направиш да я слушаш, а когато поотраснеш малко, след две-три години, ще можеш да почнеш сама да взимаш решения дали да я слушаш, или не. Дотогава майка ти е единствен авторитет в семейството.
супер.. и това всичко ми докара високо кравно.. и сега какво? Лекарката ме прати при кардеологаз обясних на маика ми ,че всичко е заради развода с баща ми затова се държа така и тн.. и тя пак си знае своето ..
вече незнам какво да правя изкарах 2 ка по математика и госпожата се разочарова от мен..
![]()
каза ми ти можеж да решаваш задачките разбираш ги защо неможа да решиш тези и получи 2 ка.. и аз госпожо не ми стигна времето.. и тя си замалча.. наскоро ме заболя сарцето // много съм притеснена.
Недей бърза да се обаждаш след време всичко ще се оправи все пак майкати е имала лоши мигове ... първо баба ти е починала за което искренно съжелявам второ развода със бащати също съжелявам (но така се случва) сигурно на майкати се е ступало това всичко наведнъж и затова сега е така дай и малко време ще свикне![]()
Не е достатъчно да си простак и говедо - ПЛЮЙ и ХРАЧИ за да се вижда
Keep Walking ... !