.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Как да заякна ?

Момче на 14 години съм , висок , отнисително слаб и искам да кача кила и да направя мускули , та да ми се лепят повече чацките ! Аз и сега имам мускули , ама проблема ми е в качването на килограми - ям много ама пак немога да кача ... Нещо не правя както трябва ли незнам ... Иии така !

Мега фен Аватара на ZipFail
    Мацките няма да ти се лепят повече само щото имаш мускули, през 90% от времето си с дрехи, сеш се..ако си дърво, мистър олимпия да си - няма да ти помогне

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Мацките няма да ти се лепят повече само щото имаш мускули, през 90% от времето си с дрехи, сеш се..ако си дърво, мистър олимпия да си - няма да ти помогне
    Абе не си много прав да ти кажа

За качване на маса са еднакво важни и диетата и начина на тренировката.Яденето от самосебеси не гради мускули, тялото трябва да е подложено на стрес за да се адаптира към ситуацията и да стане по-силно от преди. Не ти препоръчвам да ползваш уреди,понеже съпротивлението при тях е фиксирано и стабилизиращите мускули не се тренират. Прави повече от базовите упражнеия като набирания, лег, клек, бицепсово сгъване , мъртва тяга , кофички.....т.н Към диетата, приемай като за начало около 1.5-2г протеин на килограм телесно тегло и 4г въглехидрат на килограм телесно тегло, примерно ако тежиш 60кг ще ти трябва на ден да приемаш по 120г протеин и 240г въглехидрати от храната, гледай отзад на опаковките или в интернет какво е съдържанието в храните. Най-много протеиниб/белтъчини се намират в месото,ядките,соята,леща,бо б,мляко, въглехидратите се намират по-лесно в големи количества,всички сладки работи,вафли,плодове,хляб,о риз,картофи,мед.... да кажа само някои.
    Винаги яж веднага след тренировка,понеже мускулите в този момент са в най-голяма нужда от протеин,който ги изгражда и бърз въглехидрат,който попълва изстощеният гликоген.

Забравих да добавя,че трябва също да разделиш храненията на 5-6 през целият ден за да се усвои добре от организма.

Надявам се да съм помогнал

Цитирай Първоначално написано от Musaebe
    За качване на маса са еднакво важни и диетата и начина на тренировката.Яденето от самосебеси не гради мускули, тялото трябва да е подложено на стрес за да се адаптира към ситуацията и да стане по-силно от преди. Не ти препоръчвам да ползваш уреди,понеже съпротивлението при тях е фиксирано и стабилизиращите мускули не се тренират. Прави повече от базовите упражнеия като набирания, лег, клек, бицепсово сгъване , мъртва тяга , кофички.....т.н Към диетата, приемай като за начало около 1.5-2г протеин на килограм телесно тегло и 4г въглехидрат на килограм телесно тегло, примерно ако тежиш 60кг ще ти трябва на ден да приемаш по 120г протеин и 240г въглехидрати от храната, гледай отзад на опаковките или в интернет какво е съдържанието в храните. Най-много протеиниб/белтъчини се намират в месото,ядките,соята,леща,бо б,мляко, въглехидратите се намират по-лесно в големи количества,всички сладки работи,вафли,плодове,хляб,о риз,картофи,мед.... да кажа само някои.
    Винаги яж веднага след тренировка,понеже мускулите в този момент са в най-голяма нужда от протеин,който ги изгражда и бърз въглехидрат,който попълва изстощеният гликоген.

Забравих да добавя,че трябва също да разделиш храненията на 5-6 през целият ден за да се усвои добре от организма.

Мерси много пич ! Само да питам какво точно са бицепсово сгъване и мъртва тяга ?

Супер фен Аватара на zero
    Който иска това да казва, но добре оформеното тяло си е един голям + !
    Нооо има много по-важни черти от него :]
    Относно въпроса ти >> можеш да почнеш фитнесче и там има инструктури, които ще ти обяснят как можеш да заякнеш :]

Цитирай Първоначално написано от zero
    Който иска това да казва, но добре оформеното тяло си е един голям + !
    Нооо има много по-важни черти от него :]
    Относно въпроса ти >> можеш да почнеш фитнесче и там има инструктури, които ще ти обяснят как можеш да заякнеш :]
    С един приятел мислим да ходим на фитнес , ама почнаха да ни викат наще "много сте малки още" и т.н. ... Той е на 13 , аз на 14 ... Иии ще си тренирам сам ... И пак да питам - какво точно са бицепсово сгъване и мъртва тяга ?

Цитирай Първоначално написано от LilVik

Мерси много пич ! Само да питам какво точно са бицепсово сгъване и мъртва тяга ?
    Ето по-нагледно :}

http://www.youtube.com/watch?v=QxllTXMx0M0

можеш да ползваж и дъмбели в седнала позиция

Мъртва тяга:

http://www.youtube.com/watch?v=0JYCvtNKWc8

При мъртвата тяга гърбът трябва да не се изкривява докато се повдигаш

Musaebe

не се яде веднага след тренировка !!!!!!!!!!!

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Не мисля, че идеята е добра на 13-14 години да ходиш във фитнес зала. По-добре се захванете с друг спорт.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Цитирай Първоначално написано от hamilcar
    Не мисля, че идеята е добра на 13-14 години да ходиш във фитнес зала. По-добре се захванете с друг спорт.
    Е какво да правя за да заякна и да привличам мацките ?

Плуване.Развива раменете и гръдния кош.

"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд

Цитирай Първоначално написано от ttt4
    Musaebe

не се яде веднага след тренировка !!!!!!!!!!!
    След тренировка гликогена е изстощен и тялото ти има нужда от бърз въглехидрат както и от аминокиселини да поправи мускулите .Накратко,в период до 1 час след тренировка,тялото е готово да абсорбира най-голямото количество протеини и въглехидрати,естествено ако тренираш за маса.
    Другото важно нещо е че ако вземаш химий тялото ти абсорбира по-голям % протеини и въглехидрати през цялото време така че в този случай не би имало голяма разлика ако не ядеш след тренировката.

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Плуване, набирания, лицеви опори. Упражнения без големи килограми, малки сте.

А другите, които говорят много - след тренировка не е хубаво да се яде веднага. Да се изпие доза протеин или аминокиселини може, но тежка мазна храна не.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

А другите, които говорят много - след тренировка не е хубаво да се яде веднага. Да се изпие доза протеин или аминокиселини може, но тежка мазна храна не.
    Кой е казал,че трябва да се яде тежка мазна храна? Един протеинов шейк няма да ти попълни изстощеният гликоген в мускула, ти си знаеш.

Ок , а след набиряния , лицеви и т.н. трябва ли да ям много ?

Musaebe

не ме учи бе лапе яко си зле веднага след тренировка нетребва да се яда изчаква се около 30,40 минути и това тфа е като тренираш за маса ........

Мега фен Аватара на Chacho

Кой е казал,че трябва да се яде тежка мазна храна? Един протеинов шейк няма да ти попълни изстощеният гликоген в мускула, ти си знаеш.
    +1
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от LilVik
    Ок , а след набиряния , лицеви и т.н. трябва ли да ям много ?
    Е ?!

Аз веднага след какъвто и да е трен ям банани и/или мед. Не по-малко от половин час след това ям храни с белтъчно съдържание. Ако пиеш протеин - 15 минути след бананите и меда (бързия въглехидрат). Ако пиеш амино, веднага след трен, заедно с бананите и меда

Супер фен Аватара на someonerandom
    Тъй като тук определено ще има спорове и ще се колебаеш как да постъпиш,пробвай да пуснеш тема в http://daobg.com/forum/index.php?showforum=51 .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си