Ами казват по добро било образованието в чужбина. Ето ти няколко въпроса над които можеш да разсъждаваш. Какво учи един икономист в България и какво учи икономист в Англия ( отг едни и същи неща и дватамата учат за един и същи направления едни и същи предмети ..). Втори въпрос каква е разликата между 1 магистър ( студент) завършил СУ ( соф. унв) и такъв завършил ВТУ (Велико търновския) на практика никаква и двамата са учил едни и същи неща, но на единиа дипломата важи повече от на другия(примерно за спец право) . Просто западните унв се славят повече лично мнение. Това че си завършил на запад не ти дава гаранция че знаеш , разбираш , можеш и ще се реализираш по добре от мене , ако съм завършил в БГ примерно.
Аз лично смятам да не напускам страната поради мн причини , някой от по важните са роднини и приатели са ми тука. България е инвестирала в мене 14 години ( в момента съм 2 курс)и след като завърша ще почна да и се отблагодарявам. Вместо да замина в чужбина и чужденците да ипозлват потенциала им да им трупам полезен продук на тях.....
Ако наистина желаеш да получиш добро образование не е нужно да замнаваш в чужбина можеш да го получиш и тука просто ще вложиш повече усулия от своя страна и по- малк осредства
ПС: Сру за правописните грешки но бързам и нямам време да проверявам..