- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Английски думи
Виж сега... сигурно си учил в Щатите, не знам... поне така се опитваш да представиш нещата със сигурност, както и да е... Point- a ми в случая е, че колкото и да са ти полезни тея думи за САТ- овете... мога да те уверя, че по- голямата част от тях ще си останат точно там... в графата "САТ- овски думи"... не е лошо да се знаят, разбира се, ако не друго носи лично удовлетворение за човек, който харесва езика и се наслажадава на това да го учи... но никъде, в Щатите включително (защото аз съм живяла там) няма да чуеш повече от много минимален процент хора да ги използват и то или като примерни или в много строго професионален контекст, например ако професията ти е нещо тясно свързано със самия език... Другото, което искам да кажа е, че... ясно се вижда от подписи, аватари и тем подобни, че си супер надъхан и си се амбицирал и т.н.... в което няма абсолютно нищо лошо, даже напротив, евала, но в реда на мисли, в който започнахме разговора... от няколко години съм студентка, извън Бг, уча на английски и то достатъчно сериозна специалност, която си върви ръка за ръка с нейната си там пак не много елементарна терминология (не че повечето специалности не си вървят с тяхната си)... и от позицията на такъв човек пак мога да ти кажа, че целта на САТ- овските думи, които ти използваш и във всекидневната си реч, е просто да ти помогнат да си вземеш изпита с точките, с които искаш... от там нататък е излишна показност, на която британците биха се изсмели доброжелателно, но леко иронично, както се получава в случаите, когато някой се опитва да им вади термини и да им говори като от учебник, а американците биха се опулили и биха ти теглили една майна наум. И така като за финал... да си показваш знанията във форум, където повечето хора са учили английски само на ниво училище (а всички знаем как стоят нещата в училище и колко се учи и как се преподава, като в повечето случаи учителките са завършили същото училище, в което преподават или поне някое много сходно такова, изкл. професионални езикови гимназии) не е особено впечатляващо и те кара да изглеждаш малко жалък и леко смешничък.Първоначално написано от amk933
Ако поста ми ти е прозвучал иронично, подигравателно, агресивно или злобно съжалявам, защото това не е била целта. Даже напротив. Айде малко по- спокойно и със здраве... А, и наздраве!![]()
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.