.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Голям фен Аватара на play23

Малко помощ за c++

Значи утре ще имам контролно, аз задачите всичко си ги разбирам, само дето госпожата ни каза, че щяло да има и теория, а там нищо не съм слушал Искам да попитам за някой неща, какво значат, аз просто съм наизустил всичко, то за уравненията принципа е един и същ и грам незнам кое, какво означава.

Така значи интересува ме :
    първо с нещо просто - int main() - за какво е ?
    после - scanf("%f",&x); - тва пък за какво е
    printf("%f",y); и тва си немам на идея
    и последни 2
    - returno 0
    - system("PAUSE")

Извинявам се за тъпити въпроси Ако ми напишете кое за какво се използва ще съм много благодарен

Мега фен Аватара на Chacho

Re: Малко помощ за c++

Цитирай Първоначално написано от play23
    Значи утре ще имам контролно, аз задачите всичко си ги разбирам, само дето госпожата ни каза, че щяло да има и теория, а там нищо не съм слушал Искам да попитам за някой неща, какво значат, аз просто съм наизустил всичко, то за уравненията принципа е един и същ и грам незнам кое, какво означава.

Така значи интересува ме :
    първо с нещо просто - int main() - за какво е ?
    после - scanf("%f",&x); - тва пък за какво е
    printf("%f",y); и тва си немам на идея
    и последни 2
    - returno 0
    - system("PAUSE")

Извинявам се за тъпити въпроси Ако ми напишете кое за какво се използва ще съм много благодарен
    C++ не знам, няколко пъти само съм го сръчквал. Не ми остана време да се захвана. Все пак:

int main() е началото на главната програма
    scanf("%f", &x) пита за стойността на реалната променлива х.
    printf("%f",y) извежда стойността на реалната променлива y.

system("PAUSE") бие пауза на програмата, ако не се лъжа, с цел да не стане така, че да изпълни алгоритъма и моментално да се изключи.

Кажете дали правилно съм ги нацелил ^^.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

system("pause")

Предполагам че работите с DEV а при него програмата директно се прекратява и резултатът не може да се види...

return 0; - Тъй като главната ти функция (int main) ти е от тип int трябва да върне някакъв резултат от този тип, за да приклиючи изпълнението на програмата;

Надявам се да съм била полезна ;]

?

тва е толкова тъпо,че... смиъл то може и да е яко ама нищо не разбират от него

Мега фен Аватара на Chacho

Re: ?

Цитирай Първоначално написано от kerata
    тва е толкова тъпо,че... смиъл то може и да е яко ама нищо не разбират от него
    Благодарение на "това" ползваш компютъра си по начините, по които го използваш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си