Може да съм доктор, но по тази дисциплина съм подготвен. Обществото не тръгва от семейство нататък. Първоначално хората са живеели на големи родови общини. Това не никак лошо, но самостоятелното семейство се явява като един по-късен етап на развитие. Както в рода си има йерархия, така и в семейството. Представи си в един момент родителите да се счепкат по някакъв въпрос. Когато и двата пътя са ирационални така или иначе, трябва да се вземе думата на старшия.
В националната държава е същото. Сегашната демокрация да я оставим настрани. Преди, когато е имало цар, боляри, велможи и т.н. е имало приемственост в йерархията и властта. Обществото е било разделено класово и всеки е възприемал манталитета на на себеподобните си. Понвжеже хората не са еднакви, то всеки трябва да намери подходящата си класа и да развие поколението си в нея. Ето така виждам аз приемствеността на традицията.
Относно хазната и разпределнието. Добре, имаме хазна, един човек се скъсва да произвежда домати, вняса ги хазната, разпределят се между хората и през останалото време на годината няма домати. В същото време пекарят има непрекъснато работа, защото всеки ден фурната му пече хляб. Добре де, значи ако тоя с доматите получава заплата, и пекарят поле\чава заплата от хазната, това означава, че
хазната има власт да им определя заплатата. А зад хазната стоят хора, които яадминистрират. Ето тези хора са облечени с власт. Така, че идеята за анархия и в този случай пропада