- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вашата религия
Едни и същи идеи, но облечени в различни думи. Музикалният ти вкус те оправда, но стига да не вярваш в самите идеали.Първоначално написано от Vortexa
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=170569
Признавай силата на магията, ако си я използвал успешно, за да постигнеш желанията си.Ако отричаш силата на магията, след като успешно си заложил за нея, ще загубиш всичко, което си получил.Първоначално написано от Vortexa
7мото сатанинско правило...![]()
Православна хрстиянка разбира се! ... и наистина вярвам в това, че има Бог. Не съм от оня тип хора дето вярват само кагато са затънали (пфф и ми са пишат вярващи ... позиори мн мразя такива)..... "Бог е много удобнo извинение за хора без воля! " точно обратното аз съм човек с мн воля, а и Бог не ми е извинение за неуспехите ... така че... PeAcE![]()
![]()
Пхахахахахах. Тръгнала да подлага вярата на християнка под съмнение. Много ме дразнят такива, вярващите знаят, че съществува Бог, пък те тръгнали да им казват, че е лъжа.Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
"Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!". Убедителността ми разбива всички атеисти с поглед![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Погледни другите теми по които съм писал,че не ми се пише на ново,защото навярно няма да си направиш малкия труд да прочетеш(сигурно си от тези които-мразим да четем)Първоначално написано от Nam3less3
Няма да си направя труда, защото дори и да отговоря на всичките ви въпроси, това няма да има никаква полза, от далеч си личи, че и Бог буквално да се появи пред лицето ви, няма да повярвате ами ще търсите научно обяснение, написах вече, че ако някой иска да чуе личното ми мнение да ми прати съобщение (много запетай станаха, че и рима има)Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
А самата истина е?Първоначално написано от betterman
Питам?
Има си достатъчно литература за тваПървоначално написано от filmimilmi
Ами хвърли малко светлина по въпроса, не се прави на толкова вездесъщ. И аз мога да се направя на всезнайко и да кажа кое е истина и кое не, но се въздържам. Насочи ни към правилната литература например... Открива ти се възможност да просветлиш толкова много хора, а я пропускаш...Първоначално написано от betterman
![]()
Достатъчно е да прочетеш книгите на Елена Блаватска и Елена Рьорих за да разберешПървоначално написано от filmimilmi
![]()
![]()
Изтоноправославен християнин
I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor, dumb bastard die for his country.
Въпреки че съм кръстен, аз изповядвам родноверие, т.е почитам старите славянски богове.
Перун, Волос? Такива ли? Те не искаха ли некви жертвоприношения бе?Първоначално написано от BERCUT
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Същите, за които спомена и още други. За разлика от някогашните славяни, ние вече не извършваме жертвоприношения. В момента те са просто символични. Например, за да има мир на Перун трябва да му се принесе в жертва човек, сега ние няма да убие някого и да лежиме по затворите, просто се избира един на който просто се прокарва съмсем леко ножът през дланта или гърдите, колкото да се появи малко кръв.Първоначално написано от gandalfepi4
+1Първоначално написано от marin4itu
![]()
По-долу казаха:
Напълно съгласна!Няма религия по-висша от Истината.
The Devil Fucks like God makes Love.
Е ок, истината за теб може да е съвсем различна от истината за мен, каква е твоята?Първоначално написано от casey
Хистиянка съм, с разбирания близки до протестантските
"Стоя на пръсти... накрая на света"
Истината за всеки един е различна. За мен "истина" и "успех" за две еквивалентни категории. Така е в религията, така е в науката, така е във всяка една сфера на живота. Една научна формула и теория е валидна и вярна до момента, в който се окаже, че даден научен процес протича в противоречие на тази теория, т.е. докато тя ни дава успех, тя е истина.Първоначално написано от filmimilmi
Както казах, същото е в религията. Ако за даден човек християнството му помага да успява в живота; ако му помогне в даден труден психологически момент; ако на пияницата/крадеца/убиеца/наркомана му помогне да преосмисли поведението и ценностите си и го спаси - то тогава в християнството е истината. Ако други ценности му помагат да успява в живота - те са реалната истина. И обратно, ако му пречат на развитието - те са лъжата, в която той вярва и която той следва. Строго индивидуално е.
А аз се възприемем като наследствен православен християнин, т.е. не съм вярващ, но уважавам произхода си и религията си. Смятам, че в даден момент тя е помогнала много на българския народ и трябва да се уважава.
w0o0o0w.Първоначално написано от ZipFail
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Чудя се защо някой хора ги е срам от религията си.Примерно има отговори мисюлманин в анкетата, но не й в темата. . За какво гласувате тогава?
Аз също гласувах за мюсюлманка![]()