- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Животът има ли смисъл?
А може би това е смисъла-да ставаме по-зле и по-зле за да се самоунищтожим.Дали като експримент за 1 дали като цел за нас самите...Първоначално написано от mince
![]()
напротивПървоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
но тези без граници често наричаме луди. свободата според мен води до това - до тотално размиване на правилата и нормите на света и ти с рязък скок просто ги надхвърляш и спираш своето пълноценно съществуване като определен редови кадър от обществото.
зипфайла е много прав всъщност. физически нямаме криле, или поне са печатани с неразгъваема плът и не могат да мръднат особено. духовно можем да имаме КАКВИТО искаме криле и да ги използваме както искаме.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
1. Няма смисъл изначален. Всеки си го осмисля сам. Примерно някой го осмисля като помага на другите. Друг като си прави кеф - търси пиене, секс...Трети въобще не се запитва за смисъл и си кара по течението...Първоначално написано от soldatado
2. За какво ? За нищо, бе. Ей-така. Ми хлебарките що се раждат? Ми мухите? Някои неща са така. След време може и всичко да измре, примерно, ако свръхнова звезда избухне наблизо и стерилизира целият живот на Земята.
3. Каква е целта? Ами каквато си я измислиш. Същото като смисъла. Ако искаш се цели да ходиш на Луната, ако искаш пък се цели да измислиш лекарство за вечен живот. А, ако искаш се цели в някоя мацкаВсеки с целите се.
4. Някой ден може и да няма хора. Много видове са изчезнали - от динозаврите до торбестите вълци...това да има хора или да има крокодили на Земята е едно и също. НИЩО не е налагало съществуването на хората и няма и да го налага. Просто част от живото по Земята...
Good luck, Bad luck, Luck...
Първоначално написано от gandalfepi4
Ама не си прав. Това там на снимката само от твоята нисша, човешка, ГРЕХОВНАгледна точка, о, НЕПОКАЯЛ СЕ ГРЕШНИКО, отричаш СПАСИТЕЛНАТА МИСИЯ НА ТОЯ-ДЕТО-УМРЯ-НА-КРЪСТО-ЗАРАДИ-НАС!
Сега ще ти обясня Божествената гледна точка, на "Триъгълника":
Това не е умиращо дете с лешояд! Това е Лешояд-Християнин, който ще изяде дете-Атеист, защото Бог го е възнаградил със следобедна закуска! Сега получи ли Просветление?
Аз мога и да ти докажа, че това е работа на бог, ОПА, не на бог, а на Бог! Още по-точно на Бог, абе, дай за всеки случай, да го кажем на Бог !
(Вземай пример как да се подмазваш Богу като мене, за да можем после заедно да купонясваме на някой облак в Рая!)
Та значи ДОКАЗАТЕЛСТВОТО (което ти казвам с вперен маняшки поглед и треперещ хистеричен глас) е :
ЛЕШОЯДЪТ-ХРИСТИЯНИН Е САМ! Ако беше обикновен лешояд, който яде нещо умряло, щеше да е в компанията на онези грешни, атеисти-лешояди. И щяха да ядат някакъв си дърт лъв! А тука - съвсем друга работа, личи си Божествения дар : млада мръвка за вечеря и никаква конкуренция на себеподобни!
Ако още не си ми повярвал и, което е по-важното, ако още не си се подготвил тази неделя да идеш на църква, ще те анатемосам и тогава и Господ не може да те спаси!
![]()
:P
Кажи сега не ставам ли за пастор от кварталната секта? Аз даже може и да се издигна в йерархията, ама пусто не съм религиозен...А ме каниха едно време мормоните![]()
oh noez!!! i haz been deluded halp me jezuz pls
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Не разбирам добре, но ми се струва, доколкото разбрах, че вече си открил Спасителя (той е по-голям спасител и от "Спасители на плажа" с Дейвид Хазелхоф). Най-после си усетил, че смисълът е в Него, по-скоро в Тях-тримата или в Него?...Обърквам се в тая Триада, ама то е, защото съм Смъртен, от кал направен и на кал ще стана...мдааа...Първоначално написано от gandalfepi4
Успех на църковната служба в неделя!
е те т'ва е!Първоначално написано от gir
always late but worth the wait!