.
Затворена тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Фен
    Град
    Бургас

Проблем при изхождане

Значи проблема е ,че рядко ходя на тоалетна по голяма нужда.Някъде около веднъж в седмицата (не ми се ходи просто) и в следствие получавам запек.Та днес по време на изхождане ,като се избърсах по тоалетната хартия видях кръв,може би се е получило някакво разкъсване около ануса.Случвало ми се е и друг път.Може би е анална фисура?> има ли начин да го излекувам ? някакъв режим на хранене ли да спазвам.ПОсъветвайте ме ,Моля!Благодаря!

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Яж всяка вечер по една-две скилидки чесън и ще ходиш редовно на тоалетна.

Самият факт, че ходиш 1 път на седмица говори за проблема. Очевидно изпражнението е било по-твърдо. Може да е имало разкъсвания в червото - зараствва, спокойно. Но трябва да вземеш мерки относно изхождането. 1 път на седмица е много рядко! Трябва да ходиш всеки ден. Иначе организма се затормозява. Ако си на диета, или нещо подобно... спри я поне за известно време. Хапвай нещо с фибри...дали ще е Активия, или сама ще си правиш мюсли - няма значение.
    Успех!

Фен
    Град
    Бургас
    Знам ,че трябва да ходя всеки ден,но не ми се ходи ...в смисъл няма нужда така да кажа.Никога не съм пазела диети и в момента не го правя.Храня се добре...незнам защо става така

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Тази кръв може от много неща да е...
    С този запек, предполагам, че се напъваш, за да се изходиш, и това може да е довело до хемероиди....това според мен е най-вероятно...

Иначе може и някакъв вид колит да е, като ХУХК, например, но предвид, че е доста рядко заболяване, на дали е случая. Тази симптоматика е характерна и за карциномите, но пак на-дали. Малък си за такива неща. Иди на един гастроентеролог да те види. Ако си от София, мога да ти препоръчам 2ма от най-добрите в БГ, но се приготви да почакаш 1 месец на частно или 3 месеца с талон.

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    amk933 най-изчерпателно изяви мнение по въпроса ти..
    + това не яж много суха храна защото затормозява организма и ти се отразява на изхождането... яж повече пълноценна храна и пий прясно мляко...

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Фен
    Град
    Бургас
    момиче съм,благодаря за мненията ви

И аз съм като теб. Храня се добре, но ходя през около седмица, без да изпитвам нужда преди това. Всички вкъщи си ходят нормално и всеки ден, а ядем едни и същи неща. Може би организма ми е такъв. А знам, че това не е нормално...Някакви съвети?

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    ^^ отиди да ти се пуснат изследвания

Това със запека е неприятна и болезнена история, преди и аз имах подобен проблем, но съм му намерил цаката. Почти всяка вечер си правя айран, доста те " разкарва" така да се изразя и поне при мен предотвратява запек и ходя редовно по голяма нужда.

Сега може да напиша една огормна глупост, но все пак. Аз бих отделил една вечер у дома за да предизвикам собственото си разтройство, по простата причина да ми се пречистят червата, правя го като цял ден не ям нищо и вечерта изпивам около 2 литра айран с повече сол. След около 20 минути резултата е на лице. От къде да знам.... изглежда глупаво, че го правя

Re: Проблем при изхождане

Цитирай Първоначално написано от Titanic_baby
    Значи проблема е ,че рядко ходя на тоалетна по голяма нужда.Някъде около веднъж в седмицата (не ми се ходи просто) и в следствие получавам запек.Та днес по време на изхождане ,като се избърсах по тоалетната хартия видях кръв,може би се е получило някакво разкъсване около ануса.Случвало ми се е и друг път.Може би е анална фисура?> има ли начин да го излекувам ? някакъв режим на хранене ли да спазвам.ПОсъветвайте ме ,Моля!Благодаря!
    Значи това с ходенето до тоалетната е относително.Говорим за 1000 причини, една от тях е метаболизма на човек и още много други.Ако ядеш само сухотии и други глупости... нормално е да ходиш 1 път в седмицата.Яж манджичка. :P Това с кървенето е възможно да се получава в следствие на прекомерното претъркване на ануса с хартията, ако не е от това отиди на чичо доктор... той със сиг ще ти каже какво е.

просто може би ... не ядеш ХРАНА.
    ако се тъпчеш на даскало с сандвичи и ей такива ... и вечерта не ти се яде примерно боба във вас и си вземеш пак нещо сухо или дори си намажеш филии ... пак не е добре. С една дума суха и еднообразна храна ,която не ти дава всички витамини нужни за организма.
    Не казвам да не ядеш суха храна, но примерно ако хапнеш 1 сандвич ... вечерта трябва да хапнеш супичка или нищо такова.
    Също така не е хубаво да се яде "на крак" или докато се движиш.
    Просто сядаш и дъвчеш хубаво.
    Комбирай си храната. Създай си хранителен режим. Яж плодове, пии повече течности.
    А за проблема ти сега ... не се притеснявай ... просто започни да пиеш много вода и ако е вода + мед още по добре, а ако е сутринта на гладно .............
    Успех. дано съм помогнал

Голям фен Аватара на daru6a1
    Аз съм на същия принцип .. Ходя един път в седмицата - дори роднините ми започнаха да се притесняват ;d
    Чее таака ,, често ми се случва да има кръв по тоалетната хартия .. но си заздравява от самосебе си ..
    А за сметка на това пия и ям много течности [ напитки ,, маджи ,, супи и други производни ;d ]]

) Остави се на майката природа ;d а ако продължаваш да си така или много те боли ,, може би на доктор и аз незнам

Голям фен Аватара на FlowerPower
    Град
    гр. София
    Яж трици, много са полезни и попринцип и за изхождането специално, а като ги накиснеш в топло прясно мляко и след има няма час ще си си свършила работата
    Никога не казвай никога, защото ти се връща.

Смехът е заразен. Бъди преносител!

Голям фен Аватара на daru6a1
    Напоследък като ям Фитнес със прясно мляко и много ме разхлабва ;x

Неизхождането редовно и запека може да се дължи и от стрес напрежение притеснение

Избягвай да ядеш суха храна,пии повече течности
    Cullens

не е нормално да ходиш по веднъж седмично , можеш да си направиш едни изследвания за всеки случай , но аз попринцип също не ходя често пък и голяма част от храната която ядем е суха . Можеш да пробваш да пиеш повече мляко или да ядеш кисело мляко , сутрин чаша кафе на гладно поне на мен ми действа доста , активиа на мен поне ми помага, и тежката артилерия китайски зелен чай добре запарен

taniooo
    Guest
    и аз имам един проблем,значи ходя си редовно на тоалетна,но са ми мн едри изпражненията..нзн на какво се дължи това

До автора и всички с некви такива проблеми:

вижте тази тема,тук съм отговорил какво...да се прави..а и не само аз:

http://www.teenproblem.net/forum/sho...A3%D1%84%D1%84!!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    СТАРА тема.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си