.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Любовта през нечии очи..

Тази любов
    Така бурна
    Така крехка
    Така нежна
    И безнадеждна /Жак Превер/

Тоя човек е бил велик бе! Жалко, че не съм знаела за творбите му по-рано! Ех тази любов... Колко много би могъл да напише за любовта такъв чувствителен човек като мен! Часът е 3:43 сутринта, а трябва да ставам за училище в 6! Fuck! Ноо не, седя си тука, лафя си ииии сама се измъчвам. Днес една моя много скъпа приятелка направи едно обобщение за всичките неща, които сме преживели и заради които тази вечер беше толкова тежка, вечер с яко рев! Едно обобщение,което ме накара да се замисля за нещата, които съм написала по-долу. Реших, че ще си водя записки всеки ден! И започвам..кой знае, някой ден може и да има полза от тях. Тааа, нека не се отклоняваме от темата, а именно любовта. Именно любовта е тази могъща сила, която кара Земята да се върти,именно тя под една или друга форма. Любовта е навсякъде около нас, тя е в мъничкото цвете, което като погледнеш ти казва :”Здравей, аз те обичам, тук съм заради теб!” Но дали е така? Напоследък това, което ме натъжава е факта,че хората не вярват в любовта!Именно в любовта между хората и по-точно в това дали някой е способен да те обиииича!  Всеки казва:”Любов няма!Има само общи интереси,които след време започват да се разминават!” Аз съм оптимистка и вярвам в любовта! Вярвам, че там някъде в бездната ме чака човек, който е готов да даде живота си за мен. Сега като се замисля повечето хора имат греши разбирания...любовта не е само това да си „гадже” с някого, да излизате заедно на кафе, да се натискате и т.н. Любовта е нещо много по-сложно! А тя е в малките неща от живота, там е нейното място. Смятам, че човек е способен да изпитва любов, еквивалентно на това да обича само тогава когато наистина усеща болката от раздялата с дадения човек. Както тази моя приятелка ми сподели, да те боли от това, че човека не е до теб! Ама наииистина да те боли. А знаете ли колко е трудно, когато чувствата не са споделени?!  Е, не знам какво по-кофти от това има. Мога да кажа, че то ти пречи да спиш, да живееш нормално. Знаете ли колко е гадно да си с някой, но всъщност той да ти липсва? Или по-скоро да ти е гадно за това, че не можеш да изкрещиш :”Ей...Знаеш ли колко много значиш за мен и колко много ме боли от факта, че може би не знача нищо за теб, колко ме боли от факта, че сме заедно, но всъщност сме толкова далече един от друг!” и да не очакваш отсрещната страна да ти отговори: ”Епа к’во да се праи’!”Ами хората са прости, наистина! Но!Защото съм оптимистка, се надявам това да е маската, която дадения човек носи, защото го е С-Т-Р-А-Х да признае собствените си чувства, за да не му се изсмее някой. Или това е по-скоро Г-О-Р-Д-О-С-Т. Не знам дали ще мога да намеря отговор,но...както беше казал един наш велик поет „..а по-добре е да подгониш вятъра, отколкото да седиш и да плачеш.”

Град
    Таити
    Много си права ... хората вече не показват чуствата си, гледат да предпазят себе си дори и това да значи да наранят другия. Според мен причината е страхът... страхът да не бъдат наранени,страхът да не бъдат отхвърлени,страхът че ако допуснат някой до себе си той ще ги разочарова и нарани,страхът че няма да има как да се защитят защото вече са готови на всичко за човека до тях. Хората сме странни същества.. искат да бъдат обичани и им е кофти че са сами, изоставени и т.н. но в същия момент не се замислят че може би за да получиш обич трябва и да дадеш.Не можеш да се държиш към някой студено и да чакаш той вечно да бъде до теб.Гадно е... много е гадно да знаеш че на човека до теб не му пука и е с теб просто защото му харесваш и има симпатии...
    There is no right or wrong, only fun or boring

Голям фен Аватара на producenta
    Човек вижда това което е пред него!
    В един момент си влюбена,обичате се любовта е прекрасна си казваш,но в друг късате самотна си любовта е ужасна казваш.
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

Голям фен Аватара на mir4eto93

ааа

Много добре си описала тази смесица от чувства, наречена любов ... Аз лично нз дали вярвам или не, защото още не съм я срещнала, но това, което знам е, че съм изпитвала симпатии към някого и ме е било страх или срам да му кажа и в крайна сметка какво, нищо ... То имаше една мисъл, не знам точно как е, ще перефразирам "най-гадно боли от това да си близо до някого и да знаеш, че не можеш да го имаш" ... много е сложно, хем си на метър разстояние от някого, хем на светлинни години ... Радвам се за оптимизма ти, няма лошо да очакваш голямата любов и ти пожелавам искрено скоро да я срещнеш ...
    НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!

You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!

Супер фен
    В това има ммного истина, но все още има хора които искат точно това което и ти. И са готови да го постигнат, и след като са го постигнали да се борят да го задържат. Смело мога да заява, че аз съм такъв човек. И аз тайно се надявам, на това същото нещо, което каза, макар да знам, че едва ли ще бъде скоро. Но не спирам да се боря за него (чувството) и за нея (момичето което ще бъде с мен въпреки всичко)... Любов е имало, има и ще има. Не спирайте да се борите за любовта !

Напълно съм съгласна с теб. Това са болката е вярно. Боли те, измъчва те, но времето лекува. (: И любовта е нещо прекрасно...магия, не може да се опише.
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

Цитирай Първоначално написано от producenta
    В един момент си влюбена,обичате се любовта е прекрасна си казваш,но в друг късате самотна си любовта е ужасна казваш.
    би се променило само мнението ми за дадения човек, но чак да кажа, че любовта е ужасна...едва ли

Това което си написала наистина е много вярно и много хубаво, но всяка нова "голяма" любов в тинейджърските години е истинска .. просто не мислим като правим нещо, не осъзнаваме колко ценна всъщност е любовта и си проиграваме късмета с лекота

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    Цитирай Първоначално написано от Sladurcho
    Много си права ... хората вече не показват чуствата си, гледат да предпазят себе си дори и това да значи да наранят другия. Според мен причината е страхът... страхът да не бъдат наранени,страхът да не бъдат отхвърлени,страхът че ако допуснат някой до себе си той ще ги разочарова и нарани,страхът че няма да има как да се защитят защото вече са готови на всичко за човека до тях. Хората сме странни същества.. искат да бъдат обичани и им е кофти че са сами, изоставени и т.н. но в същия момент не се замислят че може би за да получиш обич трябва и да дадеш.Не можеш да се държиш към някой студено и да чакаш той вечно да бъде до теб.Гадно е... много е гадно да знаеш че на човека до теб не му пука и е с теб просто защото му харесваш и има симпатии...
    мм доста си прав,защо ли ми се струва познато
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Цитирай Първоначално написано от justonegirlwithonehope
    Това което си написала наистина е много вярно и много хубаво, но всяка нова "голяма" любов в тинейджърските години е истинска .. просто не мислим като правим нещо, не осъзнаваме колко ценна всъщност е любовта и си проиграваме късмета с лекота
    не съм сигурна, че всяка е истинска съобразено с наблюденията ми

Град
    Paradise
    Аз също вярвам в любовта.

Абе да ти кажа чесно не съм много голяма за да знам дали има любов или не, но аз лично вярвам в нея. За годините си съм видяла, че когато се влюбиш в някой наистина и, когато много държиш на него после, когато дойде момента да се разделите (по каквато и да е причина) много повече боли. Аз знам какво е да си близо до някой, а да не можеш да му изкрещиш, че го обичаш, защото една от всичките причини е несподелена любов или приятелите ти.

Цитирай Първоначално написано от unforgivableee
    Цитирай Първоначално написано от producenta
    би се променило само мнението ми за дадения човек, но чак да кажа, че любовта е ужасна...едва ли
    еее ще видиш като ти дойде до главата...до първия пост +1
    За контакти...

Град
    Таити
    Цитирай Първоначално написано от soul1199
    мм доста си прав,защо ли ми се струва познато
    Ти си експерт в неизказаните неща прав ли съм или греша
    There is no right or wrong, only fun or boring

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Не гледам толкова романтично на нещата, че във всяко цвете има любов. Но ако бих казала нещо подобно, то би било, че в природата около нас навсякъде има красота, а аз обичам красотата.
    Относно хората, които казват, че няма любов... Не се ли научихте вече да не им обръщате внимание? Неприятно става, когато такъв човек ти е близък, но в противен случай, се абстрахираш от него лесно. Не бих казала, че вярвам в съдбата, но ми се иска да вярвам, би било по-лесно. Това, в което все още намирам сили да вярвам е доброто. Като общо понятие, което включва любовта към живота.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Като начало, много си права. Много хора се страхуват да изразят и покажат чувствата си към тези, които обичат. Не че нещо, но сякаш това по- често са момчетата, от срам да не си накърнят "мъжествеността", и след време ти излизат с оправдание 'Ами аз имах силни чувства, но не ти казах, за да те предпазя'. В случая, сякаш иска да предпази себе си- от обвързване, от задълбочаване във връзката, от истинската любов.

Както тази моя приятелка ми сподели, да те боли от това, че човека не е до теб! Ама наииистина да те боли. А знаете ли колко е трудно, когато чувствата не са споделени?!  Е, не знам какво по-кофти от това има. Мога да кажа, че то ти пречи да спиш, да живееш нормално. Знаете ли колко е гадно да си с някой, но всъщност той да ти липсва? Или по-скоро да ти е гадно за това, че не можеш да изкрещиш :”Ей...Знаеш ли колко много значиш за мен и колко много ме боли от факта, че може би не знача нищо за теб,
    Аз не мисля, че има какво да се каже тук, защото не малко хора са изстрадали и страдат по несподелената любов. Такива хора винаги ще има. Несподелената любов може би е наистина едно от най- коварните неща, защото ти наистина не си на себе си от случващото ти се. Някой беше казал "Трудно е да си далеч оt любимия, но още по трудно е да си до него, и далече от сърцето му!"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си