.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 93 от общо 93
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Земята се върти благодарение на евтиния петрол!

Това не го ли разбрахте? Ако петрола поскъпне, земята ще се осъзнае и ще спре да се върти. Прочетете малко и ще видите, че е така!
    Grumpy old madman

Ето и каниса можел да разсъждава - доста правилно.
    Пак не разбирате - фактите не са за да се защитават. Аз не искам да ви обучавам - не съм учителка а и повечето не сте малки. Искам да пропусна тези фази първо на отричането а после на осъзнаването. Просто питам има ли осъзнати, който ясно разбират свойството и значението на проблема и не им се чака да дойде пък да се мисли после ?
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

За мен е повече от ясно, че Токарев и UnKnOwNmAtTeR (Kya) са един и същи човек. Личи си по това, че на всеки 2-3 седмици изпълзяват отнякъде и започват да леят хиляди лайна за разрухата на човечеството,месията, апокалипсиса и т.н.
    Нека не забравяме и същия стил на писане, аргументацията и тъпите емотинонки, с които са запълнени всичките им постове.

Един въпрос към авторката(автора), за да не се раглежда мнението ми като чист спам:
    Кога ще подкрепите теориите си за конспирациите с някакви реално съществуващи данни, цифри,прогнози, а не със словоизлиянията на един мизантроп и хилядите му емотинокни?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Tokarev
    Пак не разбирате - фактите не са за да се защитават.
    Ти факти нямаш, ти имаш някакви голи твърдения, без никакви доказталелства към тях. Едно твърдение става факт едва като бъде доказано

Когато се намерят хора(не овце), с които може да се говори за това. Защото ако имаше такива хора в момента нямаше да спорим има ли проблем или няма, а как да се действа.
    Един и същи човек са по-скоро 2-3-мата които пишат в тая тема защото отразяват нагласата на масите към проблема.

Как се търси решение на проблем, чието съществуване не е доказано ?

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Пак не разбирате - фактите не са за да се защитават.
    Ти факти нямаш, ти имаш някакви голи твърдения, без никакви доказталелства към тях. Едно твърдение става факт едва като бъде доказано
    Докажи ми че има гравитация ! Това е тъпо - аз не искам да ти доказвам каквото и да било, ако нещо те интересува си търси сам изводи и решения. Защо да доказваме доказаното - има предостатъчно източници в полза и на едното твърдение и а другото. Поинтересувай се, почети направи сам избор в кой лагер да си, но преди това се запознай като цяло с проблема. Аз търся обективни хора които са запознати с материята поне малко, не се осланят на слухове и чути половинчати твърдения и са преминали фазата на шока, после отричането и правят някаква подготовка.

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Когато се намерят хора(не овце), с които може да се говори за това. Защото ако имаше такива хора в момента нямаше да спорим има ли проблем или няма, а как да се действа.
    Един и същи човек са по-скоро 2-3-мата които пишат в тая тема защото отразяват нагласата на масите към проблема.

Не смятам, че е редно да обиждаш останалите участници в дискусията, само защото не са съгласни с твоята гледна точка, която ти отказваш да аргументираш.
    Прав си, приемам забележката...
    Има ли съгласни е въпроса...

Пич, аре да речем, че скапаният филм е едно от доказателствата. Какво ще кажеш по темата? Ето ти факт. Давай ти си.

Цитирай Първоначално написано от UnKnOwNmAtTeR
    Пич, аре да речем, че скапаният филм е едно от доказателствата. Какво ще кажеш по темата? Ето ти факт. Давай ти си.
    Връщаш всичко в самото начало, тъй като нищо не се доказва с един филм.

Ще кажа че скапания филм се осланя на точно такива 'да приемем', 'да предположим', 'примерно' и всякакви относителни величини

Тогава темата преминава във сферата на научната фантастика, и е все тая кво ще кажа

Цитирай Първоначално написано от Kalesin
    За мен е повече от ясно, че Токарев и UnKnOwNmAtTeR (Kya) са един и същи човек. Личи си по това, че на всеки 2-3 седмици изпълзяват отнякъде и започват да леят хиляди лайна за разрухата на човечеството,месията, апокалипсиса и т.н.
    Нека не забравяме и същия стил на писане, аргументацията и тъпите емотинонки, с които са запълнени всичките им постове.

Един въпрос към авторката(автора), за да не се раглежда мнението ми като чист спам:
    Кога ще подкрепите теориите си за конспирациите с някакви реално съществуващи данни, цифри,прогнози, а не със словоизлиянията на един мизантроп и хилядите му емотинокни?
    Отново някой неразбрал. Включващ се от нищото. Не говоря за никакъв апокалипсис, а за реалното положение на света в момента. Това, че ти си сляп не е моя работа, както и отношенията ми с токарев не са твоя.
    темата не е "апокалипсис сега", а просто един филм. не я превръщайте в безкрайни спорове за петроли и простотията на хората моля. има си тема и това е филмът.
    Ето това е моят факт. А вие просто хвърлихте на боклука изгубеното време на дядото, който ви го поднася смляно.

И сега ще засегна още един от световните проблеми: БОКЛУКЪТ. Изливането на градските канали и токсичните отпадъци от всички фабрики! Къде? Къде се излизават? Някой нека ми отговори. Ако това не е факт за бъдещ колапс - нека някой ме светне моля.

Каква подготовка?
    Да си направя бункер в мазето и да купя 2 тона картофи ли?
    Или да се въоръжа и да чакам да дойде Антихриста?

Свикнал съм да се занимавам с математика и мога да кажа, че съм рационален човек. В математика нещо се приема за истина, ако до него се достигне чрез съответно доказани преди това факти, в твоя случай ние искаме да видим статистики и цифри, а не просто теории на конспирациите.

Каза също, че търсиш хора, които са запознати с материята.Искам да ми обесниш под каква форма идва тази материя?

Цитирай Първоначално написано от Kalesin
    Каква подготовка?
    Да си направя бункер в мазето и да купя 2 тона картофи ли?
    Или да се въоръжа и да чакам да дойде Антихриста?

Свикнал съм да се занимавам с математика и мога да кажа, че съм рационален човек. В математика нещо се приема за истина, ако до него се достигне чрез съответно доказани преди това факти, в твоя случай ние искаме да видим статистики и цифри, а не просто теории на конспирациите.

Каза също, че търсиш хора, които са запознати с материята.Искам да ми обесниш под каква форма идва тази материя?
    Материята е информация, която я има в достъпен вид в интернет, с графиките и статистиките, за този който я търси. Проблема е комплексен и обхваща освен петрол и други ресурси така и икономика и международни отношения, което го прави доста непригоден за обясняване във форум. И пак казвам аз не търся хора които търсят отговора и тепърва се запознават с проблема, защото това не е да прочетеш една страница в уикипедия и би отнело повече от няколко месеца четене и запознаване с твърденията за и против и многобройните тези, а тези които вече знаят за какво става въпрос и имат някакви идеи.

Няколко страници (да не кажа всички) вие казвате, че петролът ще се замени с електроенегия и няколко страници подред ние ви обясняваме че просто вече няма ресурс за това. Никой от вас не даде нито линк нито факт, а свободни разсъждения както аз правя.
    И искам да попитам какво следва след като кажем, че ресурса за вашата великолепна предства просто няма да достигне за реализацията?
    Вие сте на ход бе ем ве или ауди.
    ПП тва с бе ем вето и аудите беше много яко.

Тогава ще се жертват временно повечето от удобствата на повечето от хората за да се използват запасите за усъвършенстване на технологията..
    Ако се ограничи на 90% използването само със сегашните запаси ще стигнат за поне още 50 години. А щом за 10 години се е умножила няколкократно проиводителността на почти всички алтернативни видове енергия, сещаш се какво ще стане за 50, с огромно финансиране.
    И 80% от човечеството да измре от глад(хаха), пак ще сме много, човечеството е преживявало много по-лоши неща от липсата на опаковки в мола..

A така. Искам да ми обясниш как би обяснил на хората, че ще им се наложи да се лишат от туй онуй и дали не е по-добре да си замълчиш, защото ще настъпи всеобщ смут. Говоря за това, че това нещо вече е попчнало, а никое правителство няма да си сложи главата в торбата и да обясни на населението, че ще ни се наложи да превключим на батерии за известно време.
    Тия с дебелите банкови сметки в момента си строят къщи под земята със соларни батеерии и собствени пречиствателни станции и каквото се сетиш докато седят и те лъжат, че всичко ще се оправи и че всичко върви по "план" (планът на обама ).
    Кажи как ще обясниш на мутрата, че парите му в банката просто не съществуват? Нали се сщаш какво ще стане?

"И 80% от човечеството да измре от глад(хаха), пак ще сме много,.."
    Ето сам си го каза - хората са много, а ти се самоизключваш. Защо мислиш, че няма да ти се случи?
    Кажи, ако знаеше ти и само ти, че ще стане глобална катастрофа след 10 години например (ударилата е е светкавица и си се събудил със "знанието") какво щеше да направиш? Нямаше ли поне малко да се подготвиш? Нямаше ли да се опитташда обясниш на роднините и на приятелите ти какво ще стане? не е ли човешко? Или щеше да си кажеш - еми квото трябва да става ще стане и да обърнеш гръб

"човечеството е преживявало много по-лоши неща от липсата на опаковки в мола.." въпросът не е какво е преживяло, а какво ще преживее и дали е готово за това. А якото е там, че тогава е било по-трудно да се правят прогнози за бъдещи събития, а сега имаш неограничен достъп до информация. Имат глас всички - говоря за форуми - така и достига до нас информация от финансисти и хора като дядото, които се опитват да ни помогнат и виждат накъде отиват нещатаа. А най-якото е, че така е направено, че никой да не се нтересува от това и вярва какво се говори по новините по телевизията - най-голямата пропаганда и корупция от страна на правителството....
    Направено е така, че само да те интересува каква марка дрешка да си вземеш и те маниполират колкото си искат - за това и американците са толкова глупави - заради пропагандата по телевизията. Разбира се тука следваме техният пример и така като гледам напредваме доста

"Тогава ще се жертват временно повечето от удобствата на повечето от хората за да се използват запасите за усъвършенстване на технологията.."
    Това е решението! Но то ще остане само като идея, защото няма как да обясниш на хората, че вече сме на ръба и че ситуацията е аварийна - ще настъпи хаус! Буквално!

Пак цитирам това: "човечеството е преживявало много по-лоши неща от липсата на опаковки в мола.."
    Но преди, колкото и преди да е това преди - хората не са били толкова разлигавени колкото днес! Знели са как се садят домати как се доят крави и тн. А сега всичко ни е на готово и от нас се изисква само да лапаме. Вече всички от селата изпълзяха за да станат граждани. Нивите са празни - внасяме всичко. Скоро и последните дядовци и баби ще умрат и ще внасяме хляб от румъния сигурно. Ако стане това което си мисля че ще стане този път ще бъде катастрофално. Защото едва ли ще издържиш в панелката в центъра на софия на едно кисело мляко на ден..
    Кажи ми разбра ли ме каво точно се опитвам да ти обясна?

Разклати едно дърво с ябълки,и ако ти падне на глават си помисли защо е паднала,ако не разбереш...е има ги и такива

Ако шибаният филм се приема за доказателство,то виж нашите мнения - приеми ги за доказателство

Вие защо си мислите,че всичко става така - хоп-троп и готово!Нищо няма да свърши в точно даден момент.И да има криза от факта,че свършва петрола,то ще се усеща постепенно - хората ще си търсят алтернативите.Било то,ако не може да се измислят други източници на енргия(което е смешно),то ще си садим наистина дръвчета и тва е.Но други източници на енергия има и ще се доразвяит.Достатъчно е,че са измислени,че да се продължи развитието им.

Иначе,че има боклук,и че се замърсяват водите е ясно.Но и за това вече са измислени пречиствателни станции.

Разберете,в преиродата нито един елемент не се губи.Всичко може да бъде възвърнато.Ако не може в момента,то още не е измислено,но не означава,че е физически невъзможно.

Че света е в ръцете на едни хора,то и това е ясно.Но те са много по-малко от останалите.

Факт е,че хората винаги са се увеличавали и никога не са намалявали.Загуби на човешки ресурс има само при войни.

Това,че внасяме всичко е плод на скапаната ни економика и нищо друго.Няма нищо общо с петрола или с това,че идва апокалипсис.

Глобална катастрофа,в следствие от изчерпани ресурси не може да има.Може да има,ако има разместване и разкъсване на земни плочи,слбъскването им,Метероид,ако удари Земята.Това са моментални последствия,непредотратим - глобални катастрофи.Другото е ммоентно състояние.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си