.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

противозачатачни

Задължително ли е да са предписани от лекар ? Надежни ли са и от колко време използвате ?[/code] Какво трябва да обясня на личната лекарка
    sleda ot lubovta

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Задължително е да са предписани от лекар. Ти иначе няма как да прецениш какви да пиеш- дали монофазни, дали трифазни, какво да е количеството на естрогените и гестагените, няма как да се самопрегледаш гинекологично и т. н. /освен ако не си специалист АГ, но в такъв случай нямаше да пишеш по форуми/. Препоръчително е да си изследваш хормоните.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

гф

консултирай се с лекар

Супер фен Аватара на Everytime
    че иди в аптеката и питай

Град
    пространството на Дисе
    Да пита в аптеката да й изпишат или да пита дали са с рецепта?!
    Ако е второто, явно не гледате телевизия- много отдавна е въведен списък с лекарства, които се купуват без лекарско предписание. Медикаментите извън този списък се отпускат срещу рецепта!!!

Авторке, обясняваш на личната за нарушения в цикъла/менструацията, наличие на окосмяване, изобщо споделяш какво те тревожи и тя ще ти даде талон за АГ.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Да пита в аптеката да й изпишат или да пита дали са с рецепта?!
    Ако е второто, явно не гледате телевизия- много отдавна е въведен списък с лекарства, които се купуват без лекарско предписание. Медикаментите извън този списък се отпускат срещу рецепта!!!

Авторке, обясняваш на личната за нарушения в цикъла/менструацията, наличие на окосмяване, изобщо споделяш какво те тревожи и тя ще ти даде талон за АГ.
    Ам нямам такива проблеми ,нито с цикъла ,нито с окосмяване или каквото и да е,.Просто приятеля ми не иска с презервативи ,а аз не искам да рискуваме да забременея.
    sleda ot lubovta

Град
    пространството на Дисе
    Ами тогава изследване за хепатит+ХИВ+венерически екстри и HPV. Само че ако се случи да ти кръшне и лепне нещо, ще изгърмиш и ти.
    На колко години си?
    Иска ми се със закон да се забрани изписването на ОК на здрави прави жени.

Ами тогава изследване за хепатит+ХИВ+венерически екстри и HPV. Само че ако се случи да ти кръшне и лепне нещо, ще изгърмиш и ти.
    На колко години си?
    Иска ми се със закон да се забрани изписването на ОК на здрави прави жени.
    18 че ако се случи да ти кръшне и лепне нещо, ще изгърмиш и ти. Това е невъзможно .
    sleda ot lubovta

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Няма невъзможни неща. А мъжката изневяра е твърде вероятна. Ако ще и 40 години да сте заедно, гаранции няма.
    Калпазанка ти е казала правилно. Само за контрацепция особено на 18 е напълно излишно. Трябва да прецениш съотношението ползи и негативи. Ако нямаш наличен проблем, ползата е само контрацептивна. Може и други бонуси като по-кратка менструация, по-безболезнена и прочие, но вредите не с малко. И ще ги изпиташ ТИ, а не той. Помисли хубаво дали си заслужава да си навлечеш Бог знае какви проблеми заради неговия кеф.

Град
    пространството на Дисе
    Princessani, никога не може да си 100% сигурна за нещо, за което не отговаряш ТИ! Чудесно е, че вярваш в чистата истинска вечна любов, но няма как да се застраховаш срещу изневяра Това, че ти си вярна, не означава автоматично, че ще ти се отговори със същото.
    Помисли дали си струва да се нагърбваш ТИ с последствията от нежеланието му да надене шушлек. Нали те обича?! Защо е такъв егоист?!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Ползвам от година Надеждни са, защото не ползвах презерватив /бях първата на партньора ми и аз също нямам болести/ и свършваше в мен и за сега нямам бебе ) И трябва да са предписани, защото за всеки човек са различни хапчета най-подходящи

Princessani, никога не може да си 100% сигурна за нещо, за което не отговаряш ТИ! Чудесно е, че вярваш в чистата истинска вечна любов, но няма как да се застраховаш срещу изневяра Това, че ти си вярна, не означава автоматично, че ще ти се отговори със същото.
    Помисли дали си струва да се нагърбваш ТИ с последствията от нежеланието му да надене шушлек. Нали те обича?! Защо е такъв егоист?!
    Аз не мисля ,че е егоист ,просто така ни харесва повече ,а за изневярата ,.просто не му се отдава да лъже ,за това съм сигурна. Ако беше толкова вредно ,дали толкова момичета щяха да ги използват ..
    sleda ot lubovta

Град
    пространството на Дисе
    Да ти кажа, момичетата са безотговорни и не си дават сметка. За тях е по-важно да не абортират. А това, че след време ще си скубят косите, не ги интересува. Проблемът се решава "на парче".
    Да не говорим, че има коварни схеми, при които фирмата производител или дистрибутор плаща под масата на АГ за всеки изписан контрацептив.
    Така че вредността остава някъде в десета глуха. А нищо неподозиращите и нечетящи пубертетки си ги пият, че ги и рекламират.

Да ти кажа, момичетата са безотговорни и не си дават сметка. За тях е по-важно да не абортират. А това, че след време ще си скубят косите, не ги интересува. Проблемът се решава "на парче".
    смисъл?
    sleda ot lubovta

Град
    пространството на Дисе
    Чети между редовете. Каквото имах да казвам, го казах.

Чети между редовете. Каквото имах да казвам, го казах.
    ок ще помисля и ще го обсадим най-вероятно дали си заслужава .
    sleda ot lubovta

Имам една приятелка , която в момента следва медицина , и скоро е учила точно за ефекта от тези хапчета , които са "толкова безвредни и полезни". Оказва се ,че въпросните хапченца съдържат голямо количество хормони -мъжки, женски и други , които пречат на сперматозоидите да си вършат работата, но също така нанасят големи вреди на почти всички органи. За това се дразня като седнат да ми говорят ,че са полезни и вече нямали странични ефекти, а забравят факта, че ако няма външни белези на странични ефекти , не значи ,че органите и организмът им като цяло се прецаква. Авторке, моя приятел също искаше без презерватив, но рисковете са много големи и от болести и бременност, за това му казах , че ако наистина иска да е с мен , ще трябва да стиска зъби и да го правим с презерватив.Той се съгласи. Ако и твоето гадже държи на теб ще се съгласи да ползвате презерватив, ако ли не прав му път. Не си заслужава заради едно момче да си тровиш неврите и организма

Wanting, needing, waiting
    For you to justify my love
    Hoping, praying
    For you to justify my love

Цитирай Първоначално написано от BloodyDahlia
    Имам една приятелка , която в момента следва медицина , и скоро е учила точно за ефекта от тези хапчета , които са "толкова безвредни и полезни". Оказва се ,че въпросните хапченца съдържат голямо количество хормони -мъжки, женски и други , които пречат на сперматозоидите да си вършат работата, но също така нанасят големи вреди на почти всички органи. За това се дразня като седнат да ми говорят ,че са полезни и вече нямали странични ефекти, а забравят факта, че ако няма външни белези на странични ефекти , не значи ,че органите и организмът им като цяло се прецаква. Авторке, моя приятел също искаше без презерватив, но рисковете са много големи и от болести и бременност, за това му казах , че ако наистина иска да е с мен , ще трябва да стиска зъби и да го правим с презерватив.Той се съгласи. Ако и твоето гадже държи на теб ще се съгласи да ползвате презерватив, ако ли не прав му път. Не си заслужава заради едно момче да си тровиш неврите и организма
    Той не че не иска да използваме презервативи ,но някак е по-добре и без тях ,често му пада и от материятата на самия презерватив ,а и си имаме доверие. Просто ме е страх да не забременея сега :s ,може би сте прави .
    sleda ot lubovta

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Има и други контрацептивни методи освен хапчета и презерватив. Защо не проучиш по-добре тяхното действие - диафрагма, спермицидни гелове и глобули, прекъснат полов акт, календарен метод и прочие...Разбира се част от тях не са толкова сигурни, но може да намерите оптималната комбинация без да се тровиш с хормонални препарати. Не ме разбирай погрешно. Дълги години съм пила ОК, но заради проблем. Сега не пия и ползвам презрватив. Да, има някои неудобства, но не е болка за умиране. Поне знам, че не е рисково за организма ми.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си