- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Отворена дискусия около своеволието на модераторите.
Привет.
Наистина не мислех да пиша тази тема, но някои постъпки на част от екипа на форума ме принудиха, тъй като ние като потребители също имаме права.
Наистина ще съм благодарен, ако някой администратор обърне внимание на тази тема, тъй като на лични никой не отговаря... Работа, безразличие, отсъствие... Не знам! Просто никой не отговаря. Това е и причина да направя тази тема.
Преди 2-3 дни написах мнение в темата: "За униформите", което ще се опитам да пресъздам, тъй като бе изтрито от модератора Raybeez.
"realantisocial, страхотно изказване, изключителен сарказъм. Ти си майстор.
Прощавай за астеизмичното начало, но просто не ми е приятно някой да ме обижда.
Мисля, че разковничето на една стойностна дискусия е културата и добрия тон, а не изцепките. Изключително некултурно и крайно е да обидиш някой, който дори не познаваш. Няма нещо по грозно от обидата, повярвай ми.
Ще ти предложа нещо - Ако искаш нека направим една стойностна дискусия, без спам, без обиди, без лични нападки, защото е излишно да правим 20 стр. спам, без никакво развитие по темата.
При положение, че си съгласен:
Абсолютно аксиоматично е, че над 80% от учениците НЕ искат да носят униформи, а това трябва да бъде доста добре разгледано.
Намирам част от поста ти за амбивалентен. Хем ще си с униформа като всички, хем ще бъдеш различен. Може да си различен отвътре, но не и отвън.
Как ти се струва цялата тази аналогия из училището? Не е ли малко прекалено?
Невъзможно такъв анахронизъм да бъде вечно актуален, просто е наистина невъзможно.
Виждаш в края на коридора 10 момчета с видно еднакви прически, един от тях е твоят приятел. Как ще познаеш кой от всичките е, без да се обаждаш и без да викаш като овчар? Кажи ми, че аз не знам..."
Това беше поста ми, а минути по - късно, Raybeez го е изтрил и е написал:
Спам и Дебилизъм.
Raybeez.
Много съм ти благодарен, че отделяш толкова много време на моите постове, но не бъди толкова проницателен към тях...
Искам някой да поразгледа поста и да ми каже какво точно е дебилното, но без някакви измишльотини без капка аргументация.
Мисля, че поста ми е свързан към темата, отговарям на друг участник в нея и не мисля, че това трябва да е проблем.
Как се толерират обидите в този форум? Искам реални отговори, а не изсмукани от пръстите 'чудни' начини за излизане от положение.
Спама на модератор спам ли е? Кой следи за спама на модераторите?
Оплакванията от модераторите също ли са спам?
Всъщност някой от вас знае ли какво точно означава СПАМ?
Наистина не ме интересува кой какво мисли, темата е обръщение към модератор, който да направи нещо по въпроса.
Преди малко попаднах на поредната обида към мен от модератор.
Ето и доказателство: http://i45.tinypic.com/w2niua.jpg
Това мнение вече не съществува...
Обидата на страница 2 от темата: "Какво предпочитат момичетата" - http://i48.tinypic.com/11rsx6p.jpg
Какво има на мястото на моя отговр само минута по - късно: http://i50.tinypic.com/23i875u.jpg
С най - добри намерения. Единственото което искам е никой да не ми трие постовете, защото така го кефи. Нищо повече.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Искам да ми дадеш една причина да използвам извадени термини само с една буква. Аз чета всеки ден терминология, това не вярвам да е проблем за теб, нали ги знаеш?
Дискусията е на ниво, а думите са напълно актуални. Ако отвориш един речник, той е пълен с различни термини, а те са част от българският език. Искаш да кажеш, че използването на рядко срещани термини в българския език е дебилно? Интересно.
Виждал съм те да използваш голяма част от рядко срещаните термини, това прави ли ти мненията дебилни? Не мисля.
Наистина ще те помоля да не лъжеш за нападки, защото аз съм последния човек в този форум, който ще тръгне да 'напада' някой в пост. Погледни ми останали 1200, намери 1 пост в който нападам някой. Едва ли ще откриеш...
Ако наистина си мислиш, че съм нападал някой, моля те най - кулутурно да го напишеш тук по памет. Нали все пак това е дискусия.
Кажи и за личното, което ми прати. То също е интересно.![]()
Ще ми модерираш всички мнения от тук нататък? Защо просто не ми изтриеш акаунта, няма ли да ти е по - лесно?![]()
Кажи ми честно, как да излетиш като си модератор? Лесно е да излетя аз, защото съм потърпевш в случая. Ти си модератор, може да решиш всеки момент да излетя, но това няма как да стане с теб. Така ли е?Първоначално написано от Raybeez
![]()
Кой ще отсъди в крайна сметка? Мисля, че трябва да има поне 3-ма съдии...![]()
Надявам се решението да бъде написано тук в тази тема с доста добра аргументация.Първоначално написано от Raybeez
Лека вечер.
Първоначално написано от Raybeez
Ще ти кажа аз "балона с вода" !!! Ти си модератор УЕ и нямаш право да обиждаш, дори когато теб те обиждат (но в случая никои не те обижда...) Ти представи си Lady Gaga ако почне да коментира неверните слухове за нея. (не ми казвай не си Lady Gaga, защото ако не бях дала пример щеше да ревеш, че не съм дала) Щом си се хванал да си модератор (и всички твои братчета) ще търпиш критики, не само похвали. Ясно ?! Трябва да си за пример ,а не за смях !!!!
![]()
авторът на темата е абсолютен социопат
Авторът на темата - Свастика е човек, с който три пъти съм водил спорове и трите пъти се достига до патова за него позиция, в която той не може да се защити и прави няколко неща :
1. Подменя тезата и започва да спори за нещо друго.
2. Опитва се да изкара себе си жертва по някакъв начин, дали като се оплаче или направи подобна тема, в която да се види колко е несправедлив заобикалящия го свят
3. Започва да се филмира в поредните си лъжи и измислени паралелни равнини, използвайки думи, които не знае
и пр.
Този случай е видим за всички. След като вече 98% от хората от форума знаят що за човек е, отношението към него никога няма да се промени. Когато написах своето мнение в темата за "униформите" бях обвинен от него, че пиша на "висок стил", за да заблудя хората, че съм интелигентен. Мисля, че е видно кой пише на висок стилОставам с впечатлението, че ако Свастика ви каже "Добър ден" трябва да излезете навън и да погледнете дали не е нощ. Няма да се очудя, зад този ник да стои някое дълбоко комплексирано и самозатворило се хлапе от Люлин Не-знам-си-кой-си.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
ако се водим по тази логика аз мисля че мнения трябва да трият на повече от полувината потребители във форума)включително и няколко мой )
но никой не ги трие
защо,ако мога да попитам?
и мисля че Raybeez е нарочил/а SWASTIKA и не мисля че постъпваш правилно като го заплашваш,че ще триеш всичките му мнения![]()
Тебе трябва модератора на живота да те изтрие цялостно.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Автора ясно каза, че темата е насочена към модератор, но все пак е отворена дискусия, а гледам, че и други потребители са се включили.
Мисля, че не е правилно да бъде заплашван с изтриване на акаунт/мнения, тъй като аз лично не виждам с какво нарушава правилата. Като всеки потребител, той си споделя мнението в постове, опитвал се е да ни предложи игри, които не винаги, разбира се, потръгват, но пък в крайна сметка никой не е длъжен да участва в нещо, което не иска, нали?
Не мисля, че SWASTIKA е 'тръгнал срещу' някого. Задава си въпросите в тема, тъй като явно на лс не получава отговори. Мисля, че има право на отговори, всеки има, ако въпросите му са на място и имат смисъл.
Относно спама, няма да крия, че съм виждал спам и от модератори, а не рядко той сякаш е толелиран, ако е от близък съфорумник/приятел пр. Мисля, че модераторите трябва да са хората, които дават пример, не да им търсим постоянно грешки и да се съмняваме в тях. Не виждам нищо лошо, ако мнение на близък човек се модерира. Ако е в разрез с правилата, защо не? Едва ли едно здраво приятелство/връзка ще бъде прекъснато/а заради това. Ясно е, че когато човек разполага с известна власт, той се възползва от нея и я насочва към някакви лични интереси. Мисля, че е естествено и нормално, всеки би го направил в един или друг момент, но да има граница.
И тъй като някои потребители вече може да са се познали, държа да уточня, че в никакъв случай не ги съдя, не се заяждам и пр. Кефя се на момчетата, и на Raybeez, и на realantisocial, и на Canis_Dirus, както и на други. Не крия, че с интерес съм чел, и продължавам да чета ваши постове и определено ИМА какво да се научи. Имате светло бъдеще. Все пак, има си хора 'над нас', които ще отсекат кой е прав и кой крив, ще си кажат мнението, което вероятно ще бъде по-състоятелно и подкрепено с факти. Нищо лично към никой!
Мисля, че последното нещо, което трябва да става е някой да 'лети' от форума. Не виждам кой знае какъв проблем аз, а споровете/дискусиите поддържат един форум жив. Винаги трябва да има кой да се противопостави и да поддържа противоположната теза.
И двамата сте от много време тук, и мисля, че сте еднакво ценни за форумната общност.
пийс ;д
От цялата работа разбрах само, че на Свастика му липсва внимание и си го търси. Известно време не се беше изявявал и сега иска пак да ни скандализира, ама вече е банално.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Според този цитат учениците не искат да носят униформи,защото не могат да се разпознават като са с тях.Та кое не му е дебилното?Само предизвиква излишни спорове.Излишен човек.Виждаш в края на коридора 10 момчета с видно еднакви прически, един от тях е твоят приятел. Как ще познаеш кой от всичките е, без да се обаждаш и без да викаш като овчар? Кажи ми, че аз не знам..."
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
+Ако не си търсеше внимание, нямаше да направи цяла тема, а щеше да си изкаже позицията и да си реши спора по мъжки с колегата на ЛС. Не това е начинът просто.Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Мнението ми е ясно и не е от колегиалност, а от обективност: имамe човек, който си търси внимание, но по неособено подходящи начини. Изключително неспортсменска постъпка е разиграването на този целия цирк. Дори и да е имало проблем, средствата не са тези за решаването му - да занимаваш цял раздел с душевните си липси.
Заставам зад Raybeez.![]()
Много на сериозно го вземате... това е просто един форум... дишайте, 'ора.... дишайте.
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
не ми липсват нито жени, нито пари, ни любов.
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
звездите и луната ме напътстват на къде да вървя.
Сеир не ами...
Госпожи и господа спорещи...излагате се.Newsflash - ТОВА Е ФОРУМ.Правите от мухата слон.Не разбирам защо един глупав спор,една мизерна сама по себе си вражда трябва да се превръща в публично достояние,последвано от открит спор на "велики умове"...Еми не е.Това е чисто мерене на пи*ки с извинение за израза.Филм.Като нискобюджетните турси сериали които ни заливат днес.Свастика не слуша,BOO HOO.Модерите си правят каквото искат - а...сефте.BOO HOO.За какво трябва да се прави цирк?Има си страница с правила - кратки,точни,лаконични.Кат не слуша свастика - 1 седмица бан,може да започне да действа по правилата.Ако модера се яде - махат му се правата.Ето така.Триете темата,тъй като е против правило II.12 и да се свършва.Не си мислете че правейки голям спор от глупости показвате превъзходство над другия.Така само давате пример и на други спорещи да го правят.До сега аргументите ви са глупави и на двамата,само правите...
Сеир.
П.П. А сега ...клада,камъни,цианкалий или бесило за моя милост...да видим от следващите мнения.
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Цензура... трябва да има дисциплина... не след два дни някой пак да направи такава тема....
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
не ми липсват нито жени, нито пари, ни любов.
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
звездите и луната ме напътстват на къде да вървя.
Ако просто така го оставиш,то ще трябва да оставиш и всеки друг посмял да направи такова нещо...иначе ще стане по-зле.Първоначално написано от Raybeez
Още повече...ако просто не спрете модерите тия спамове,за какво висят тия правила във всеки раздел?
П.П. Не съм на страната на нито един.Просто смятам че правилата трябва да се спазват,а този сеир тука е в разрез със тях.
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Абсолютно прав е Raybeez тук. Да се критикува едностранчиво не води до никъде. Наистина подобни 'проблеми' по-добре да се разрешават на ЛС, защо единия не отговаря, не си взима поука и пр, не знам..Първоначално написано от Raybeez
Все пак ако мислите, че SWASTIKA търси внимание, провокирайки спорове и излагайки проблемите си с други потребители публично в постове, винаги може да подминете въпросната тема. Тя ще умре и изчезна така бързо както се е появила. Всеки го е правил, и с мои теми се е случвало.
Мисля, че е по-добре да има критика и право на отговор, но наистина да е подплътена с доказателства, не само празни приказки. Цензуриране на всичко ще убие желание на много потребители да се включват в дискусии и да влизат в раздела/форума като цяло. Все пак спам-а си е спам, когато се налага - модерира се.Първоначално написано от Raybeez
Не знам какъв човек е Свастика и не мисля,че в случая има значение.
Това,което виждам обаче е,че мнението му е изтрито с аргумента,че подтиква към спор на лична основа.Всъщност,неговият пост е в следствие на такъв,подтикващ.Тоест правилата важат само за някои,в определени случаи.
Между другото,в тази тема случката със Свастика и Рейбиз се повтори,само че с други лица,но явно никой не забеляза или просто не иска да забележи.
Аз на няколко пъти съм заявявал, че форум с мислещи хора, които не се взимат чак толкова насериозно във виртуалния свят, модератор не му трябва.
Обаче тук просто някои са толкова във филма, чее...
Който си спомня първите теми на Свастика знае какво имам предвид.
Моля, ако някой му намери първата тема, да постне линк. То тя май беше изтрита заедно с първия му профил, но ако я има някъде - кеша на гугъл, или нещо такова, да я постне. че да си обогатя речника.
Grumpy old madman