- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Отворена дискусия около своеволието на модераторите.
А ти сигурно в момента пишеш от ай-фон,ай-под,ай-компот или нещо от сорта, а ?Хората по това време пият биричка навън и си лафят за живота, а вие?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Виждаме що за човек си,щом можеш да бъдеш провокирана да псуваш,както вече разбрахме,и харесваш интрижките.Първоначално написано от UnKnOwNmAtTeR
Не мисля,че някой от тоя форум има приятели в него повече от 2ма-3ма,И не мисля,че повече от 2-ма 3-ма имат приятел модератор/администратор.Това,че сме с еднакви виждания върху повечето въпроси не мисля,че е повод за да наречеш двама човека приятели.
Преди имаше хора,които се гаврят с такива,като теб.Сега,за да не цинкяте почти не влизат,защото те критикуваха остро глупостта,което е против правилата.Но само,ако човек ви унижава и ви кара да се чувствате гадно,може да се промените.В момента имам предчувствие,че форума пак ще се напълни с идиоти,жалко...
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Пфф.. точно Raybeez ли не го харесват хората. Има 3-4 само дето нямаше как да пропуснат да го оплюят в тая тема и то се видя кои са. Половината форум му се подмазва от немаколкогодини, само че незнайно по каква причина изчезнаха сега. Сигурно само четат и си обогатяват речникаА всъщност сега вашият проблем е, че човек, който не харесвате е модератор.![]()
Не, пия вино![]()
не, ама верно не познавам други хора, които да висят по толкова много време пред компавъв форум.
проблемът е, че много се палите![]()
Само не разбрах това негов личен недостатък ли трябва да е![]()
Я погледни колко мнения имаш ти и колко имам аз.Не, пия вино Cool
не, ама верно не познавам други хора, които да висят по толкова много време пред компавъв форум.
проблемът е, че много се палите![]()
Край на офтопика.
Нищо не разбираш ти...Товая,че диша,дори,е личен недостатък!Как така ще диша!?Първоначално написано от realantisocial
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
И все пак тя има приблизително 6 мнения на ден,а тя 12,което си е двойно повечеПървоначално написано от realantisocial
![]()
Eminem-Mosh
за 3 месеца имаш 981 мнения, което прави 327 мнения/месец, аз за 4 години имам 7135, което прави 222 мнения/месечно, така че не ми говори![]()
срещу теб пък да съм казала нещо?![]()
za rbz
казах, че се палите, бе, майна, защо ме карате да повтарям? кой ти говори за липсата на личен животхаха
а по темата (че не съм споменала нищо до момента): все ми е едно какво правите, какво модвате, заключвате, отключвате, кого правите модартор, кого банвате. Това е. ..
моята критика е, по-скоро въпрос,жзащо се чувстваш длъжен да отговаряш на всички?
не постигаш нищо, повярвай ми...
примерно x,y и z не одобряват еди-си-кое в модераторството ти, колкото и да се обесняваш ( а за 8 страници ти изписа целия свят), няма да си променят негативизма,с който са настроени към теб.
???
*вдигната ръка*Първоначално написано от Raybeez
Тоз е супер зле.
La`push *Collapse *La petite mort *MIRЯOR *8
"Ако ти вярвам,мога да стигна с теб до края,но ако не ти вярвам...не вярвай на нито една моя дума."
ама ние не те имаме за тиранин, кажи какво искаш да чуеш, да ти го кажа и да приключваме с тая тема и да продължим щастливо съвместния си форумен живот![]()
Тази тема се чудя още колко ще се точи...
Струва ми се, че едно нещо не се разбира тук. В крайна сметка 100% обективен човек не се е раждал. Никой не е такъв, такъв няма и да има. Това да модерираш абсолютно 100%ово обективно е много трудно, но всеки от нас се стреми да е такъв и колегата, и аз, и всички от екипа. ВТН е един от най-трудните раздели за модериране и най-вече за безпристрастно такова предвид всички спорове, кавги и т.н., които доскоро се разиграваха и, в които всеки от нас като потребител и преди да стане модератор, е бил част. Лично аз му свалям шапка на колегата, че се е заел с тази част от форума и смятам, че преди да го критикувате за пристрастност, трябва да поставите себе си на неговто място и да помислите дали вие самите бихте били по-безпристрастни. Работата далеч не е толкова лесна, колкото изглежда. Научете се да делите модератора от потребителя. Това че Raybeez, когато е бил потребител, е бил по-близък с еди кой си, не значи, че Raybeez като модератор няма да е строг, но справедлив, спрямо този човек. На мен също ми се налага да трия и цензурирам постове на хора, които познавам по-добре в този форум и твърдя, че го правя максимално безпристрастно, но в човешки граници, защото и аз съм човек.
Аз тук много рядко модерирам и пак го правя, дистанцирайки си от потребителския амк933, защото не е тайна, че и аз съм бил в няколко спора в раздела. Това не значи, обаче, че ще тръгна да делкам всяко мнение на всеки, който е бил в конфликт с мен. Сигурен съм, че и колегата е на същия принцип. Не може, когато правилата не се спазват и той ги прилага, да го обвинявате в пристрастност. Задълженията му са да прилага тези правила. Всеки, било то по-близък или по-далечен, който ги наруши, е обект на модериране.
realantisocial, не помня да съм имал някакви допирни точки с теб.Ако имаш някаква градивна критика към мен, с удоволствие ще я чуя на ЛС.
![]()
Предполагам,че и той като мен просто не си му симпатичен,поне при мен е така - нищо лично,уважавам те като потребител и модераторПървоначално написано от amk933
![]()
Eminem-Mosh
И аз казвам, че трябва да делим потребителя от модератора, както и човекът, който стои зад дадения ник и самите му действия като потребител. Най-лесното е изобщо да не четеш ника, да не гледаш аватара, да не четеш подписа и да не си наясно кой пише даденото мнение. Подобно нещо дали е възможно? Абсолютно безпристрастно отношение няма и не може да има. Но относително безпристрастен може да си. Аз не познавам никой от потребителите на форума и само 1 член на модераторското съсловие. И това ми помага да съм долу-горе безпристрастна, защото нито ви знам като хора, нито нищо. Не мога да преценя до колко бих била обективна обаче в ситуация, в която спорят мои познати/приятели. Идея си нямам. И все пак дори в такава ситуация, всеки от нас гради с времето някакъв образ. Няма как да останеш абсолютно безпристрастен и към него. Ще ми се изобщо да не мога да виждам дори ника на този, който пише и да мога да модерирам абсолютно безпристрастно. Ама това не е така, а и ние сме хора и често волно или неволно изразяваме пристрастия.
Добър вечер от имбецилния социопат. Тъй като имам проблеми с психиката (както се спомена), реших да отговоря на повечето постове в темата, защото душевното ми състояние е просто критично.
Ще се опитам да напиша поста по най - НЕ имбецилния начин, защото всички мои постове са имбецилни и лишени от всякакъв смисъл. Ще видим, вероятно ще използвам и сложни термини, за да маскирам простоватата си личност, която всъщност не може да се аргументира. За нея аргументацията е табу, а тезата е като далечните и непознати галактики.
Не знам, не мога да обещая, че няма да използвам и смешните си похвати за изход от дискусия/спор. Мисля, че са три... Е, аз никога не съм ги броил, но друг си е направил труда и му благодаря за това. Единствения проблем е, че тези похвати са ми почти непознати, но щом така сте казали, значи е така.
Мисля, че всеки знае кой пише в момента. Ако все пак има някой, който не знае - SWASTICA.
Това е достатъчно за начало, минавам към същинската част. Тъй като е отворена дискусия, ще се опитам да дискутирам по най - 'отворения' начин...
А, между другото, аз нямам култура на писане и деля постовете на цитати. Невежеството в такава ситуация е голямо, но човекът създал форумите е мислил по друг начин...
Започвам от страница втора с поста на realantisocial.
В една дискусия има милиони начин за защита, наричат се още похвати ( тази дума я използвам вече втори път за един пост, отбелязвам го, за да не си правите труда да следите толкова изкъсо термините, които не знам и си измислям от 'тъмното помещение' ), но трите неща, които изброи, не могат да ми характеризират начина на спорене.
Когато започна да споря за нещо, аз избирам една от страните, без значение добрата или лошата, а ти (примерно) избираш другата страна, което е напълно нормално. След като съм избрал една от страните, (примерно червената) започвам да я защитавам докрай. Никога няма да се съглася, че твоята страна (синята) е правилна, а може би ще го направя, но трябва да си прекалено убедителен, което рядко се случва.
И все пак ти казвам, има милиони похвати за водене на дискусия и за защита в нея. Ако си достатъчно сигурен какво мислиш, ще ти предложа да спретнем една дискусия, само аз и ти, без модерация и други участници... Съгласен? Там ще се види кой какви похвати използва и как умее да спори.
Наистина ли? Разкри ме! Сега не знам какво ще правя, чувствам, че губя контрол над поста...Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Търся внимание като правя тема, която е насочена към администратор. Странно, а? Аз така правя и на лични съобщения... Пиша на alex (администратора) и същевременно виждам, че последният му пост е от миналия месец, решавам да пиша и на info@teenproblem.net, но там положението е доста по - плачевно... Пиша на machoka, а той не отговаря (все пак никой не е длъжен да отговаря, а и хората си имат работа, човека е бил зает и е нямал време), тогава решавам да напиша тази тема и да се обърна към администраторите, с които не можах да се свържа. Ето на това се казва търсене на внимание, дори мислех да спомена и други модераторски 'творби', за да стане вниманието още по - голямо.
Ще вметна, че получвам достатъчно внимание в реалния си живот, тук не ми трябва и капчица внимание, пиша веднъж на 2-3 дни, а някой път и на седмица, нима това е търсене на внимание?
Следва поста на Raybeez.
Веднага след пускането на темата, тя бе временно премахната, а след 2 минути получих това лично съобщение: http://i48.tinypic.com/35lrac8.jpg
Не мисля, че трябва да го коментирам, достатъчно показателно е. Всъщност, какво мога да отговоря на това съобщение? Трябва ли да отговоря? Длъжен ли съм? Не мисля.
Заплашваш ме, че ако се оплача, всичките ми профили ще станат на спомени, а искаш да ти отговарям и предполагам искаш да се съгласявам с теб... Е, да, ама не.
Няма как да разберем какъв е бил поста ми, защото ти го изтри, но със сигурност е нямало нападки и обиди, ни най - малко пък е имало нещо провокиращо спорове и обиди. Не си криви душата, моля те.
Ти притесняваш ли се от 'цирка' ? Аз не виждам смисъл, ако е така. Изказвам си мнението, обръщам се към администратор, но не затварям темата изцяло, а я оставям като отворена дискусия, защото евентуално, ако някой иска да пише, не мога да му забраня.
Still1ME1Still1HERE.
Това приятелю се нарича въпрос и няма нищо общо с думата дебил. Щом задавам въпрос, значи има причина за това, разбираш ли? По тази твоя логика, липсата на интервали в твоя пост, също може да се характеризира като дебилно, нали? Е, да, но не е, защото всеки си има начин на писане, начин на мислене, начин на разсъждение и така нататък. Едва ли ти можеш да бъдеш съдник, особено на човек, който дори не познаваш. Това наистина е признак на ниска култура, извинявай, че ти го казвам, но това е тежката истина, колкото и обидно да ти звучи. Аз някога обидих ли те теб? Някога намесих ли се като трето лице в твойте дискусии/спорове, твърдейки, че си такъв и онакъв? Кажи ми, ама честно?
Не е никак приятно при такива въпроси да се търсят най - добрите алтернативи за оправдание и 'заобикаляне' на същинската част.
Интересно включване от "колегата"... ( amk933 )
Вече казах за какво съм пуснал темата и няма какво да обсъждам с 'колегата' ти. Нито ще спре да ми трие постовете, нито ще спре да се заяжда с мен, според теб има ли някаква (било то и минимална) логика да му отговарям на съобщението? Всъщност, аз дори не се чувствам длъжен да се разбирам по 'мъжки'. Не знам как точно ти, момче на 16-17 години, говориш за разбиране по мъжки и неспортсменство.
Ето тук е и втората обида от началото на темата, което е доста спортсменско от твоя страна, 'колега'. Казваш, че имам душевни липси, а това не е малка обида, при положение, че не си ми на годините, нито пък ме познаваш.
Викаш душевни проблеми имам, а? Няма проблеми, това е твоето скромно мнение.
И още нещо, не се интересувам зад кой заставаш, защото както ти казах, темата е насочена към други хора.
Страница трета, "мнението" на antiWHAT:
Драги, Raybeez, драги модераторе, кажи ми, според теб това какво точно е?Първоначално написано от antiWHAT
Как ги наричаш ти тези неща? Май им казваше СПАМ, нали? Постът не е нито по темата, нито има някакъв смисъл, но стои и ти не си направил нищо по въпроса. Всъщност това е доста очевадно и се разбира защо е там. Елементарно е просто, ти се радваш на всички обиди, подигравки и сарказми използвани срещу мен. Толкова е елементарно, че чак няма нужда да го коментираш. Този негов пост е истина, но е написан във формата на сарказъм и може да предизвика спор, но ти не си решил да го 'пресечеш' в началото.
Има два варианта:
1. Модератор си, но винаги има мой, твой човек. Ако някой не те кефи, правиш всичко възможно, за да не е във форума или да получи куп обиди (било то от теб или от някой друг).
2. Искаш да се насладиш на обидите и сарказмите срещу мен, защото (погледни 1)
Е, няма проблеми, да предположим, че не си го видял и не си могъл да го модерираш... Нищо, случва се и на най - добрите.
Същата страница,
Raybeez, можеш ли да ми кажеш за какво са ми предупрежденията, защото не знам? Нали знаеш, че по правило предупрежденията се изпращат на лични съобщения с още куп аргуметни за какво точно са направени?
Е, да предположим, че си решил да спестиш малко време и да не натискаш толкова много копчета, но все пак, кажи ми, за какво точно са предупрежденията ми? Много ми е интересно, защото можем да се разровим във всичките 1200 мнения на профила SWASTIKA.
Ще се радвам да ги споделиш тук, защото едно от предупрежденията беше, за това, че съм пуснал тема, която по някакъв начин критикува теб, а това не е никак нормално.
Все още сме на страница 3 и четем поредният пост на потребителя antiWHAT.
Свастика ти казва също, че може да лети, но ти не схващаш къде е сарказма, а това е проблем. Така като гледаш, според теб, колко профила имам?Първоначално написано от antiWHAT
Виж сега, ако не правиш разлика между албум и сет е твой проблем, но всеки си има мнение за това какво да слуша и какво не. Микса е лично мой и ако не ти харесва, можеш да го кажеш по друг начин, това с гаврата звучи... Ти знаеш как...
Намесвам винаги родители, защото като ти липсват първите 7 години, никой не може да те спаси.
Последният лаф беше споделен от администратора на сайта machoka. С него водим skype разговори (чат) и там се стигна до тази новина ( можеш да попиташ дори Васко дали е така или не ), аз и той решихме, че ще е добре, ако хората пожелаят някакви хубави неща (като темите за рожденните и именните дни) за случващото се, дори имахме уговорка да се трият излишните коментари. Васко ми предложи да го направим така, просто за хубавите пожелания, но тук хората мислят по много различни начини, което ме накара да го помоля да изтрие темата. Това се случи общо взето, дори, можеш да го попиташ, аз не исках това да се споменава във форума, защото знам какво ще се получи. Питай го, той ще ти каже човека. Така че, ще те помоля да не ми се бъркаш в личния живот, както аз не бих се бъркал в твоя. Жив и здрав да си, но не ми е никак приятно да се месиш в личния ми живот. Благодаря ти предварително за разбирателството.
Драги модератори и администратори, тук следва нещо интересно, а то е думата "ГОВНО", употребена като нарицателно. Или смятаме, че думата говно е напълно нормална и не е обида или всеки започва да пише 'говно' по форума, без никаква модерация на него.
Преди него имаме думи като "ретардясал", което също е обида, но както и да е.
Елементарно е, че това са обиди, елементарно е, че биха предизвикали не само спорове, ами и доста страници СПАМ, но и то не е пресечено в самото начало, както винаги. Нищо, може и него да си пропуснал, понякога се случва...
Следва realantisocial с прозрението си, че имам психически отклонения. Това също е обида, която очевидно не е пресечена...
До тук броите ли обидите? Нека преброим и мойте, а?
Страница четвърта.
Still1ME1Still1HERE, защото това е най - лесното.
ScionOfStorm, никой от нас не може да гледа предишните профили на потребители, защото, ако това стане, трябва доста задълбочено да си спомним за профила Кръчмонавт. Дори администратора Alex беше казал, че старият профил си е стар, новият няма досие. Това е. Не е кой знае колко философско.
Goebbels, Астеизъм на гръцки е тънка шега, изтънченост или псевдо - сарказъм. Чрез ирония се изразя критика. Пример: Някой чупи чашата, а ти му казваш: "Е, браво на теб!"
Следва готино изказване от machoka.
Някакви постове свързани с amk933...
Страница 5, machoka се включва и казва, че имам бан, защото 'колегата' така е преценил - прав, крив, дали е било правилно или не - бан. Е, аз не съм съдник на никой, но не мисля, че това е най - правилният вариант, не знам как мислят другите.
Единственият аргумент за бана, който ми беше сложен е, че Raybeez е искал така. Нищо, всичко се случва, просто за мен не е правилно.
Следва Raybeez, който твърди, че пресича постовете, които довеждат до обиди, спам и спорове... Горе копирах няколко, но нищо, всеки може да изтърве постове...
Still1ME1Still1HERE няма да го коментирам на тази страница, защото виждам, че разсъждава много повърхностно и едностранно.
Страница 6,
Raybeez
След като се държиш като потребител, не трий всичко, което не ти или ти харесва. Това е съвет от мен, без никакви лоши намерения.
Страница 8,
Raybeez
Темата е отворена дискусия и не визира само теб, не си мисли, че съм те нарочил, просто така се случва. Повечето модератори правят каквото си искат, повярвай ми, защото така е най - лесно...
Следва amk933...
Не знам как ти прави кеф да използваш понятия като 'екип' и 'колега' в интернет форум. Чувстваш, че работиш тук или, че получаваш заплата? Не е ли малко посредствено всичко това, което казвате? Не ме интересува дали си модератор, Барак Обама или момчето на 17 години, все тая, разбираш ли? Какви са тези изрази като колегата, екипа и etc? Ти не се различаваш с нищо от другите в този форум, ама с нищо. Можеш елементарно да се обърнеш към човек с ник, а не с някакви измислени псевдо-обръщения, които не прилягат на нито един модератор/администратор.
Още нещо, такова съкращение като ВНТ не съществува, но нищо, да предположим, че те е мързяло да го напишеш цялото или да предположим, че не си знаел... Няма проблеми и за това.Не можеш да си сигурен в нищо, приятел, не и в хора, които не познаваш, за това такива изказвания изглеждат доста сухи.
И като заключение:
С този пост казвам колко неправилно е да има мой, твой човек във форума и колко неправилно е да обиждаш хора, които не познаваш. Невероятно неправилно е да нападнеш някой, който не те е нападнал и невероятно неправилно е да подкрепяш някой, който напада друг човек, без да знаеш за какво става въпрос, водейки се само и единствено от факта, че сте приятели или познати.
Понякога в живота трябва да заемем срещуположната страна, дори тази страна да ни изправи лице в лице с нашия приятел, защото не винаги той ще бъде прав, а ти може да бъдеш човека, който ще му помогне.
Благодаря за отделеното време.
Не съм против никой в този форум, не разглеждайте поста ми по погрешен начин.![]()
С най - добри намерения, Свастика.![]()
B4
само мрънкате вообще май не знаете кво искате
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Първоначално написано от realantisocial
Преди да започна - само искам да отбележа, че ме болеше за целия този раздел, но тази тема успя да ми грабне вниманието. Впечатленията са ми само от нея, грее ме е кой кого е хранил и какво е ставало, било преди 2 дена или 2 години.
И да оцветявам си, щото и аз съм от болните хора, дето тука си намират единствения излаз на индивидуалност
Браво човек... Толкова противоречия на 1 място до сега не съм виждал.
Смислово поста ти се дели на:
1(теза) Аз = разкайващ се грешник...
-1(антитеза)Неее, всъщност той е в крачка: следват някакви типизирани хранежи(ниво 5 клас) с тайния подтекст да се внуши разлома между ОБЩЕСТВОТО(към което косвено сам си се причислил, нищо че си "ИСТИНСКИЯ НЕ СОЦИАЛНИК") и вълка в меча кожа
~1(което си е същото -1)Така нареченото ти "главно" се явява "занимавка с психическите отклоения на безименния герой" или, изхождайки от солидната като камък антитеза - "странично". Ако беше сигурен в победата си(о не - ще стане твърде себично да се говори за личен триумф пред обществото - нека го кръстим неговото бягане от битката) даже нямаше да го изтъкваш.
+1(аргументация, че даже и еволюция на 1)Вече филма е за светеца-мъченик![]()
0,0000 Това минава за ирония(ниво... абе и 5-ти клас няма)
Признак за психическо отклонение е старанието да минеш за Христос, било то и виртуален.
Не знам обаче за какво са ти тез активи, дето така искаш да натрупаш.
Лош блъф човек - не само ти играеш карти...
1 твърде любопитен факт: в такива среди, човек се опитва да мине за всичко за което не му е предоставил шанс живота, обаче опитването става все на сила(за това и си личи). Представям си склонността ти на конформно поведение... Какъв ти конформизъм - всеки би бил способен да те асимилира, щом така си даваш дупето за общественото одобрение![]()
Тук правилата станаха прекалено строги... Нямам нищо против Raybeez (дори напротив), но положението в момента не ми харесва. С непрекъснатото триене на мнения и прочее достигнахме другата крайност. Ръководени от опита на форума на Арена е редно да се позамислим, дали накрая пишещите няма да останат само модераторите и "вип" потребителите (добре, че тук почти няма титли)...
Едно време, при Великият спам в "Любов", отново ни триеха темите, мненията, но беше доста по-сдържано и не четяхме модераторско мнение след всяко наше.
Ей това е мнението. Raybeez е модератор, защото така са решили тези, които се грижат за сайта.Първоначално написано от cherinka
Raybeez, аз ти казах още преди време - няма смисъл да се обясняваш на никого. Абсолютна загуба на време е. Гледай си работата, която включва именно зачистване на излишните мнения и теми и си питай оная работа. Какво си седнал да се обясняваш на всеки недоволен. Недоволни винаги ще има. А пък и чак да сдаваш поста. Ако е заради тази глупост, просто постъпваш наивно тъпо. Ако не ти се занимава с глупости и затова се отказваш да си модератор, това е друг въпрос, но на мен ми се струва, че не е така.
Не разбирам за какво са всички тия драми. Доказвате си един на друг нещо, избивате комплекси? Какво става? Защо приемате всичко толкова дълбоко. Нали това е форум, нали целта на форума е да се забавляваме, да си показваме един на друг нови неща и да се учим един от друг на каквото можем.
Според мен, тази тема стигна прекалено далече, време е да й се сложи ключ и нещата да си продължат. Недоволни винаги е имало и винаги ще има. Форумът преживя 8 години недоволства. И пак си съществува. Излишно драматизирате.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Дрън-дрън. Защо се връзвате на всички? Защо, като модератори, се чувствате длъжни да се обяснявате, дори когато кихнете?Първоначално написано от Raybeez
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Строг строй! Първите 50 мнения на потребител да инават през одобрението на модератор, преди да са пуснати! Да може о всяко време да те постаят под наблюдения и мненията ти да са проверявани.
Те тогава да спама ще намалее до нула.
Grumpy old madman