Нз какво имаш в предвин на по-отворени (да са по-склонни към разговор или чалгарки)? Аз лично съм си по-отворена и си говоря със всеки било то супер печения човек или тоталния мълчалив дебил. Имаме си ние 1 момче, което в продължение на 3 години не е казал и думичка нито на съучениците си нито на учителите, но с мен си говори като с нормален човек(нищо, че говори малко плахо и тихо). Просто умея да предразполагам към разговор и го карам да се чувства като 1 от нас, да се чувства готин и желан в компанията. Момчето е супер просто някой трябваше да му даде шанс, а не всички да го отритват само защото е мълчалив.
Аз да съм честна говоря си със всички, но например с чалгарките от класа ми не ми е приятно да си говоря някакси под нивото са ми. Говорим си, но ми е някакси неприятно, затова гледаме да ги избягваме. Целия клас ги отблъсква и защо ли та те са тоталните курви-какво можеш да си кажеш с такъв човек без достойнство? Съветът ми е не разделяй хората на отворени и неотворени-отнасяй се с тях като с равни и ги накарай да се чувстват равни с теб!