Няма грам контрол, никакво спазване на правила/закони. Самите българи вършат всякакви нарушения, унищожават, рушат, замърсяват, плюят, серат в/у собствената си земя, какво се очаква да последва?

Докато се п-о-з-в-о-л-я-в-а на който и да е, да върши нещо на въпреки, заобикаляйки закона/установени правила/норми, било циганин, българин, нищо различно няма да се случи.

Раждат по 89527356 деца. Вече не си играят и да ги кръщават, или да им помнят имената. Нагли са, крадат, убиват, много са, стават все повече и повече, позволяват си все повече и повече, дават им се още и още права. Българите крадат - щом може и е безнаказано, защо да не крадат и циганите? Такъв пример се дава - и ето, че се следва успешно.

Най-лошото - обединени са и се поддържат. Ако утрешния ден нещо се случи и пребия циганин на улицата, до час ще има една тумба мангали пред входната ми врата, готови на всичко. Ако циганин ме пребие на улицата, кой ще се застъпи за мен? На кой му пука за мен? Ние сме по-скоро всеки за себе си, големи индивидуалисти. И в това, разбира се, няма нищо толкова лошо. Но не знаем кога да се обединим, кога да подкрепим нещо заедно, и да си извоюваме нашето.

И предусещам как става все по-късно. С всеки изминал ден, мерките, които ще трябва да бъдат взети по тия въпроси стават все по-крайни. Вместо да се отсече от раз, още при появата на нещо нередно, ето до къде води криворазбраната демокрация и толерантност.