.

Виж резултатите на анкетата: Толерантни ли сте към съсипващите Европа "чуждоземци", цигани, мароканци и т.н.?

Гласували
49. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не, те доказаха, че нямат място в една цивилизована Европа.

40 81,63%
  • Да, и те са хора като нас.

9 18,37%
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 82
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Дойдохме си на думата - нямаш решение (само силово), но всъщност изписахте 4 страници чат с наивни приказки и доводи.

В този форум този проблем е разискван много пъти и винаги е имало конструктивни предложения - потърси и ще видиш.
    Е опиши с 2-3 думи да чуем духът на тия предложения.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Всичко все наготово...

http://www.teenproblem.net/f/viewtop...083082#6083082
    Е иначе трябва в 2 различни раздела да търся теми по ключови думи, след което да търся специален пост в тия теми. А просто можеше да загатнеш името на темата и в кой раздел е
    Иначе и аз по-горе предлагах неща от тоя тип, но получих коментар, че всичко това може да не проработи, че не можем да накараме циганите да работят, а вероятно може и да се разбунтуват и да има размирици, ако така стане. И за това отговорих, че остава единствено силовият подход.
    Проблемът е, че едва ли ще се появи партия, която да иска да приложи нещата от линка.

Супер фен Аватара на brokeninside13
    Не, те доказаха, че нямат място в една цивилизована Европа. , но само за циганите.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Вие на коя страна сте?
    Аз не играя на твойта дъска

Предложението на Ray е добро,но имам няколко въпроса:

1.Както вече казахме с още един пич - Не трябва ли първо да си оправиш нашите версии,пък тогава да търсим сметка на чуждите?Дадох пример в системата ни за образование,пък и в световната такава се тръгва оъ общото към частното

2.Как можеш да определиш някой ,че е цигнанин?Дядо ми е чех,а баба ми албанец...

Иначе добри предложения.

ЕДИТ - Ако се въведат национални тестове за сексуална култура ще е много по-добре
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    Вие на коя страна сте?

1.Както вече казахме с още един пич - Не трябва ли първо да си оправиш нашите версии,пък тогава да търсим сметка на чуждите?Дадох пример в системата ни за образование,пък и в световната такава се тръгва оъ общото към частното

2.Как можеш да определиш някой ,че е цигнанин?Дядо ми е чех,а баба ми албанец...

Иначе добри предложения.

ЕДИТ - Ако се въведат национални тестове за сексуална култура ще е много по-добре
    Просто без коментар... естествено, че може...

Цитирай Първоначално написано от ospower
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    Вие на коя страна сте?

Иначе добри предложения.

Просто без коментар... естествено, че може...
    Направи го по-голям шрифта.Още не знам защо го удебели,освен,ако последните години не си живял в България,ноо ще си остане тайна.И той като ти кажа,че не е циганин и к'во правим!?И какво е това ти си циганин и за това.Има и умни хора,които могат да се обидят
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Град
    София
    Като ми каже, че не е циганин - 100% ще му "повярвам"...

Не знам защо се зачетох в тая тема.
    Поредната абсолютно безмислена провокация.

Мислех да задам някои въпроси на автора, но просто няма смисъл...

Истински се ядосвам, когато виждам в какво интелектуално и духовно положение се намираме днес ние, младите хора. Нямам предвид толкова "ниско", колкото това, че имаме мнение по всички въпроси, наблюдаваме всичко, което се случва, в час сме със събитията и прочие... Но по повечето въпроси имаме единствено мнения, които се негативни, радикални, да не кажа често и "деструктивни". И дори и да предположим, че това е ОК, защото сериозните проблеми искат сериозни действия, то не се стига до никакви действия. Оставаме с мнението и масово се бълват змии и гущери и нищо повече.
    Ако искаш промяна, правиш нещо за нея - малко ли ще, много ли ще е, какво ще е това нещо - зависи от възможностите на човек. Но ако не правиш съвсем нищо - по-добре не говори!

Защото докато се надприказваме тук, още хиляди неща се случват в реалния живот, за които дори не си мърдаме пръста, а в крайна сметка ни засягат много повече от подобни теми...

Както и да е, казвал съм всичко това и преди. С приказки нищо не става, та дори и това дълго мнение ми идва в повечко.
    активизъм/превенция; писане; музика

Защо трябва да се определя, че някой е циганин, за да си плаща сметките и данъците, както и да бъде образован?
    Делението на етнически принцип е противоконституционно, затова целта е да се направят и задълженията еднакви за всички, т.е. определена група хора да започне да живее по установения ред.

Има цигански семейства, които сами бягат от гетата, образоват се и си търсят работа/занаят - те не биха попаднали под тези мерки, макар че са цигани.
    Това исках да кажа Радвам се,че мислиш така.Най-добре е да се разглеждаме като цяло,вместо да се цепим.

Между другото днеска си говорихме по биология,та господинът ни каза,че според последните прочувания първите хомо сапиенс са били негрите

Eminem-Mosh

Аз съм предложил конкретни мерки, които са съобразени с нашата реалност - политическа, етническа и т.н. Аз досега не видях нищо освен общи приказки - да, всеки може да каже, че трябва да ги накараме да работят, но конкретни предложения - как да стане няма.

Също трябва да се отчете важността на пакета мерки, който не е просто да ги накараш да работят, а да се образоват и също така да бъдат измъкнати от гетото и разпръснати, което е и основната мярка за справяне с проблема, защото докато са събрани в едно затворено общество, проблема ще се задълбочава.

Оставам на вас да мислите натам - защо, как и т.н., дадох ви доста добра основа.
    Според мен няма реална интеграция на тези хора, в крайна сметка те са номадско племе и си нямат своя собствена държава; нямат никви паметници на изкуството, за мен са безнадежден случай.

Много хубаво за тия, които бягат от гетата и работят - с тях няма смисъл и не е правилно човек да се закача, ама другите?

Освен да тръгнат да им събарят къщите и насила да ги карат да бачкат, друго не виждам като изцеление за случая.
    Което ми напомня на речта на онзи президент ли, какъв беше там, който казваше "В нашата държава се говори нашия език, спазват се нашите правила, етц"

И някак да се влиза в държавата със сертификат за знание за езика? Навсякъде ти трябва такъв, за да живееш и учиш в някоя страна, или се лъжа?/наистина не съм сигурна, но мисля че беше така!/
    Примерно закон ако си чужденец или изобщо чужд гражданин, да показваш такъв сертификат или да държиш изпит за езика. Също издаването на българско гражданство да бъде съпроводено с такъв изпит и пр.
    Да не са ти създадени готини условия, ако нямаш бг гражданство и т.н. - така ще се държат настрана навлеци, които искат да живеят лесно; и ще 'стават' български граждани само сериозни хора, съответно знаещи езика, което може да им осигури работа.

btw много яки решения си вкарал ти, току-що ги прочетох. хвала, защо не се занимаваш с политика?^_-
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от semantics
    Мислех да задам някои въпроси на автора, но просто няма смисъл...

Истински се ядосвам, когато виждам в какво интелектуално и духовно положение се намираме днес ние, младите хора.
    Нямам търпение просто да чуя въпросите.
    А относно второто, това се отнася не само за нас, но и за всички хора, от целият свят, от всички възрасти.

Всъщност това, което учителят ти е казал, че са последни изследвания не е много нова теория, но всъщност е нередно и да кажеш, че първите хомо сапиенс са били негрите, а че хомо хабилис тръгва от днешна Африка и мигрира, приспособявайки се към различни условия и бла-бла.

Поне това си спомням аз, че съм чел преди много години, може да има неточности... Но си спомням, че Африка беше the cradle of mankind.
    До колкото разбрах,последните излседвания са свършили преди 2 години.Генетични сравнения са направени между първите открити хомо сапиенс в Азия,Европа и Африка и има около 90% съвпадение във всички случаи,със някакво негърско племе,изолирано от средата и живеещо още с традициите си,откъснати от модерния свят

Съгласен съм за това,което си казал и те подкрепям -това е на теория правилният начин,за мен.На практика не знам точно как ще се осъществи,но трябва да стане.За жалост,нямам никаква власт над това дали ще стане и как точно,нито пък да им го навра в лицата на политиците.За жалост няма и да имам,тъй като няма да се занимавам с политика.Надявам се теоритичните мерки,които си написал някой да ги намери и да ги предложи и да се изпълнят Ако някой има някаква идея,то бих се радвал да я сподели,че да решим един от проблемите на българското общество

Лека нощ на всички от мен

П.П.Супер е,че вече може да се общува нормално в този форум

Eminem-Mosh

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Всъщност има много аспекти тази тема. Последно си припомних за джамиите.
    Та Швейцария, независима европейска държава, с официална религия - християнство, решава чрез референдум поради някакви причини да забрани САМО строежа на минарета на джамиите. После Кадафи(лидерът на Либия) призовава за Джихад срещу Швейцария, защото са неверници
    Е как може да бъдеш толерантен с подобни средновековни прояви на религиозен фанатизъм, и с безкрайната мюсюлманска наглост? Та това е нахално мешене във вътрешните работи на друга държава и открито призоваване за тероризъм срещу нея? Швейцария може да прави каквото си иска на територията си, а ако швейцарците отидат в Либия дали ще им позволят да правят църкви там? Няма спасение от ненормалните фанатизирани мюсюлмани, толерантност към исляма е недопустима. А и да не говорим, че религията изобщо не трябва да се смесва с държавата.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Boot
    Аре бе, ако някой не иска да се впише в обществото е сган, ама пък ако иска е социално програмиран.

И понеже българите сме една много готина нация, към която човек не може да има забележки, нека се покажем, МОЛЯ!
    Добре ще е да не си показваш незавидната деградация...

Голям фен Аватара на Wildchildd
    ^Epic fail, къде видя деградация точно в това мнение.
    Кое ни е положителното като нация, че сме турски подлоги, а мангалите ни мачкат ежедневно ли?

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от ospower
    Цитирай Първоначално написано от Boot
    Аре бе, ако някой не иска да се впише в обществото е сган, ама пък ако иска е социално програмиран.

И понеже българите сме една много готина нация, към която човек не може да има забележки, нека се покажем, МОЛЯ!
    Добре ще е да не си показваш незавидната деградация...
    Хайде аргументирай се вместо да се правиш на много отворен

Saatana vittu perkele hate crew!

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    И да искат и да не искат част от икономиката се "издържа"точно благодарение на тези бежанци.Не ме разбирайте погрешно и на мен не ми е приятно да гледам всякакви раси по улиците,но си е ефект от глобализацията.
    Creative Technologie

Град
    Maina Town
    Съмнявам се че някоя от твоите приятелки работи като чистачка в чистотата или в свободното си време товариш въглища,в земеделието също се срещат.Ние не можем да предложим кой знае каква икономика или преспективи за привличане.
    Creative Technologie

Цитирай Първоначално написано от ohluv
    И да искат и да не искат част от икономиката се "издържа"точно благодарение на тези бежанци.Не ме разбирайте погрешно и на мен не ми е приятно да гледам всякакви раси по улиците,но си е ефект от глобализацията.
    пич, явно не си много в час, четох нек'ви официални статиските, ако има някой да ме обори, но малцинствата в Германия са в тежест на социалната система и не работят за икономиката, ако това намекваш..

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Цитирай Първоначално написано от RatkoMladic88
    Цитирай Първоначално написано от ohluv
    пич, явно не си много в час, четох нек'ви официални статиските, ако има някой да ме обори, но малцинствата в Германия са в тежест на социалната система и не работят за икономиката, ако това намекваш..
    http://www.youtube.com/watch?v=zQZ9Q...layer_embedded
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    Maina Town
    Добре.Защо според вас Германия и Австрия направиха такива драстични промени в имиграционната си политика?
    Creative Technologie

Прочетете Ницше:

Европейският човек и унищожаването на нациите

Търговията и индустрията, комуникацията чрез книгообмен и писма (масови комуникации днес - Интернет, GSM и др.), общността, създавана от всички по-висши култури, бързата смяна на местоживеене и ландшафт (миграционни тендеции - мюсюлмани), сегашният номадски начин на живот на всички, лишени от недвижима собственост - тези условия необходимо водят до отслабване и в крайна сметка до унищожаване на нациите или поне на европейските: като от всички тях, чрез непрекъснато кръстосване, ще възникне една смесена раса, формираща европейския човек. На тази цел противодейства сега съзнателно или несъзнателно самоизолацията на нациите чрез създаване националистическа омраза (звучи познато?), но все пак - въпрейки временните противоположни тенденции - продължава бавният ход на споменатото смесване: този изкуствен национализъм е всъщност точно толкова опасен, колкото е бил опасен изкуственият католицизъм, защото по същество той представлява насилническо установяване състоянието на бедствено положение и обсада, наложено от малцинството върху мнозинството и нуждаещо се от измама, лъжа и насилие, за да може да съхрани уважението към себе си (ЗВУЧИ ПОЗНАТО???). Не интересът на мнозинството (на народите), както обикновено се изтъква, а преди всичко интересът на определени търговски и социални касти, тласка към този национализъм; стане ли веднъж известно това, можем безпрепятствено да се представим за добри европейци и действително да работим за претопяването на нациите, като тук доста могат да съдействат немците с потвърденото си отдавна качество да бъдат преводачи и медиатори между народите. (...)
    Този текст продължава с ракурс към евреите, като да допиша и него ще е малко ненужно дразнение на масата антисемити тук. А и във всички случаи ще измести фокуса на дискусията.

Не знам кога с точност, но този текст е писан НАЙ-КЪСНО през 1878г. Днес той е валиден. Изводите сами се натрапват.

Вижте болднатия текст и помислете какво всъщност постигате, като викате ведно с разни "псевдоманифести".
    И във връзка с това "общо викане", още един много любим цитат от Ницше:

"Обществените мнения са частни безделия". Това той озаглавява "Да си го кажем още веднъж" и с тази сентеция приключва главата "Поглед към държавата" от книгата "Човешко, твърде човешко".
    активизъм/превенция; писане; музика

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Ницше никога няма да бъде прав. Вярно е, че все още хората са като кучетата, опикават своята територия, разделят я на граници, делят се на нации... Може да приемем, че хората в Европа имаме нужда от това да бъдем обединении в едно, но целият свят не може да се интегрира. Сигурно след време ще има 3, 4 или 5 свръхдържави, но никога една. Утопично е да смяташ, че всички хора може да изравним своите интереси. Такова нещо би станало само след масово унищожение на старата история, ценности и култура. Преоценката на всички стойности? Нали така беше? Ти в състояние ли си да направиш преоценка на стойностите си? Да захвърлиш всичките си интереси, от състояние на НЕЩО (това, което си благодарение на паметта и чувството си за принадлежност към група) да преминеш в състояние на НИЩО... Малко объркано става, но за да си равен на всички, всеки трябва да е възприел идеята, че всъщност представлява едно НИЩО и поради тази причина и националността в действителност не представлява друго освен илюзия - т.е. няма никакво значение. Колко биха се съгласили с това?

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    националността в действителност не представлява друго освен илюзия
    Прителю, ще те светна, че първо Ницше е германски националист и цитатът ти е 100% не на място. Националността е родово наследство, кръвта на родителите ти и честта и завета на праотците.

Свят без нации - свят на роботи!

Живейте по български, съхранявайте родното и оставете пропагандата за Европа и свят без граници!

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Цитирай Първоначално написано от wallmart
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    националността в действителност не представлява друго освен илюзия
    Прителю, ще те светна, че първо Ницше е германски националист и цитатът ти е 100% не на място. Националността е родово наследство, кръвта на родителите ти и честта и завета на праотците.

Свят без нации - свят на роботи!

Живейте по български, съхранявайте родното и оставете пропагандата за Европа и свят без граници!
    Ницше не е германски националист. Хитлер е интерпретирал по погрешен начин идеите му за свръхчовека, навярно харесвайки му онази част за русите, светлокожи арийци... Не мога да ти го обясня в няколко реда, просто трябва да си го чел, не да разчиташ само на wikipedia или разни къси публикации...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си