- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Има ли още толерантни?
Не разбирам какво разбиташ под криворазбрано родолюбие? В какво намираш криворазбрано такова? Далеч съм от идеята, като отида някъде в чужбина, да се тупам по гърдите и да крещя "Булгар, булгар!". Не мисля, че показването на бай-ганьовщина е признак на родолюбие, каквото се опитваш да изкараш, че представлява по същността си това, че има все още българи, които се гордеят с прадедите си. Родолюбието не е признак на простотия. По никакъв начин тя не се изразява в желание да живееш в каменни чаршии и керпичени къщи. Запазването на традициите не се разбира в смисъла на това да гърмиш с черешови топчета и да пренебрегваш съществуването на телевизията (абсурдната ти логика я изваждам единствено от това, което написа). Никой не разбира под родолюбие отричането на тостера или микровълновата фурна! Да обичаш родината си представлява да пазиш стойностните/хубавите неща, които намираш в своята култура. И българската култура не представлява единствено чалга и байганьовщина. Подозирам, че не си българин и си безразличен към примерите или си просто заблуден глобалист. Глобализма тръгва от американския национализъм, но на 4-ти юли всички американци окичват домовете си и всичко каквото могат със знаменца и символи на САЩ. Значи и те са националисти, въпреки че уж разпространявайки глобализма като идея се опитват да "подат ръка" един вид на останалите народи в името на това да им покажат "съзнание за общоност и реално основание за такова". Кажи защо ние българите например да нямаме такова? Според теб се избиваме от родолюбие? Защо смяташ така? Ако не си съгласен с останалото, поне отговори на това. Но без аргументацията, че всички умеем да се тупаме в гърдите и нищо друго освен това не сме правили. Искам да ми кажеш какво за теб означава родолюбие и не имали сметка и полза от него защото сме малка държава и трябва да се съобразяваме винаги с другите, а за момент ако забравим, че става въпрос за нашата държава, да кажеш какво смяташ като цяло за него. Според мен държава без чувство за националност и родолюбие от страна на поданниците си е загубена. Смяташ ли, че България от одавна е загубена или имаш основания да мислиш, че сме нищожни и нямаме нужда от страната ни, за да продължим така или иначе да си съществуваме изхождайки от логиката, че и да ни няма или да ни има е все едно. Един вид 500 години сме носили фесове, 45 години петолъчка, та каквото и да ни се предложи, все ще го приемем, та за това нямаме реално основание да изпитваме родолюбие защото винаги си предаваме родината. Обаче все още сме запазили знамето си, имаме си химн... Да, може да ти се струва нищожно, но все още сме българи, но не е ли защото всеки от нас пази поне по още капчица родолбие в себе си... Какво мислиш?Първоначално написано от semantics