.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 49
    Повече от фен Аватара на Gllory

МОЖЕ ЛИ 2 И ОТСЪСТВИЕ ?!?!

Понеже десетина човека днес избягахме от час по БГ (имахме тест) ...общо сме 26 човека.. 10 избягали, 10 останали и 6 отсъстващи за целия ден .. та въпросът ми е може ли учителката да ни напише 2ки и отсъствия едновременно, защото тя така казала на останалите, че ще ни напише +ост. и двойки и ще имаме разправии
    Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие

Мега фен Аватара на Chacho
    Не можеш да изкараш двойка в час, в който не си присъствала.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Може да напише. При положение, че има останали ученици. Ако избягате целия клас, няма право да пише на нито един отсъствие и двойка. Но тъй като е разбрала, че сте избягали, тя ще ви пише отсъствие затова, че ви няма и сте избягали и двойка затова, че не сте направили теста, а сте избягали. Това е лошото, че не бягате целия клас и си патят някой хора.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Всичко може.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    е и аз така мисля ... (логично) ама сигурно има някакви закони нещооо...
    Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Може, но само ако си избягал от час, в който си знаел, че ще правиш контролна.

При нас две учителки изгониха едни момичета - написаха им двойки и осъствие. А една друга изгони едно момиче и й написа двойка, остсътвие и забележка.... По правилник може да е забранено, ама учителките си го правят.... На мен пък един господин ми беше подчертла отсътвието в ден, който отсътвах цял ден....

Супер фен Аватара на someonerandom
    Кофтито е,че принципно могат да правят каквото си искат.Ако успееш да намериш бележка и да я убедиш,че не си избягал/а,има шанс,но иначе може да ти напише

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Една пишеше двойки, забележки и отсъствие за 1 час, така че явно може..
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на Chacho
    Моя грешка, не бях прочел, че си правила тест.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
    Може да напише. При положение, че има останали ученици. Ако избягате целия клас, няма право да пише на нито един отсъствие и двойка. Но тъй като е разбрала, че сте избягали, тя ще ви пише отсъствие затова, че ви няма и сте избягали и двойка затова, че не сте направили теста, а сте избягали. Това е лошото, че не бягате целия клас и си патят някой хора.
    съгласна съм .. въпреки че когато ние избягаме целия клас се е случвало всички да имаме отсъствия

Всичко зависи от учителя. Ако той мрази някой ученик, прави всичко, за да може да го закопае с двойки, отсъствия, забележки. На учителите в това е силата, после иди обеснявай, че учителя виновен, а не ние. Дори и целият клас да защитава, кой ще чуе. При нас класната ни много пъти смята, че ние сме си виновни за това, че сме ги получили, а при положение, че не сме....

Град
    На изток от рая
    Ако беше в час и й кажеш,че отиваш до тоалетна и не се върнеш,може да ти напише 2-ка,но така като те е нямало,може всичко да е станало,може да ти е дошло и да е шуркало като лудо и да не си влезнала

Music is moonlight in the gloomy night of life.
    Taste the soup

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    ^

Ами отсъствие 100% имаш,за двойката си зависи от учителя.Ако знае,че точно ти си била една от избягалите може или да ти напише и двойка,или следващия път,когато и се явиш в час така да те изпита,че дори и да си си сърдала задника от учене,да ти зададе такива въпроси ,че да убеди целия клас,че нищо не знаеш.
    Някой беше казал да намериш бележка-не.Това също няма да ти помогне
    1.може останалите да те закопаят и да кажат,че не си била на лекар и лъжеш.
    2.ако нямаш отсъствия в другите часове,а само по БЕЛ,то си е очеизбождащо,че си избягала.

Единствения ти шанс за достоверност е,ако българския ти е бил последен или първи час,а не някой в средата на програмата.Тогава можеш да кажеш вече,че не си успяла да отидеш по еди си какви причини.

Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    ^

Ами отсъствие 100% имаш,за двойката си зависи от учителя.Ако знае,че точно ти си била една от избягалите може или да ти напише и двойка,или следващия път,когато и се явиш в час така да те изпита,че дори и да си си сърдала задника от учене,да ти зададе такива въпроси ,че да убеди целия клас,че нищо не знаеш.
    2.ако нямаш отсъствия в другите часове,а само по БЕЛ,то си е очеизбождащо,че си избягала.

Единствения ти шанс за достоверност е,ако българския ти е бил последен или първи час,а не някой в средата на програмата.Тогава можеш да кажеш вече,че не си успяла да отидеш по еди си какви причини.
    Не помислих,че ако е в средата на деня,не може да се отърве с бележка .Опитай да я помолиш да ти позволи да си направиш контролното следващия час,а отсъствието,ако БЕл не ви е 1ви/последен час(или ако не сте се изнесли от всички часове след него) няма как да го извиниш.

П.С:Всъщност не съм сигурен,ако представи бележка за целия ден,няма ли да се извини това отсъствие?Ако класната не задава много въпроси де

Да БЕЛ ми е последен час .. и аз си мислех .. дали да не кажа, че съм отишла на зъболекар (така или иначе сега ходя) но проблемът е, че тя дойде и каза "Отивам за дневника, вадете листата" и отиде и ние в този момент уж всички "Хайде, хайде, тръгвайте бързо..." и такааааааа ?(Сега съжелявам, ноо...файда)

Според мен, когато се организирате да бягате не отивайте в стаята и не се появявайте пред погледа на госпожата/господина.

Супер фен Аватара на brokeninside13
    Може да ти напише служебна двойка *мисля че така се наричаше* понеже си избягал/а и не си правил/а там контролното.

Цитирай Първоначално написано от Gllory
    Да БЕЛ ми е последен час .. и аз си мислех .. дали да не кажа, че съм отишла на зъболекар (така или иначе сега ходя) но проблемът е, че тя дойде и каза "Отивам за дневника, вадете листата" и отиде и ние в този момент уж всички "Хайде, хайде, тръгвайте бързо..." и такааааааа ?(Сега съжелявам, ноо...файда)
    Ауч...съжалявам,че ще ти го изтърся толкова дразнещо,баче това си е било чиста глупост Първо,че сега е още по-бясна,отколкото щеше да бъде,ако просто се бяхте изнесли,второ,че ви е видяла,и е 100000000000% сигурно,че сте избягали.Точно в този случай според мен може да ти пише каквото си иска

Голям фен Аватара на alwaysnforever
    Град
    някъде там.
    Цитирай Първоначално написано от Gllory
    Изообщо не е трябвало да се появявате, защото сега може да ви напише каквото си иска. :>
    При условие, че сте били там и ви е видяла с какъв акъл тръгвате да бягате...на тоя тест можеше да изкарате повече от 2ка поне.
    Hold me when I'm here
    Right me when I'm wrong
    Hold me when I'm scared
    And love me when I'm gone..

Град
    40 Miles from the Sun
    И то е било ТЕСТ по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, човек. Хахахахаха! Трябва да си много зле, за да ги направиш всичките тея неща, дето вие сте ги направили. ;х

Мега фен Аватара на Biskfitka
    По принцип уж не може двойка и отсъствие,но си зависи от даскала...
    В твоя случай е възможно,защото първо си избягала,а 2ката се пише служебно,защото не си правила теста (но пък доколкото знам служебна двойка се пише,ако не отидеш за контролното и следващия път,когато имате такъв час пак не отидеш..)

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    ^

Не помислих,че ако е в средата на деня,не може да се отърве с бележка .Опитай да я помолиш да ти позволи да си направиш контролното следващия час,а отсъствието,ако БЕл не ви е 1ви/последен час(или ако не сте се изнесли от всички часове след него) няма как да го извиниш.

П.С:Всъщност не съм сигурен,ако представи бележка за целия ден,няма ли да се извини това отсъствие?Ако класната не задава много въпроси де
    То ще се извини,но ще си личи,че е избягала.

След като ти е бил последен час и тя те е видяла,можеш да кажеш така:
    Ами госпожо,аз исках да ви кажа,че няма да мога да остава до края на часа,ами сапо първите 10-15 мин,защото съм на изследвания/зъболекар.Нямах възможност да ви кажа,защото вие говорехте с еди си кой(ако е говорила с някой и не си могла да я прекъснеш да й кажеш) и за това трябваше да си тръгна по-рано.Казах на останалите да ви кажат,обаче явно никой не ви е казал.Ако искате говорете с майка ми или да ви дам бележка?

Всичко е точно днес ни даде контролното на останалите и го направихме ... каза, че ако още един път се повтори ще напише 2ки +отс., а сега няма да извини тези отсъствия ... обаче проблема е класнатаааааа .. днес каза в понеделник да й занесем писмено обяснение, всеки един по отделно, къде сме били в час по бг и подписано от родител .. (дали ще мине номера със зъболекара ;д) ако каже че иска бележка, мисля да отида при него и да му поискам, защото вчера като бях и нш се заговорихме и той каза, че може да ми даде бележка за колкото искам дни .... та да го помоля да ми даде една (без да казва на мама, като ходи тя ;дд) той поне е свестен човек

Според правилника не можеш в един час да имаш и отсъствие и двойка (както и не можеш да имаш две оценки). Но един учител винаги може да ти завърти двойката без да му пука особено...
    "Времето лекува всичко, времето го отнася и накрая има само мрак. Понякога откриваме други в мрака и понякога отново ги губим" - С. Кинг
    *
    "Когато човек има цел, просто трябва да го прави и лошо, ако го боли" - С. Кинг
    *
    "...each new stage in life, each new level of maturity attained, also marks a kind of small death, the loss of a little person no less loved."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си