- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МОЖЕ ЛИ 2 И ОТСЪСТВИЕ ?!?!
Понеже десетина човека днес избягахме от час по БГ (имахме тест) ...общо сме 26 човека.. 10 избягали, 10 останали и 6 отсъстващи за целия ден .. та въпросът ми е може ли учителката да ни напише 2ки и отсъствия едновременно, защото тя така казала на останалите, че ще ни напише +ост. и двойки и ще имаме разправии![]()
Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие
Не можеш да изкараш двойка в час, в който не си присъствала.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Може да напише. При положение, че има останали ученици. Ако избягате целия клас, няма право да пише на нито един отсъствие и двойка. Но тъй като е разбрала, че сте избягали, тя ще ви пише отсъствие затова, че ви няма и сте избягали и двойка затова, че не сте направили теста, а сте избягали. Това е лошото, че не бягате целия клас и си патят някой хора.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Всичко може.
е и аз така мисля ... (логично) ама сигурно има някакви закони нещооо...Първоначално написано от Chacho
Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие
Може, но само ако си избягал от час, в който си знаел, че ще правиш контролна.Първоначално написано от Chacho
![]()
При нас две учителки изгониха едни момичета - написаха им двойки и осъствие. А една друга изгони едно момиче и й написа двойка, остсътвие и забележка.... По правилник може да е забранено, ама учителките си го правят.... На мен пък един господин ми беше подчертла отсътвието в ден, който отсътвах цял ден....
Кофтито е,че принципно могат да правят каквото си искат.Ако успееш да намериш бележка и да я убедиш,че не си избягал/а,има шанс,но иначе може да ти напише
Една пишеше двойки, забележки и отсъствие за 1 час, така че явно може..
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Моя грешка, не бях прочел, че си правила тест.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
съгласна съм .. въпреки че когато ние избягаме целия клас се е случвало всички да имаме отсъствияПървоначално написано от nIkEnCeTy_bE
Всичко зависи от учителя. Ако той мрази някой ученик, прави всичко, за да може да го закопае с двойки, отсъствия, забележки. На учителите в това е силата, после иди обеснявай, че учителя виновен, а не ние. Дори и целият клас да защитава, кой ще чуе. При нас класната ни много пъти смята, че ние сме си виновни за това, че сме ги получили, а при положение, че не сме....
Ако беше в час и й кажеш,че отиваш до тоалетна и не се върнеш,може да ти напише 2-ка,но така като те е нямало,може всичко да е станало,може да ти е дошло и да е шуркало като лудо и да не си влезнала![]()
^![]()
![]()
![]()
Ами отсъствие 100% имаш,за двойката си зависи от учителя.Ако знае,че точно ти си била една от избягалите може или да ти напише и двойка,или следващия път,когато и се явиш в час така да те изпита,че дори и да си си сърдала задника от учене,да ти зададе такива въпроси ,че да убеди целия клас,че нищо не знаеш.
Някой беше казал да намериш бележка-не.Това също няма да ти помогне
1.може останалите да те закопаят и да кажат,че не си била на лекар и лъжеш.
2.ако нямаш отсъствия в другите часове,а само по БЕЛ,то си е очеизбождащо,че си избягала.
Единствения ти шанс за достоверност е,ако българския ти е бил последен или първи час,а не някой в средата на програмата.Тогава можеш да кажеш вече,че не си успяла да отидеш по еди си какви причини.
Не помислих,че ако е в средата на деня,не може да се отърве с бележкаПървоначално написано от SuNsEt
![]()
.Опитай да я помолиш да ти позволи да си направиш контролното следващия час,а отсъствието,ако БЕл не ви е 1ви/последен час(или ако не сте се изнесли от всички часове след него) няма как да го извиниш.
П.С:Всъщност не съм сигурен,ако представи бележка за целия ден,няма ли да се извини това отсъствие?Ако класната не задава много въпроси де![]()
Да БЕЛ ми е последен час .. и аз си мислех .. дали да не кажа, че съм отишла на зъболекар (така или иначе сега ходя) но проблемът е, че тя дойде и каза "Отивам за дневника, вадете листата" и отиде и ние в този момент уж всички "Хайде, хайде, тръгвайте бързо..." и такааааааа?(Сега съжелявам, ноо...файда)
Според мен, когато се организирате да бягате не отивайте в стаята и не се появявайте пред погледа на госпожата/господина.
Може да ти напише служебна двойка *мисля че така се наричаше* понеже си избягал/а и не си правил/а там контролното.
Ауч...съжалявам,че ще ти го изтърся толкова дразнещо,баче това си е било чиста глупостПървоначално написано от Gllory
Първо,че сега е още по-бясна,отколкото щеше да бъде,ако просто се бяхте изнесли,второ,че ви е видяла,и е 100000000000% сигурно,че сте избягали.Точно в този случай според мен може да ти пише каквото си иска
![]()
Изообщо не е трябвало да се появявате, защото сега може да ви напише каквото си иска. :>Първоначално написано от Gllory
При условие, че сте били там и ви е видяла с какъв акъл тръгвате да бягате...на тоя тест можеше да изкарате повече от 2ка поне.![]()
![]()
Hold me when I'm here
Right me when I'm wrong
Hold me when I'm scared
And love me when I'm gone..
И то е било ТЕСТ по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, човек. Хахахахаха! Трябва да си много зле, за да ги направиш всичките тея неща, дето вие сте ги направили. ;х
По принцип уж не може двойка и отсъствие,но си зависи от даскала...
В твоя случай е възможно,защото първо си избягала,а 2ката се пише служебно,защото не си правила теста (но пък доколкото знам служебна двойка се пише,ако не отидеш за контролното и следващия път,когато имате такъв час пак не отидеш..)![]()
То ще се извини,но ще си личи,че е избягала.Първоначално написано от someonerandom
След като ти е бил последен час и тя те е видяла,можеш да кажеш така:
Ами госпожо,аз исках да ви кажа,че няма да мога да остава до края на часа,ами сапо първите 10-15 мин,защото съм на изследвания/зъболекар.Нямах възможност да ви кажа,защото вие говорехте с еди си кой(ако е говорила с някой и не си могла да я прекъснеш да й кажеш) и за това трябваше да си тръгна по-рано.Казах на останалите да ви кажат,обаче явно никой не ви е казал.Ако искате говорете с майка ми или да ви дам бележка?
Всичко е точноднес ни даде контролното на останалите и го направихме ... каза, че ако още един път се повтори ще напише 2ки +отс., а сега няма да извини тези отсъствия ... обаче проблема е класнатаааааа .. днес каза в понеделник да й занесем писмено обяснение, всеки един по отделно, къде сме били в час по бг и подписано от родител .. (дали ще мине номера със зъболекара ;д) ако каже че иска бележка, мисля да отида при него и да му поискам, защото вчера като бях и нш се заговорихме и той каза, че може да ми даде бележка за колкото искам дни .... та да го помоля да ми даде една (без да казва на мама, като ходи тя ;дд) той поне е свестен човек
![]()
Според правилника не можеш в един час да имаш и отсъствие и двойка (както и не можеш да имаш две оценки). Но един учител винаги може да ти завърти двойката без да му пука особено...![]()
"Времето лекува всичко, времето го отнася и накрая има само мрак. Понякога откриваме други в мрака и понякога отново ги губим" - С. Кинг
*
"Когато човек има цел, просто трябва да го прави и лошо, ако го боли" - С. Кинг
*
"...each new stage in life, each new level of maturity attained, also marks a kind of small death, the loss of a little person no less loved."