.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Hybrid View

хай кик (high kick)

Как се прави някакви упражнения.Знам, че трябва да имаш добър баланс.
    Просто някой да ми обясни, който ходи на уроци.

П.С. Не видях такава тема ако се повтаря извинявам се.
    Благодаря предварително.
    Поздрави.
    Направи нещо за отечеството - емигрирай!

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    1во да си стабилно разтегнат
    2ро да имаш правилна техника, която не мога да ти обясня, но за това е треньора ти

има доста клипчета в ютуб, вбокс и т.н., които няма да те научат, но ще ти помогнат

пп. Като проста душа и не разбирам кой ритник наричаш high kick ?
    Всеки, който е за глава или ..?

Мега фен Аватара на Chacho
    http://www.youtube.com/watch?v=4BUJnpKXMi8
    http://www.youtube.com/watch?v=Sc0yVn8aX-U
    http://www.youtube.com/watch?v=nwtM7ZArGxU

Вече за high kick си търси клипове на ритника, който искаш и му учи техниката. Има толкова много видове удар с крак от достатъчно на брой бойни изкуства. Ето ти таекуондисткото долю чаги:

http://www.youtube.com/watch?v=x5MKDnYS8f0

Най-добрия вариант е да се запишеш на бойни изкуства (ако не си го направил вече)

smeshnik ти каза, затова има треньори, за да обясняват.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от smeshnik
    пп. Като проста душа и не разбирам кой ритник наричаш high kick ?
    Всеки, който е за глава или ..?
    Дам.
    Благодаря и на двама ви.

Допълнителна информация нама да е в повече.

Ето ти допълнителна информация: Разтеженията минават за по половин година и нагоре. Внимавай като тренираш, не се пренапъвай. Всеки си казва в един момент "Ооо аз съм много як, нищо че тренирам от днес, сега ще се разпана на шпагат и ще ритам тавана на стаята." Всичко с времето си. Разтягай и ще дойде момента, в който с дънки, неразгрял и с ръце в джобовете ще риташ над главата. Поне няколко месеца тренировки ще са ти нужни, за да стигнеш това ниво. А и колкото повече напредваш, толкова повече ти идва да се пресилиш.

ПП: Почти навсякъде ползват йогийски упражнения за разтягане. Вземи си една книжка. Съсредоточи се върху разтягане на задната част на бедрото. То е главният проблем за високото ритане.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Колегите горе добре ти обясниха, ама и аз да си кажа

1. Разтягане - за добро разтягане трябва и добра загрявка, иначе може да контузиш доста лошо

2. Правилна техника - за задоволитална техника ти трябва най-малкото някой който да ти показва грешките и от който да се учиш (а и години желание и постоянство)

3. Пък и ритник в главата е доста рискован и бавен удар, освен ако не си майстор

Супер фен Аватара на someonerandom
    ^^Ако тренира БИ,няма къде да ходи,освен да започне да го прави
    На мен също високите ритници са ми проблем,а определено ми трябват,затова работя усърдно по въпроса

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    ^^Ако тренира БИ,няма къде да ходи,освен да започне да го прави
    На мен също високите ритници са ми проблем,а определено ми трябват,затова работя усърдно по въпроса
    Сподели какво правиш по въпроса? :-]

Ами принципно,когато съм вкъщи,правя същите неща,с които разтягаме в залата(то просто не остава нещо,което да не правим там )

http://www.youtube.com/watch?v=HJ27VRDWWbU
    http://www.youtube.com/watch?v=5hOVJuNvEu0
    Това са 2 клипчета,които според мен ще са ти от полза
    А и наистина загрявай краката,иначе ще имаш проблеми.Аз лично използвам бягане,клекове,подскоци,ск чане на въже,малко патешко ходене в коридора

Аз за 3-4 месеца се научих да ритам над главата, бях доста схванат като почнах. Най-много ми помогна следното упражнение: С изпънати крака докосваш земята с длани (от стоеж). Първоначално дланите ми стигаха малко под коленете, сега спокойно мога да ги сложа дланите на земята и да свивам лактите.

Бтв не съм се записвал на някакви бойни изкуства не мисля дори,нямам време не ми се дават пари, пък съм в малък град и ме съмнява,че някой ще ме научи на нещо.

Тогава защо толкова ти е висок ритник?Без добра техника,упражнения и практика,които да са развили скоростта ти,най-много да те подсекат или асм да се осакатиш.Знай си го за газария или за боксови круши,обаче в реален бой едва ли ще е много умно да го използваш

Град
    Столицата
    Един път съм ползвал висок ритник (маваши) в бой и се получи така да се каже, но беше на късмет, а и го направих, за да покажа "колко съм добър" и за малко щях да падна, така че не ги използвай, а при положение, че не си и тренирал недей изобщо
    Този който не пада, не се изправя.

Чакай че ми стана интересно Как точно успя да вкараш маваши?В инстински бой ли беше,или просто на майтап с приятели?

А аз съм падал при опит за мая в коридора,де да знам,че е мокро

За непросветените:Маваши гери е ритник отстрани,при който крака е в шпиц,а мая гери е прав ритинк,крак в шпиц,пръсти в контрашпиц

Град
    Столицата
    Играехме футбол и се сдърпахме с един пич, който тръгна към мене да ме бие и докато ходеше с бойната походка успях да го засека
    Не го нокаутирах, но определено му взех страха и повече не се опита да ме бие, но все пак не го препоръчвам

Факта, че бях с удобни дрехи заради футбола помогна, а и пичагата си нямаше на идея какво прави, но определено не мисля пак да ползвам нещо подобно, ако се наложи
    Този който не пада, не се изправя.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си