.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Супер фен

Помощ с Висок Диоптер на очи(клик)

Здравейте.Имам проблем с очите.Значи от 2-ри клас ми се появи диоптер ЗА невиждане на далече.Диоптера с астигматизъм ми е наследствен.Баба ми има глоокома.Баща ми има 7-8 диоптера на очите.Майка ми 1-2, брат ми 1,2.От 2-ри клас нося очила за коригиране на диоптера.Сега съм на 14,2010 права 15 г.Моя диоптер сега ми е 5-6 и направо ми е мн кофти.Постоянно очите ми сълзът.Капят сълзи от очите ми.Диоптера ми се е качвал 3 пъти и сега не виждам мн добре.Искам да ми помогнете как да сваля диоптрите поне до 2.В момента нося очила с защитни стъкла за компютър.И пия витамини за очите.И дядо ми 1 не вижда горе-долу е като сляп.Вижда като настрани гледа.Помогнете с диоптрите ми всички от моята рода имат проблеми с очите.Искам да ми помогнете как да сваля диоптрите поне до 2,и да не се качва диоптера
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА НЕ ТРИЯТ ТЕМАТА МНОГО Е ВАЖНА.

Значи диоптър няма специални техники за сваляне . Ти си на 14 , още се развиваш . И аз съм късоглед , но сложих очила на 16-17 не помня точно , сега съм на 19 . Сменил съм 2 чифта очила , като 2-рите са ми намалели . Всичко зависи от теб . Аз си ги носех само у нас , пред лаптопа и мн рядко някъде навън . Сега обаче , не ми дреме особено и си ги нося постоянно , защото без тях не мога и да карам . Така че ти имаш още време да ти се нагласят така да се каже очите . Носи си редовно снайперите и след 2-3 годинки може и да имаш подобрение . И при мен е наследствено , за това знам , че няма отърване , но ако си на зор , на 18 чак може да си направиш корекция на зрението , за "малко" пари Успех !

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Аз съм със 7 диоптера, ама съм на 21.

До към 23-27 години спират да и растат очите и тогава спира да се развива късогледството.

Тогава се прави операция. Ако си отчаян виж в интернет за Норбеков.

Супер фен
    Моля ви дайте повече информация как да не качвам диоптера.Някои казват с упражнения дайте повече инфо как мога да не ми се качва диоптера

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Питай очния си лекар за някакви упражнения.Той ще прецени дали се нуждаеш от такива и ако да ще ти назначи такова лечение.За да не качваш диоптъра избягвай претоварването на очите.Стой минимално време на компютъра и телевизора и внимавай с четенето.Разхождането сред природата е полезно за очите(специално зелените дървета и др. растения).Операция за сваляне на диоптри не е препоръчителна ако си под 20-попитай офтамолога си и ще ти обясни по-подробно.
    Успех.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    гъррр очите са кофти работа

майка ми е късогледа на лявото има 14 диоптера на другото 12

и няма как да се свали диоптер без операция тия упражнения не помагат

а внушават

но операциите са 50 на 50 не се сигурно че ще се оправиш

даже може да се влошиш

колко си висок ?
    ОДИН!!!

Супер фен
    висок съм 1.65 и много ви моля помогнете ми да не качвам диоптера как мога да го намаля.----------------------
    Имам и друго питане ако не седя на компа никак само ако имам някаква работа или домашно и не гледам телевизия (да гледам 2 часа на ден) за колко време и колко ще се намали диоптера

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Причината за късогледството може да е увеличен предно-заден размер на очната ябълка или умора на цилиарния мускул. Ако е първото, не виждам как би могло да намалиш dpt с изброените от теб лишения /ТВ и компютър/. Ако е второто, носенето на очила облекчава цилиарния мускул, той си "почива" и се стига до момент, в който той /цилиарният мускул/ възвръща функциите си, а ти хвърляш очилата.
    П. С. Тома Неверний съм по отношение смъкването на Д с упражнения.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен
    а ако махна компютъра да не играя освен на домашни и за понякога и намаля телевизора за колко време и колко може да ми се намали диоптера.И моляви със сигурност имам някви други проблеми за диоптера щом се качва толкова бързо,препоръчайте ми в София каде да отида при някой супер специалист дето се занимава с очите да ме прегледа и може да е най-скъпият доктор само да е качествен и да ме прегледа.Благодаря предварително

Аз също нося очила!
    Такам.. относно упражненията и тн за намаляване на диоптрите, зависи си от човека! Аз ги правих и зрението ми се влоши, като цяло аз нямам нито един роднина който да е носил очила, поне не с късогледство, баба и дядо имат далекогледство, с късогледство нямам никой роднина. Чела съм доста по темата, аз съм с диоптри 1.0 и 1.5 , този месец трябва да ходя на преглед, но мисля, че зрението ми се е влошило. Имах един приятел който имаше диоптри 6.0 не си сложи очила и сега му се изравниха. Знам също, че плюсовите диоптри се изравняват лесно, но ако са минус става много трудно. Чай от боровинки, както и витамин А помагат най-много за очите, особено витамин А. Следователно хрупкай моркови! Друго с което да съм полезна не се сещам! Аз все още търся разни варианти с които по-бързо да си въстановя зрението, ако намеря успешен ще пиша. Както казах, този месец съм на преглед и ще поразпитам очния това-онова, ако науча нещо ще постна! Успех!!!
    Take the evil out the people, they'll be acting right,
    cause both black and white is smokin crack tonight,
    and the only time we chill is when we kill each other,
    it takes skill to be real, time to heal each other ...
    -2Pac-

Супер фен
    а неможе ли нещо да се направи защото диоптрите ми се влошават.А лекарката ми само ми вдига диоптрите и няма смисал само да ми ги вдигат

Цитирай Първоначално написано от koko95
    а неможе ли нещо да се направи защото диоптрите ми се влошават.А лекарката ми само ми вдига диоптрите и няма смисал само да ми ги вдигат
    Разбирам те, но няма смисъл да търсиш съвети по форумите, тук никой не може да ти помогне. Консултирай се с друг офталмолог, ако не си доволен от твоята лекарка, но се съмнявам да можеш да си намалиш диоптрите с 'упражнения'. Важно е диоптрите да се коригират своевременно, дори да ти ги вдига, защото ако не носиш подходящи очила, само си измъчваш очите още повече. Намали телевизор и компютър, пази си очите от слънцето и след 18г може да помислиш за операция, но трябва много добре да го обмислиш, защото крие доста рискове..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от koko95
    Да започнем от начало. Идва наследствено. ОК. За очилата - казвам ти, че срещу добри пари ще ти направят ултратънки стъкла с антирефлекс, нечупливи, да се затъмняват на светло плюс астигматизъм - само ако го желаеш. На 15 си, няма как да бъде спрян растежа на очите, за съжаление. Като за начало сведи компютъра до минимум (предполагам го правиш). Разбери - ти си човек като всички останали и това, че имаш зрителни проблеми не бива да те отчайва. За лещи не си и помисляй, просто е гадно да си бъркаш в очите. Затова най-добре си направи хубави очила както описах и няма да имаш проблеми. Поне временно това може да е решение

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    На 15 си, няма как да бъде спрян растежа на очите, за съжаление.
    Абсолютно прав си. Но има и нещо успокоително в цялата работа- когато неговите връстници на 40-45 годишна възраст станат пресбиопи (пресбиопия и старческо далекогледство е едно и също ) и започнат да носят очила, той тогава ще започне да смъква диоптър и дори може да зареже очилата в даден момент.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си