.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Животни-всичко за тях

Понеже виждам ка вс повече теми изникват от типа "Име за заек" :"как се гледа куче" и тн..Реших да направя тяма за всички животни...Тук може да питате да помагате и разкажете личен опит...

Аз мога да кажа,че съм любител на животите и от малка нося животинки в нас...имала съм хамстери,амадини(птици),гле адах 2 години пред блока изхвърлено куче,прибирала съм малки котета,сега имам 3 годишна писана прибрана от улицата и един мналък звяр приличащ на мини пинчер...Всет е от зоомагазаин(моя голяма грешка),но го обичам много..Преди два месеца стартирах аквариум с гупи...Чета успилено за всякакви животни...Порчета,гризачи,к чета котки,влечуги...

Мега фен
    Град
    <3
    Ще си имам персийско коте. Женско или мъжко да си избера? Какви са разликите в характера им? Оо Искам женско,че да има котета след време,ама съм чувала,че мъжките май са по-гальовни. ^^ За име не се притеснявам имам си 3 варианта - Мъжко - Маршал <3,Щрудел <3 / Женско - Пандора...или може би ЛусИ ама ми е ного лигаво. Може да предложите и други НЕ лигави имена завършващи на И като Пухи,Джони,Мони,Дони,Рони и т.н ^^
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Еми аз от три години си имам зайче Казва се Бъни, не му знам точно породата каква е, беличък е с малко черно на носа и ушите...абее в темата за зайците съм сложил снимка Яде доста неща, най-много си пада по зеленчуците Пускам го навън почти всеки ден, а през лятото по цял ден щъка по терасата Изобщо не се страхува, даже вече е свикнал и на прахосмукачки и на всичко Като е навън постоянно се гушка в краката ми :P

Цитирай Първоначално написано от finger4o
    Еми аз от три години си имам зайче Казва се Бъни, не му знам точно породата каква е, беличък е с малко черно на носа и ушите...абее в темата за зайците съм сложил снимка Яде доста неща, най-много си пада по зеленчуците Пускам го навън почти всеки ден, а през лятото по цял ден щъка по терасата Изобщо не се страхува, даже вече е свикнал и на прахосмукачки и на всичко Като е навън постоянно се гушка в краката ми :P
    И аз искам много зайче, но наще не искат ... Та ако може да ми кажеш повечко за отглеждането на пухкавата топка

Еми хубавото е, че не се харчат много пари за тях и можеш да ги гледаш в апартамент Нужна е клетка, талаш който се сменя на няколко дни за 5 минути, прясня вода и храна. Можеш да му даваш зеленчуци, някои плодове (без цитруси, там банани и т.н.), царевица, сено, хранули за гризачи и комбинирана храна (всякакви семки, изсушени плодчета и т.н.) която я продават в зоомагазините Трябва да го пускаш от време на време навън за малко за да се раздвижва Хубаво е клетката да не се поставя на много шумно място (до TV, компютър и др.). Когато ноктите му станат дълги е хубаво да се подрязват от ветеринар (споко, не растат бързо ) Като го вземаш (изобщо ако ще си купуваш ) питай там за ваксините Повече можеш да прочетеш тук ----> http://forum.zoomania.org/

Град
    Ивагакуре
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Ще си имам персийско коте. Женско или мъжко да си избера? Какви са разликите в характера им? Оо Искам женско,че да има котета след време,ама съм чувала,че мъжките май са по-гальовни. ^^ За име не се притеснявам имам си 3 варианта - Мъжко - Маршал <3,Щрудел <3 / Женско - Пандора...или може би ЛусИ ама ми е ного лигаво. Може да предложите и други НЕ лигави имена завършващи на И като Пухи,Джони,Мони,Дони,Рони и т.н ^^
    Лелее..супер яки имена си измислила ! :P
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от BeezyJey
    Лелее..супер яки имена си измислила ! :P
    Ама разбира се! Мислих и за

AMBROSIA
    BUFF
    ONYXS
    ECLIPSE
    SLEIV
    Caramel
    CIRA
    FLUFFLY ^^ (ама ще му отива само докато е малко ^^)
    4XCOKИ

Преди да помагам няколко въпроса...От къде смятате да вземете котето?Развъдник е най-доброто решение,защото котето ще е персийка и ще имате доказателства,че не е заразено с нещо.Е там си е скъопичко...Поне 1000 лв...Ако не го вземете от развъдник няма да е перцийка а подобие и няма да е годно за размножаване...Ето едно сайтче с инфо за котките,родословията и всдичко друго.Раздел Котки http://forum.zoomania.org/index.php

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Zar4e
    Преди да помагам няколко въпроса...От къде смятате да вземете котето?Развъдник е най-доброто решение,защото котето ще е персийка и ще имате доказателства,че не е заразено с нещо.Е там си е скъопичко...Поне 1000 лв...Ако не го вземете от развъдник няма да е перцийка а подобие и няма да е годно за размножаване...Ето едно сайтче с инфо за котките,родословията и всдичко друго.Раздел Котки http://forum.zoomania.org/index.php
    Съседите ще ни го дадат...тяхната котка е персийка и идва почти всеки ден в нас...Мъжкия също е персиец,няма просто как да ни излъжат х) Женската е страшно красива,знам я още от малко коте <3 Днес сигурно ще я водят при мъжкия <3 Само не знам по какво се разбира,че е бременна де... ама дано стане работата ^^
    4XCOKИ

Ама с родословие ли е?Ако не е то котката е подобие на пресийка и ще ви посъветвам да не подкрепяте махленските скачки...

Темата отиде на задните страници и ето,че пак изникнаха нови теми

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Zar4e
    Ама с родословие ли е?Ако не е то котката е подобие на пресийка и ще ви посъветвам да не подкрепяте махленските скачки...
    Ох...не ме интересува дали е с родословие ^^ Знам че е ужасно красива и беличка с мн хубава козина и и муцунка <3
    4XCOKИ

Добре като не е с родословие може котета да страдат от наследствени заболявание,да имате ядеве после,защо котето е глухо,сляпо и прочие...Да всеки мисли,че животнто му е най-красивото,но като се народят котета и недайбоже са с "дефекти" какво ги правим?Защо и9ма развъдници и родословия?В Бг малко хора знаят за развъдник и родословие,но повярвай ми ,за да запазим породите Котката не е персийка ако няма документ,тя е подобие на породата и от такива махленски скачки породите се губят...Тоес скоро няма да има персийка,ангорка и тн..,а подобия,които ще са с доста повече проблеми... Ако все пак подкрепяте този вид размножаване си вземете коте...

Мега фен
    Град
    <3
    Подкрепям го пък. Оо Има си ветеринари за тая работа...Пък и ако не е персийка не е котка ли? Всяко животинче заслужава необходимите грижи,внимание и любов независимо каква порода е,дали е с родословие и т.н...
    4XCOKИ

И аз съм на мнение ,че всяко живото залужава оич,но на улицата има страхотни котета...Поне моята е спасена от улицата,завързана в пликче с двете си братчета...Ако останат котета и отидат на улицата...? Аз съм дотук със спора...Вие си решавате...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си