- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Мускулната треска
Имам малко нестандартно питане ... Някой хора ми казват :
- Ако имаш мускулна, значи не си напрайл нищу.
Друг който е доста на ватре в нещата ми казва:
- Щом имаш муслулната начи тренировката е била палноценна.
Та питам се на кой да вярвам. Някой може ли да каже нещу по вапрова![]()
Мерси предварително
Аз лично я възприемам като бавно възстановяване на мускулите, след голямо физическо натоварване.
http://www.bb-team.org/articles/3308/
Мускулът реагира на тренировката, като се подсилва до степен по-висока от предишната чрез изграждане на нови сегменти в мускулната тъкан. Този процес на подсилване кара клетките да нарастват и да упражняват натиск върху околните нерви и артерии, причинявайки мускулна треска.Първоначално написано от hamilcar
...от това май се разбира, че няма нищо лошо в мускулната треска. И все пак ако някой има други мнения, да казва :P
Мускулната треска е следствие от неправилното разграждане на глюкозата. Твърдението че ако си си докарал мускулна треска нищо не си направил, е също толкова невярна, колкото твърдението че мускулната треска е полезна. Освен от неправилното разграждане на хранителните вещества, част от мускулната треска идва и от разкъсването на влъкна. При мускулната треска няма никакво нарастване, точно обратното, тя го спира. Т.е. това води до общ катаболизъм, в следствие на което се увеличава периода на възстановяване.
Ако те интересуват и други неща относно растежа на мускулите и тяхното развитие пиши на лично.
мускулна треска обикновено се получава когато си претренирал,или си напрягал мускула повече от колкото е допустимо.Който ти е казал че като имаш мускулна нищо не си напраил е голям експерт да знаеш![]()
![]()
Мускулната треска се получава когато тялото не е привикнало към специфичен тип натоварване, особено ако това натоварване е в големи размери. Очевидно е индикатор за свършена работа. Тя не е нито полезна, нито вредна, но при продължителна мускулна треска страдат тренировките и тренировъчните постижения.
аз имам мускулна треска само на гърдите преди беше по голяма сега е неква минимална но се усеща......правя 5 упражнения за гърдите... а когато правя ръце 4 за трицепс и 5 за бицепс направо ги праскам по време на треноровка....и на другия ден нищо нямам никаква мускулна треска![]()
Бих се бил, бих убил, бух умрял, бих живял за теб..
за гърдите и аз имам някакви болки.. а относно тренирането на ръцете.. мисля че ги претренираш,говориш само за гърди и бицепс и трицепс.Тренирай и други мускулни групи.Гърба също е много важен,краката също и корема трябва също да тренираш.Няма да има мускулна ако си разнообразяваш тренировката.Според мен 1 ден от седмицата е напълно достатъчен за дадена мускулна група било то гърди,бицепс,трицепс,гръб,к орем,крака,рамо![]()
моята програма е така
тренирам поденелник сряда и петък
понеделник тренирам гърди и трицепс
сряда гръб и бицепс
петък крака и рамо
![]()
![]()
и нямам гадна мускулна
е има но е малко в сравнение когато тренирах без програма
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Гърбър и рамото дават ширина на тялото, така че не пренебрегвай тези групи
Не е лошо да имаш мускулна треска,така винаги стресираш мускула и той расте,но иска и добро въстановяване протеин,амино,добра диета,качествен сън etc.
Тренирай като дявол, за да видиш рая.
Силните намират решение , слабите зобат!!!
- Щом имаш муслулната начи тренировката е била палноценна.
това е отговора щом имаш мускулна треска значи си се натоварила мускулите и тренировката ти е била доста пълноценна![]()
Момче съм
редовните нямат мускулни трески, защото телата им вече са привикнали към натоварванията. мускулните трески са характерни за начинаещите или след голяма тренировъчна пауза.
аз тренирам всеки ден (лека атлетика) не съм спирал близо 3-4 години при това не съм начинаещ , и ми се случва да имам мускулна треска когато например направя 6 серии по 40 клеканяили наскоро имах мускулна треска на корема (коремната преса) като правих коремни преси , а всеки ден си правя за да поддържам форма
Момче съм
И да си редовен,ако се подложиш на по-голямо натоварване от обикновено,ще си имаш треска.Пример:Аз тренирам редовно и си се натоварвам,обаче една вечер вкъщи с компания играх 15 канадски борби,после направих 100-200 лицеви(стълбичка) и на другия ден имах мускулна треска(доста слаба,но все пак се брои)
А случайно да сте пили тогава?Първоначално написано от someonerandom
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
мускулна треска ако нямаш дори на гърди значи е време да увеличаваш килограмите когато тренираш с едни кила и в началото си имал мусколна а след това не значи че си превикнал с килата ! МУСКУЛНАТА ТРЕСКА Е ФАКТОР ЗА ТОВА ЧЕ СИ НАПРАВИ ПРАВИЛНА ТРЕНИРОВКА И СИ ТРЕНИРАЛ ДОБРЕ МУСКУЛА
Ако направя 1000 лицеви предполагам, че ще имам треска... но ефективна ли ще е такава тренировка?! Не мисля![]()
За мускулан треска на краката, минава с тичане, такива от сорта на "почини си и ше мине" няма тичаш здраво и минава![]()