Здравейте!
Майка ми е луда! Днес ме болеше адски много глава и ми беше лошо и реших да пропусна училище за един ден (нямахме важни предмети). Естествено като дойде майка ми на обяд (очевидно с добре промит мозък от лудата ми баба) и веднага почна да ми крещи, че не съм ходила на училище, че от мен нищо не ставало и тем подони. Най ме притесни това, че ми каза, че утре щяла да отиде до чулището ми и щяла да ме отпише, след като така или иначе не съм ходела (Аз си ходя редовно всеки ден. Успеха ми е 6,00, хванах стипендия, а отсъствията ми са 22.) Какво иска тази жена? Не ми ли е позволено да се разболея за 1 ден? Страшно много съм се трудила, за да вляза в това училище, остана ми още малко и взимам диплома, която ми отваря още много врати. Без нея няма как да запиша университета, за който мечтая от години. Не мога да и позволя да ми прееба живота. Толкова съм се трудила, за да постигна това, което съм сега и което имам, а тя гледа да затвори всяка врата пред носа ми. Тя нищо не е постигнала в този живот. Не искам да съм като нея...не искам да вървя по нейния път. Успявам още от преди 2 години да работя, да взимам добри пари, да уча, да имам отличен успех, да съчетавам всичко това и с приятелите ми и с гаджето...не е никак лесно, но засега успявам и се раздам за това, но искам да постигна много повече. Майка ми е толкова пропаднала и завистлива, че си мисли, че трябва да живея нейния живот, ако не и по-лош, за да се радва, че е по-велика от мен. Тя за мен ще си остане вечната курва и винаги ще ми е жал за нея. Не искам някой ден да имам деца и те да си мислят същото за мен, заради майка ми.

Въпросът ми е: Може ли наистина да ме отпише от училище без моето съгласие и присъствие най-вече?