веднага почна да ми крещи, че не съм ходила на училище, че от мен нищо не ставало и тем подони.
Хм. Много войнствена. Ама не бива така. Все пак семейството и детето не са бойно поле, а по-скоро, място за дипломация. Можело е първо да попита ЗАЩО, пък после да си съсипва нейните, а и да съспива твойте нерви...

Най ме притесни това, че ми каза, че утре щяла да отиде до чулището ми и щяла да ме отпише, след като така или иначе не съм ходела
Да-да! На това се вика "Да уплашим гаргите!" Едва ли някога ще се втурне да го прави, а и, като ти гледам стила, пунктуацията и всичкото ми се струва, че не си слаба ученичка.

(Аз си ходя редовно всеки ден. Успеха ми е 6,00, хванах стипендия, а отсъствията ми са 22.)
Ето, знаех още преди да съм прочел!

Няма да се плашиш и да й се връзваш. Едно са приказките (кой какво казал), а друго са действията (кой какво направил).
И си мисля, че за едно не си права. Ако наистина иска да те провали, няма толкова шум и аларма да вдига, че си отсъствала 1 ден. Явно ти мисли доброто. Да знаеш, че и най-пропадналите майки предпочитат децата им да са по-висока класа, че да могат, ако не да са щастливи, то поне да се похвалят с тях!
Пожелавам ви да се оправите по-скоро. А ти като влезнеш да учиш и не си постоянно с нея, няма как да не се пооправят нещата.