- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Малко помощ ако може ... (фитнес)
1-во да питам, лошо ли е ако ходя на фитнес 3 пъти в седмицата и 2 пъти упражнявам еднакви мускулни групи. Имам предвид, както в моя случаи:
Понеделни: Гърди с бицепс
Сряда: Трицепс, гръб и рамо (малко мн. ми идва)
Петък: пак Гърди и бицепс
Така добре ли е или е по-добре в срядата да права само трицепс и рамо, а в петак гръб и крака ???
2-рият ми въпрос е за едни болки в коста ( областа на предмишницата ). Тази болка се появява в повечето случай когато правя упражнения за бицепс ( с кривия лост почти винаги ме боли тва ) . Един пич ми каза да вземам повече Витамин Д . Некой знае ли как мога да избегна тая гадна болка ...![]()
Не , програмата ти е за напреднали ... а и така подтискаш разтежа на мусколите .. тренирай гърдите понеделник и петък а в сряда ръце и рамо !Друго .. с кривия лост гърди не се правят ... има си уреди за гърди ... лежанка , полулег флайс и други ... кривия лост става за рамо .. трицепс.Болките в областта на предмишницата се получава от неправилно изпълнения на "ненужно и безмислено" упражнение .Първоначално написано от PsyDoggy
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
мерси.. а и за кривия лост - аз не правя гърди с него,а бицепс , точно от там можеби ми идва проблема при предмишницата - грешен захват
![]()
Ами за бицепс мога да ти кажа едни много ефективни упражнения ...Първоначално написано от PsyDoggy
![]()
![]()
![]()
Аз обичам да го правя прав поприцип с кривия лост ааако намериш или зн каде има снимки, ще сам ти мн задалжен
И мерси все пак
пс: колко упражнения за бицепс да права![]()
изпрапвен с крив лост 10 10 8 6 ( увелич. кг)
скотово 3по10
с дъмбели 3по10
чукчета 3по8
центрирано 3по10
аа ти и тука ли почна да пишеш .... мерси се пакПървоначално написано от rtpghhfcz
![]()
![]()
ами колега , то ако това упражнение беше препоръчително за бицепс , можеби щеше да го има в сайтовете за "Хранителни добавки и упражнение" ... за бицепс полезни са тези които ти ги показах а от стоеж ти ебава кръста ...Първоначално написано от PsyDoggy
Докато усетиш, че си тренирал достатъчно. Веднъж 3 упражнения са достатъчни, веднъж 2. Според зависи.Първоначално написано от PsyDoggy
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Гърбът се прави със задното рамо и трапеце, трицепсът го прави с предно рамо. Гърдите ги комбинирай с бицепс и предмишница.
мхм ... и аз така мисля, може по горе да погледнеш как сам си направил програмата. А тва с задното и предното рамо мн не го схващамПървоначално написано от D3NG3rZ0N3
Аз праа 1-2 упражнения за рамо
![]()
Според моите тренировъчни методи ръце е излишно да се правят. Те са твърде малка мускулна група, за да и се отделя внимание с отделни упражнения. Бицепсът и трицепсът се товарят достатъчно от базовите упражнения за гръди, рамо и гръб. Особено бицепсът е абсолютно безсмислено да се тренира самостоятелно, за трицепс по изключение бих правил френско.
Това разбира се е абсолютно против представите на повечето нормални трениращи, за които гръб-бицепс, гърди трицепс, крака-рамо сплитът е закон... губете си времето![]()
С тва искаш да кажеш, че е по добре Гърди,рамо и гръб да се разпределят в понеделни,сряда и петак и да се увеличат упражненията и сериите ?Първоначално написано от Myrth
![]()
Човека се е объркал нещо ... ръце винаги се правят .. не може гърди да имаш а пък ръцете да са ти клечави ... това че той не прави ръце не значи че и ти няма да правиш ... прави си както ти си си преценил остави го колегата ... аз виаги отделям внимание на ръцете .. защото макар и да са "малка мускулна група" са важна част от тялото!Първоначално написано от PsyDoggy
Аз съм съгласен с Мyrth. Когато тренирах, за бицепс и трицепс разчитах на натоварването от гърба и гърдите, и евентуално по още едно упражнение за бицепс/трицепс, да ги доизстискам.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ееем ще видим днес ,макар че според мен Валентино е прав те са малка но доста ВАЖНА част ...![]()
Значи,ако си начинаещ,нов във фитнеса е по-добре да правиш и упражнения за ръце.Щото новите вдигат отначало малки тежести,които са недостатъчни за добро натоварване на ръцете.И освен това много често начинаещите не започват с базовите упражнения,а с други по-леки.Нямат и правилната техника на изпълнение на базовите.А правилната техника натоварва и ръцете.Едва ли имаш опита и силата на Myrth,за да тренираш като него.По същия начин.![]()
Окей представи си правиш набиране с тежест. Натоварването е такова, че не ти позволява повече от 5 повторения. Първите 3 повторения тежестта ще се поеме основно от широкия гръбен мускул като главен участник в движението. Значително натоварване ще поеме и бицепса, както и други по-малки мускули на ръката и раменния пояс. На 5тото повторение усилието ще е толкова голямо, че гръбните, гръдните и дори коремните мускули ще контрахират много силно, за да се създадат моторни единици, които да повдигнат тежестта. Усилието което по този начин е приложено от цялото тяло, е много по-сериозно от това да вдигаш до отказ за бицепс. А бицепсът се изцежда на макс от тежки набирания. При сгъването с прав лост от стоеж (например) бицепсът просто в един момент отказва (все пак изолиращо упражнение), а тялото не е имало възможност да приложи пълната си мощност.
На по-високо ниво ще разберете, че за постигането на големи мускули, изобщо не са необходими тежести, собственото тегло е достатъчно, просто трябва да се изпълняват трудни упражнения с неизгодно разпределение на тежестта. Но това малко от вас ще го повярват, така че няма да се наемам да обяснявам.
И все пак за да не съм голословен - преди съм ходил на фитнес, тренирал съм по всякакви начини. Станах доволно голям и силен. Бях изпил доста добавки и изял страшни количества храна. В един момент реших, че това не ме кефи и искам да съм максимално здрав и силен на минимални кила. За отрицателно време свалих каченото, без диети и значителни промени в режима, просто почнах да се храня нормално. Не правех дори базови упражнения с тежести... тренирах и то само от време на време на лостове. Но знаех основния принцип на тренирането, знаех как да си съхраня силата. И че масата и релефа не са функция на тренировките, а функция на храненето. Не бях вдигал тежести от много време, за упражнения за бицепс и трицепс да не говорим, но преди няколко дена в училищния фитнес се пробвах да правя малко с правия лост за бицепс. 50кг в серия не ми бяха проблем, без чийтинг. Това на 65 кг лично тегло и никакви тежести от повече от половин година, а ръце да не казвам от кога не бях правил. Затова не си губете времето и заложете на тренировката на лостове и със свободни тежести, този тип трен развива много повече качества отколкото стандарната билдърска помпаница. За сравнение просто вижте телата на гимнастиците!
мхм ... ходя само от 3-4 месеца но се надявам да наваксам барзичко, щото ся сам 177 висок и тежа 67 кила.Първоначално написано от redbul2
Ок да речем, че понеделник правя гърди , бицепс и предмишницата . Срядата гърба с трицепса. Петък Рамото с кфо да го комбинирамда праа опражнения за тия перките можеби ???
Можеш само рамо да правиш.А упражнения за корем правиш ли?Първоначално написано от PsyDoggy
Можеш да го комбинираш и с краката.А в понеделник сложи тая мускулна група която ще развиваш с приоритет.Примерно гръб-трицепс или гърди-бицепс.Когато има неприятна болка в лактите и китките се използват криви лостове.И в тоя случай избягваш за някое време да правиш скотово и френско.Натоварват лактите.В по-леки случаи намаляш тежестта под прага на болката.И изчакваш ръцете да загрубеят и да свикнат.Може да продължи и 2-3 месеца според зависи.Нататък отново може да правиш с по-тежко.Първоначално написано от PsyDoggy
^ също добро упражнение за трицепс и гърди са кофичките ...
Myrth не казва,че ръцете не са важни,ами че те се натоварват достатъчно от базовите упражнения и е много прав,както сам се убедих.![]()
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
3 пъти на ден по 4 серии 30-50 повторения коремни ( всеки ден ) , мисля че няма смисал да праа корем в фитнеса ...Първоначално написано от Valento
П.С.: мерси на всички за помоща, а колкото до Myth ... мисля, че и базовите натоварват, но след тях ще е добре да правя по още 2-3 упражнения за рацететъи като съм начинаещ още ..
![]()