Цитирай Първоначално написано от blader
Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
Човече, ти не си романтик, ти си най-обикновен бъзльо. Шубе те е да изплюеш камъчето, че харесваш някое момиче. Ето и за това продължаваш да си все на сухо. Твърде много мислиш, твърде много се обясняваш и докато се усетиш вече си в графата приятели. В крайна сметка не ми стана ясно дали въобще някога си споделил на момиче, че го харесваш. Само с лафчета и това да си играеш на интелигентен шут не ти помага. Твоята ситуация е абсолютно същата като в тази тема. Няма да се повтарям защото бих те посъветвал с абсолютно същото, което казах и на другия автор. Прочети мнението ми там и въобще проследи цялата му тема.
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#6895183
Успех и горе главата, никога не е твърде късно.
ъъъъ...четейки темата на пича установих че той си е харесвал конкретно момиче което обаче у е резнало крилата в полет...и не му се е случвало само веднъж...аз не съм в подобно положение...всмисъл...призна вам..твърде срамежлив съм но не ме е страх че ще ме отрежат а че ще се отрежа сам изтърсвайки някоя глупост...навик и е особено в компанията на момичета...
обаче открих една много съществена разлика между моето и неговото положение и най-вече начин на възприемане на нещата...той за разлика от мен е склонен да обвинява някого и това доколкото видях са така наречените 'лоши момчета'...но аз не обвинявам никого...просто споделях недоволството си от това че съм сам и неразбирането за причините да е така при положение че не съм затворен в себе си и некомуникативен...просто срамежлив...дори са ми казвали че е сладко...и най-вече...нямам нищо против това момичетата да се мъкнат с пичове като които аз никога няма да бъда и определено не бих използвал изрази от сорта на 'хора които изпъкват с простотията си...' и 'поне имам умствен запас...' или каквото там беше...не мога да давам оценки за себе си или другите...затова просто не коментирам интелектуалните заложби на типовете около мен тъй като не смятам че аз изпъквам с големи такива...и все пак...едното себеуважение не ми позволява да се нарека тъп...
Добре. Причините може да са от 1 до 100. Няма как да ти ги изредя защото не те познавам, не съм бил заедно с теб в една компания, за да ти кажа дали действително си комуникативен или просто плямпало, което си мисли, че комуникацията се изразява в това да не спреш да ръсиш лафчета. Да, така може да си атрактивен, да станеш бижуто на компанията, всички да ти се кефят, в това число и момичетата. Но като една от тези 100 причини, които може да се намерят, със сигурност може да се впише, че това е една от тях. Ето ти причина. Обясняваш се прекалено много, лафиш на поразия и на живо сигурно устата ти не може да бъде затворена. Разбирасе в момента само предполагам и ти давам една примерна причина. Може и въобще да не е така, но главното е, че трябва да направиш преоценка на това, което смяташ, че ти е в плюс. Да, определено ти е в полза да не си мълчалив, но трябва да знаеш кога минаваш чертата. Трябва да си умерено забавен, а не развлекателен през цялото време. Комуникацията трябва да е двустранен процес. Не само ти да лафиш на момичето, да отвличаш вниманието му в смешки и по този начин да изградиш представа за себе си, че с теб не може да се говори (основата на всяка връзка е в това партньорът ти да може да те изслушва), но пък за сметка на това да си перфектното приятелче, което може да те развлича с всевъзможни бисери непрекъснато. Та още по-накратко, ако това е една от причините, прекалената "комуникация" за момент спри и се ослушай. Гледай момичето в очите (обичат да ги гледаш в очите), бъди по-спокоен, нали казваш, че си романтик, изслушвай какво има да ти каже, подхождай с финес. В удобен момент на близост излез от черупката си и я гушни... Такива ми ти работи. Не мисля, че става много объркано, на втори прочит от това, което ти казах може и да ме разбереш... Това е като цяло единствено относно проблема с прекомерната ти комуникция. Друга причина също мога да извадя, но не мисля, че е от значение. Едва ли някакви съветчета тук във форума ще ти помогнат реално. Замислял ли си се да питаш някоя приятелка къде са ти недостатъците. Така и така имаш много приятелки вече, трябва да се намира поне една, с която вече не ти е толкова трудно да обелиш по някоя по-сериозна приказка. Току виж след като и споделиш тя не само да ти даде съвет, но и да ти помогне в практиката. Използвай някакви филмации. Умееш да говориш много, пък един филм да не можеш да измислиш. Както си си развързал езика тук и те избива на такава искреност, не можеш ли да го развържеш така и на живо? Толкова ли е сложно да започнеш флирт. Покани на среща, разходете се в парка, седнете на някоя пейка когато се смрачава, застани близко до нея, погледни към звездите, почни да философстваш (момичетата се впечатляват от отова), почни да си измисляш - виждаш ли я тая звезда, а оная. И да не си наясно с астрономията можеш да си измисляш имена " - ...това е Голямата мечка, това е малката мечка... Не я ли виждаш? Сега ще ти я покажа. " Опираш своята глава до нейната, за да си уж по-наблизо с гледната точка на очите й, хващаш едната и ръка и почваш да посочваш с нея като и казваш да следи върха на пръстите ви... По-интимно, по-нежно... Лека по лека, оставате така, гушваш я, че става студено в парка, нали вече се смрачава... Изпращаш я до тях, продължавате да сте гушнати ако и харесва през целия път. Накрая може и целувка да получиш... Филми брат не си ли гледал. Нали си романтик? Айде, ето ти подходящ филм, действай... Ако още филми искаш, такива мнооого. Просто разбери, ти си в главната роля и никой не играе вместо теб... Щом поне имаш приятелки, значи не те отрязват. Уредиш ли си среща очи в очи, значи вече можеш да играеш както си поискаш.
Айде, успехи!