- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дали не се прецаках малко?
Значи аз сега съм осми клас и искам да ви попитам вие как мислите.Аз уча в математическа гимназия.Обаче преди кандидатстването си мислех за строителния техникум, но майка ми ме разубеди да отида там.Сега пак мисля че трябваше да отида в строителния.Според вас като математиката знам мога ли да се реализирам някъде с математиката (и какво).Мисля си да кандидатствам след 12 клас в Англия.Ама ако там не ме приемат тука в БГ какво мога да запиша, щото тука май много много възможности няма.
Не съм информирана точно къде можже да отидеш с математиката, но повярвай почти навсякъде може.. примерно мани я българия тука нещо като образование няма.. в Англия според мен може много неща да започнеш да учиш ако си от СМГ както си мисля виж ги къде ходят все по елитни университети не си сгрешил/а ,повярвай![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
С Математика... адски много ако ти се отдава!Информатиката, Инженерството във всичките мну аспекти, включително Икономиката, включват Математика! И е 8 пъти по-добре в гимназия, отколкото в техникум...освен ако не си решил да ставаш автомонтьор
![]()
Те така!
Ти шегуваш ли се да няма възможност с математика. Та те половината специалности във висшите учебни заведения са с математика. Специалности с компютри, специалностите по техническите университети, икономиките, архитектурата, строителното инжинерство, специалност пожарникар, т.н., т.н. Каквото и да приказват, образование и переспектива в България има, а дали ще се реализираш зависи най-вече от самия теб - как ще си изиграеш картите. В чужбина по-добре да завършиш магистратура, отколкото и бакалавър да изучиш.
В гимназиите излизаш по-подготвен за кандидатстване във ВУЗ-ове, а от техникумите излизаш уж с професия. По-гъзарските професии ти се откриват като възможност след като си завоювал диплома за висше.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да разбулим простотийте малкоПървоначално написано от blackydesign
С математика можеш да станеш на първо място Учител,от което няма файда
Второ информационни технологий,за което иначе трябва допълнително образование и квалификация
Ква икономика бе братче.Аз уча това и знам че единствено в основата се нуждае от елементарна математика като събиране изваждане умножение и деление.Това е.Икономика само с математика няма да те бъде.Кво инженерство,вие знаете ли колко допълнителна квалификация му трябва след това.Че тези специялностти се нуждаят от елементарна математика,която може да се получи във всяко средно.
Математика:
учител
химик
математик на свободна практика
Да прецакано е особено в БЪЛГАРИЯ
Ама чакай малко сега...тая допълнителна квалификация къде я получаваш?! В гимназията ли?!Относно Икономиката е малко, наясно съм с този факт, но има хора, които и с това не могат да се справят, знаеш
А като казваш, че предимно можеш да станеш учител, пък за ИТ ти "трябва допълнително образование и квалификация" .. за учител не ти ли трябва?!
С каквото и да продължи, му "трябва допълнително образование и квалификация", това е системата! След гимназия - университет! А това с Химика откъде го измисли?!
![]()
![]()
Те така!
Математиката е всичко и навсякъде. Правилно си се ориентирал, не се мести
1.Квалификацията я получава в университета след това наистина,но трябва да имаш здрава основа,да учиш икономика не трябва да си преди това в математическа гимназия,а в икономическаПървоначално написано от blackydesign
2.Основните знания ги получаваш в гимназията,които са по-важни
3.Точно в химията има много повече математика от информатиката и икономиката
В химията има повече математика от информатиката, козите са зелени, а хората фотосинтезираме чрез ноктите. Информатиката си е направо дял на математиката. И къде го измисли, че математиката само даскал те изкарва не знам. Това, че ти не си се ориентирал в днешното общество, не значи че математиката не ти дава переспективи.
Половината специалности по ВУЗовете са с приемен изпит математика. Май за втори път го казвам вече. А ако мислиш, че в техникум със специалност иконимика или строителство ще те подготвят по-добре отколкото в МГ за кандидатстването, много си далече от истината. И като навлизат от МГ-тата във висшите училища, а от техникумите - не, гимназистите вадят дипломите за висше, а от техникума оставаш с документ за "професия". Много ясно, че първата ще е по-търсената.
Умишлено избягвам да коментирам какво е отношението към ученето в техникумите и гимназиите, за да не засегна някого, но може и там да задълбаем.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
++++, добавям и професия пожарникар - Симеоново- изпит по матем.Първоначално написано от blackydesign
Оооу, извинявай, ама тука не съм съгласен! Това с основните знания в гимназията по Икономика...Първоначално написано от remix1912
Истината е една....ако можете, бегайте навън!
Те така!
Не знам дали козите са зелени,но знам че ти си тъпо парчеПървоначално написано от Chacho
Уча в Национална гимназия.
Като специялността ми е икономист-информатик.
Това ли не е доброто ориентиране бе лапе?Някой ти е налял некакви мисли в канчето и сега безразборно ги защитаваш.Май ти си неориентирания![]()
Възгледите са си мои и добре си знам пътя, по който съм тръгнал. Като казах, че не си се ориентирал имах впредвид, че не си огледал вратите, които математиката ти отваря. Понеже изказваш мнение в темата, реших че си се ориентирал към този предмет.
Значи за теб с математика не се продължава към икономиката, защото "Икономика само с математика няма да те бъде", но химик може да излезеш. А химия само с математика става "ще я бъде ли"? Не знам какво парче съм, но поне не си противореча.
Записал си специалност икономика+информатика и ми говориш, че не е нужна математиката. Еби му мамата, тва е дефиницията за нужда от математически алгоритми.
Докато още не съм избягал от коментара за това какво парче съм, намисли си дали ще коментираш кандидатстването с елементарната математика или професионалната реализация с елементарната математика. Естествено, че за да станеш инжинер ти трябва допълнителна квалификация. Както и да станеш икономист. Както и информатика.
Трябвало елементарна математика за специалностите (връщам се на първият ти пост). Икономиката ще те сблъска с матрици и функции, информатиката със сяква математика, строителството с едно прекрасно интегрално смятане.
В крайна сметка пича питаше дали може да кандидатства с математика в България и да се реализира. Всеки изказва свойто мнение. Аз казвам да, защото голяма част от родата и доста познати са се реализирали точно с математика в България - като икономисти, като инжинери, като програмисти, като учители.
Айде със здраве !
хахаха вика ти си тъпо парче![]()
я са осъзнай
и аз съм със такава специалност - икономист- информатик и вече почвам да съжелявам, макар че съм първа година.
![]()
![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Chacho
Не ми разяснявай какво се учи в мойта специялност.Защото хал хабер си нямаш.По-добре се скрий някъде,защото от толкова стремеж да докажеш някаква измислена теза се насра вече.Точно в мойта специялност,главното е информатиката,като почти не е подплатена от каквато и да е математика,за икономиката уча счетоводство,учех микро и макро,икономика,право и т.н.
Математиката в тях е за първи клас
Почни да учиш дърводелство и двигатели с вътрешно горене като съжалявашПървоначално написано от nIkEnCeTy_bE
Всичко може с математика/икономика.
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
хаха не са е намерил още човека, който да ми казва какво да правя. Това е форум, преди всичко.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
remix1912 Скрий се моля те, че се разплаках от смях. Със математика се кандидатства на много места. Ама с математика химик няма да станеш. Да във химията има много математика, ама тази химия не се учи в училище, или поне не много. А относно информаниката не знаеш колко математика включва. Те сигурно учат висша математика ей тъй за кефа.
Първоначално написано от tainaTaa
Зарежи, няма смисъл. Остави го да завоюва света с неговите нематематични сили.Първоначално написано от muscle
Изказахме си мненията, темата се изчерпа. Предлагам ключ, ако има някой нещо да добавя, на ЛС. Достатъчно сеир.
Забелязах някво много странно явление. Тея дето учат в паралелка с икономика са некви умни или поне се мислят за такива. Никва идея си нямат от математика и химия, ама иначе по тези два предмета акъл могат да дават-море.
Всъщност уча в ПМГ и един от водещите ми мотиви да отида там беше именно информатиката.Първоначално написано от Chacho
Информатиката в училище ти дава само някакви основи. И аз заради нея влязох в ПМГ, сега искам това да следвам. За да продължа с информатика ми трябва изпит по математика.