А някоя рисунка/скица да пуснеш? .
Диетер Рамс? Ами запозната съм с неговите работи и ми харесват. Не мога особено да коментирам много, защото не съм чак толкова навътре в нещата му. Само ще кажа, че ми харесват и определено са прости за употреба, лесни за разбиране и удобни
Валтер да Силва? .....
ИКЕА? Имат невероятни идей

Сестра ми работи в тази сфера и на какво ли не съм се нагледала.
Дизайна на италианските спортни коли vs. класическия дизайн на Порше 911? Не се интересувам особено от коли
Коя част от облеклото ти е любима за прекрояване и според теб предлага най-широко поле за изява на въображението?
Всяка една дреха може да бъде интересна и лесно за прекорояване в зависимост от идейте ти.

Принципно аз наблягам на някакви роклички или дрехи които носим отгоре. На една блуза всичко можеш да сложиш и да направиш с нея и не се съобразяваш с какво я носиш, докато един панталон е много по прецизен.

Поне аз така смятам и по това се водя :P
А не смяташ ли, че мненията на познатите ти са повлияни от културата и ценностната система в България? Примерно, че мисленето на доста хора е все още във фаза индустриално общество, а не постиндустриално.
А ако смисълът на въпросните design features е чисто визуален? Ами на първия ти въпрос не мога да отговоря, защото те разбират доста повече от мен и няма как дори и да искам да оборя мнението им. Какъвто и да е смисълът на тези design features според мен е безсмислен. Има много по-важни неща за които могът да се дадът тези пари, отколкото да се инвистират в нещо което радва окото ти. Така или иначе все пак това е работата на архитектите и те с това си изкарват хляба. Не съм аз тази която да казвам дали това е безсмислено или не, а дори и да го направя надали някои би ми обърнал внимание.