- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми е алкохолик какво да направя?
Значи откакто се помня баща ми е алкохолик, 5 лева да има в джоба си ще отиде и ще си купи пиене,но това много ме дразни.Като се напие и почва да на псува с майка.Иначе като е трезвен седи като мишка даже и думичка не казва...Значи като земе заплата баща ми дава си парите за алкохол а за ядене нищо не купува... добре,че е майка.Та как мога да го накарам тоя,моя баща да не пиее?
Говори с него като е кротък, че така неможе да продължава, че трябва да посети курс за алкохолици да се откаже от алкохола !Първоначално написано от huskataa
Everything it`s possible !
Не разбирам защо го търпите толкова много години,след като полза от него няма,като се има предвид,че си дава заплатата за алкохол и на всичкото отгоре му търпите простотиите,ти не можеш да го накараш да спре да пие,всичко си зависи изцяло от него,но той трябва да си замисли че има семейство,което има нужда от него...![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Разбери защо е алкохолик. Какво "дави" в алкохола? Издебни момента, започни отдалече, поговорете - търси истината.
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
свиквай, хората никога няма да се променят освен ако не искат, а баща ти дали иска?Първоначално написано от huskataa
Сигурен съм,че няма да се промени,от алкохола няма отказване,добре че аз не пия и не пуша...Но като порасна още малко много бой ще яде от мене докато се оправи.Само боя ще го оправи.Първоначално написано от Nakadah
Има няколко решения на този проблемец:
1. Поговори с майка ти да обмисли варианта за развод, така и на него ще помогнете, като го осъдите за издръжки, ще му падне дохода на месец и ще отделя по малко пари за алкохол, а повече за себе си
2. извикай полиция когато се е напил и ви псува, те си знаят работата, прокуратурата ще се самосезира и ще го приберат на топло може би за година
3. Започни да пиеш с него и проблема е решен![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
НАЗДРАВЕ
vsichkii, osven men, sa tupii !
За жалост не мога да ти помогна. Единственото нещо, което можеш да направиш е да седнете да поговорите. Да си изясните нещата и да поговорите за различни неща. И моят баща навремето беше алкохолик. Непрекъснато пиеше водка и пушеше цигари, сега е болен от рак и му остават 4 месеца живот...спря цигарите, но вече е прекалено късно.
Kun min
Няма как.Тва вече е болестно състояние , почнеш ли веднъж - нема отърване.
Такъв е живота..
Майка ти иска ли да е с него?
Не мога да ти кажа как да го спреш, но мога да ти предложа нещо. Примерче давам с една моя фр. Баща й беше така и ги преби и двете и после... абе да не ти казвам една вечер там се е напил и здравата се бил ядосал... Така че не мога да ти кажа как да го спреш, но може да поговориш с него когато е трезвен
Не ТъжИ кЪто нЯкой тЕ зареЖе... нАмери сИ дрУг xD
за жалост не съм съгласен с Darkflower и с nikito9926.... от говорене файда няма... Човека ви мрази щом ви псува когато е пиян (всеки знае че чеовек когато е пиян казва истината)! Щом така си е наумил (да ви мрази) няма как да му промениш мнението и с хиляди разговори... просто пристъпи към стъпка 1. или 2. по горе... не ти препоръчвам стъпка 3. макар че и тя би имала файда!....
въпроса е в теб самия... Обичаш ли го и искаш ли той да ти е баща... ако не стъпка 1. и 2. ако да стъпка 3.![]()
vsichkii, osven men, sa tupii !
Развод![]()
Нищо не можеш да направиш. И моя е така. Трябва да се подложи на лечение.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
дрън дрън блаблаПървоначално написано от huskataa
няма да ти стисне да го удариш, все пак това е грозно
ай ще видиш че шамарите не помагат и ще се откажеш...
по-добре ми крии парите и алкохола...