- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Помогнете да спасим живот!!!
Искам да отворя темата за един доста наболял, напоследък въпрос. Става дума за захвърлените, бездомни кучета. Всеки един от нас поне веднъж в живота си го е гонил някой пес... Всички се ядосваме и оплюваме животинките, които всъщност нямат друга алтернатива за оцеляване. От край време кучкарите следят под лупа дейността на изолаторите в България и трябва да ви кажа, че там картинката никак не е розова. Всеки ден в тези "приюти" по най - жесток начин се умъртвават десетки кучета и то далеч не, чрез евтанизиране. Животните в изолаторите мизеруват, стоят гладни и живеят в акитата си. Ако посетите едно такова място ще сте на моето мнение. Сега специално отварям дума за Пловдивският изолатор. На 8ми февруари, седмица след влизане в сила на Закона за Защита на Животните (ЗЗЖ) трима граждани отиват в изолатора да потърсят загубеното си куче и стават свидетели на масово убийство на кучета с метални тръби и чукове! Скоро бе предизвикана неочаквана проверка на изолатора и се установи липсата на протоколи за някои от животинките и умъртвяването им, както и липсата на каквато и да е храна или вода в клетките им. Същите тези клетки не бяха почистване от маса време и животните нямаха сухо местенце да стъпят, те буквално газеха в изпражнения. В момента там има няколко породни кучета: боксер, далматин, болонка и кокер, а може и да има нови попълнения. Ние сме хората, които трябва да следим за тези неща! Нека се организираме, и не само в Пловдив, и да следим работата на изолатора! Аз дори съм склонна да помагам там безвъзмездно. Можем да се свържем с хората от Пловдивското дружество и да измислим нещо. Дотогава моля, ако някой има възможност да прибере някое куче като приемен стопанин, само докато му се намери нов дом! Аз съм склонна да пшомагам със закупуването на храна и да помагам в грижите. По този начин ще спасим живот!!!
те хората болни на пътя умират,ти кучета ще ми спасяваш...
виж сегаа ... според мен на никой не му е приятно да гледа как умират животинки (не говоря само за кучета но предимно) и все пак доста хоря нямат възможноста да гледат куче у дома ... а и както казва м0мИчЕ 0т АдА - хората умират на улицата от глад и от болести ... пък цяла България плаче че умират животинки - като сте толкова загрижени - вземайте у вас колкото можете и това е![]()
Я се застреляй ве ...
ПО кво ше си стелям ... кат няя кучета тряя да почна да избивам тея кат тебе
Ай сиктир , хора от глад умират , държава прай по 1% инфлация на месец ти за някви помяри ми говориш
Глезена работа , кат не знаеш другата страна на живота за псета ми говориш !
Страшно много обичам кучетата и винаги съм 'защитавала' бездомните. Сега?Просто ще им тегля една псувня и ще се надявам някой да мине и да ги избие всичките. Писна ми да ме нападат, писна ми да ме е страх да минавам зад собствения си блок! Всяка сутрин ми скача една глудница от 10-15 кучета.. кошмар! Не мога да повярвам, че още не са ме разкъсали. На мен самата ми идва да ги избия! / Да не повярва човек!/ Като малка постоянно си давах парите за тези кучета - купувах им храна и не знам си какво още.. и защо?
Всеки са нападали и мен в това число. Вечер като разхождам собствените си кучета не излизам без пиратки в чантата, напълно съм ЗА евтаназията на агресивните кучета, те трябва да бъдат умъртвени, но ХУМАННО!!! Пък и... мислете трезво! Неможете да избиете всички кучета, в единият момент убивате едно, а в другият поредната некастрирана кучка ражда нови 12, примерно. Контролирането на популацията не става, чрез убиства! Помагайки на тези създания вие помагате и на себе си. Само помислете: дава се гласност на въпроса, следи се работата на изолаторите и там агресивните кучета се евтанизират, а добронамерените се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват и се връщат по райони или им се намират нови стопани. Така хем любимеца на квартала продължава да си щъка, хем никой не ви напада, хем и се органичава размножаването им. Очаквах, че като млади, свежи хора би трябвало сами да си дадете сметка за това...
Отнасяйте се с уважение към кучетата. Те са вашата бъдеща храна!
Grumpy old madman
Ми сам се застреляй, бе..Първоначално написано от WhiteOneBG
бахти нещасника дееба...
MusicIsTheKey, ахам, и кучетата са виновни, че умират от глад, така ли ?!?
Canis_Dirus, мнението ти тук никой не го иска, повече не пиши, ако обичаш.
lonesome, свързвала ли си се с дружеството за защита на животните в Пловдив? Аз съм член в него. Ако си сериозна, и наистина искаш да направиш нещо и да помогнеш, пиши ми едно ЛС и ще ти обясня.![]()
Бтв... тая тема няма смисъл да я има..само ще се подиграват..
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Веднъж да ги избеим помярите и после контрола ще е лесен. ЗА масово изтребление по най-бързия и евтин начин!
Започваме да ги избиваме. Убитите ги резваме така малко да се покаже месо и кръв и ги хвърляме на останалите помяри за приамамки храна, докато не ги докопаме и тях да ги изтребим.
Аз членувам в ДИП - Дружество за изтребление на помярите. Не сме регистрирани - действаме на самоинициатива и не се отчитаме.
Grumpy old madman
Не разбирам к'ва ти е тая мания да се правиш на интересен?Първоначално написано от Canis_Dirus
Всъщност нямаше.Първоначално написано от Raving^Insomniac
Не бих си хабила нервите за такива като теб.
Къде точно съм написала такова нещо?Първоначално написано от Lady Death
Мой проблем ли е, че умират от глад? Добре - да ги нахраня с вкусна отрова? Дано да им се услади. Ами кучетата, които наистина разкъсват и убиват хора? Малко случаи ли има? Сравнително скоро улични псета разкъсаха малко дете !?Винаги, когато се прибирам, една глудница ме чака и скача срещу мен!? А ти искаш да ги защитавам !?!? Мен ме е страх да се прибирам, а ти ми казваш, че не са виновни, да ги храня и гледам !?
Още в първия ми пост писах - преди страшно много се грижих за тях, давах си парите за тях. Купувала съм им храна, дори съм ги водила по ветеринари. Редовно. Този период приключи, няма да си мръдна пръста за тях.
Проблемът не е мой, не е твой, не е на никого... ?!
Добре, че не мислят всички така.
Как можеш да твърдиш, че кучетата са виновни?
Меко казано смешно е ... не мислиш.
Заради кого тия кучета са навън гладни? Замисляла ли си се?
Трябва да има приюти където да се гледат тия кучета, а не да обикалят улиците.
Само че никой не мисли, на никой не му пука... което е жалко.
К'во да обяснявам.. знаете си само своето, мислите само за собствените си задници..
Аз не си представям що за човек би убил куче.. никой не може да ме убеди, че т'ва е нормален човек, а не психично болен.
Абе аз съм убивал безпризорни кучета и ще продължавам да го правя. Едно време бях много добър. С въздушна пушка в окото - прерита и се гътне. Ако не - дебиш го да се извърне с гъз и в пакета - повече не се появява. Така де - това е НАЙ-ХУМАННО. Хората от векове се избиват по най-жестоки начини. Аз съм хуманитарист.
Grumpy old madman
и аз мисля такаПървоначално написано от Lady Death
но в софия е пълно с бездомни кучета аз мн харесвам кучета няма значение какви са но как мислиш че ще и помогнеш
а и те никога не са ме гонили нито пък са ме хапали и все пак ми е жал за тях![]()
Ти си супер жалък.Първоначално написано от Canis_Dirus
Ти луда ли си бе .. или просто без капчица акъл!?Първоначално написано от Lady Death
Разбира се, че предпочитам себе си пред глупавите кучета! Пожелавам ти да ти се случи същото - глудница всеки ден да напада теб и семейството ти - майка ти, баща ти, сестра ти/ ако имаш/, брат ти /ако имаш/! Нека ги нахапят, нека ги е страх да се прибират. Да видим на какво мнение ще си тогава! Изобщо не ме интересува защо тези кучета са на улицата. Интересува ме, че ме нападат, а това е нещо супер сериозно. Явно главата ти не може да го проумее! На мен не ми е особено смешно като ми скачат!
Не мога да опиша колко си зле, просто не мога! Писна ми да повтарям едно и също нещо, но хайде.. пак ще го кажа. Те нападат мен, а аз ще мисля за тях !? Ъ !?К'во да обяснявам.. знаете си само своето, мислите само за собствените си задници..
По тази логика ти също си психично болна. Убиваш бръмбари, хлебарки, мухи, мравки и т.н, нали? Те също са житовинки, но съм сигурна, че ги убиваш без да ти мигне окото? Но те не са хубави и сладки като кучетата, нали?Аз не си представям що за човек би убил куче.. никой не може да ме убеди, че т'ва е нормален човек, а не психично болен
Нямам намерение да отговарям повече, явно главата ти е пълна с кученца и не можеш да разбереш нищо друго.
MusicIsTheKey, що не спреш да се излагаш? Не знаеш к'во да ми кажеш и тръгваш да ми обясняваш колко съм глупава..
Мислиш ли, че ме интересува мнението ти?
Мерси за хубавото пожелание, аз ще си спестя моето.
Бтв ти знаеш ли к'во значи да те 'нападне глутница кучета'? Май не си много наясно.
(не, не ми отговаряй, няма смисъл)
Ясно беше, че ше развалите темата..
Кучкарниците имат договори с месокомбинатите.
Гладни били кучетата. Ми и аз съм гладен бе. 12 лева струва издръжката на едно куче НА ДЕН. Това са 360 лева на месец. СМЪРТ ЗА КУЧЕТАТА. С какво право едно куче ще получава повече пари и грижи от един пенсионер?
трябва един път да се избият и после ще е лесен контрола.
Grumpy old madman
Mi mn e kofti za ku4encata, no az nqma kak da pomogna 4e sam ot malak grad i ...... nqma na4in, ina4e e mn mn gadno ;( 6toto tq nqmat nikakva vina![]()
www.myschoolbel.info <---- tYk ImA Si4kI TeMI, EseTa, LIS ....
лелелееее хората УМИРАТ на улицата от глад и студ ... че нямат дом ... нямат пари да си купят нещо да ядът ... и топли дрехи нямат .... и аз сега от скоро си имам кученце , вътре си го гледам , ама за богаааа - кучетата от улицата ?! за тях ли ревеш ?! ми като ви е жал да ги гледате - приберете си ги у вас - като имате - харчете си парите по тях , не всеки има тази възможност ...... и според мен е по добре да се убиват на място , вместо с всеки изминал ден да огладняват повече и повече да им става по студено и всяко малко хлапенце което мине покрай тях да ги плаши и те с времето да се озлобят ... направо може да се каже "лигава работа" ... вместо да се тревожите че хората измират без храна и дом вие се тревожите за кученцата ... естествено , че и другите хора не харесват тази гледка - малко сладко кученце седи на улицата и гледа жално - но все пак ...