- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- За или против добавките
Правя тази тема, за да знам какво е вашето мнение за добавки като протеин,креатин .. дори анабол![]()
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Ми аз съм против .. естественото си е най-красиво ... аз добавки не съм взимал .. защото постоянно тичам и тренирам , и просто не съм стигал до тях .. към добаки посягат хора , които не знаят какво рискуват с тях ... и както спомагат за по-бърз разстеж на мускула , така може един ден да останат без него .. другото което тези с добавките или както ги наричат повечето "Химиците" не им се занимава да правят тяло с години .. а искат за отрицателно време да се получи .. но си понасят последствията след това !![]()
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
Ти не се ли научи, че анаболите не са добавки?
Иначе мнението ми е положително, но не ползвам. В много теми по-назад съм споменавал защо.
Накратно основните добавки са за попълване на дупки в диетата или добавка към съвършен хранителен режим, когато нуждите от възстановяване са особено високи. Но вторият случай се среща при професионалисти, не вярвам някой от нас да има толкова високи нужди.
Креатинът е особено добра и безвредна добавка, в случай че си в добро здраве и нямаш проблеми с отделителната система. Дава сила и енергия, оптимизира покачването на маса и е естествено вещество, което се среща в месото. Лично аз обаче не изпитвам нужда от такава добавка, правилната тренировка я замества според мен. Може би ако някой ден изпадна в застой и не мога да мърдам наникъде, което не ми се вярва да стане, бих го използвал.
едит: пил съм креатин и настина си струва.. ако търсиш моментни резултати и нямаш претенции към трайността им![]()
мне аз съм решил, че ще тренирам без никакви добавки каквито и да са и не бързам за никаде![]()
skype - adrenalincho__
kategori4no protiv
Към добавки посягат хора,който не знаят какво рискуват с тях?!?!Първоначално написано от Valento
Какво рискуват примерно ако вземат един протейн?Да си похарчат парите,без резултати.И какво друго?Айде,моля ти се...(Изключвам,че някой с тежко чернодробно заболяване ще си вземе протейн.)
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
и кфо като дадеш 2 лева за некфа храна на прах ? все едно не мога да се наям в къщи![]()
skype - adrenalincho__
Някои хора са много прости и не се извинявам за това. Хранителните добавки не са за наяждане. Не го ли разбрахте вече ?
Не, не са вредни, ако са качествени и се взимат както трябва има ефект от тях.
Не съм взимал анаболни стероиди, но в скоро време мисля да пробвам. Има някои препарати, които ми допадат.
Има хора, които не могат да се наядат вкъщи защото примерно са 8 часа на работа и имат eдна почивка.
В подписа си написал че протеините са отрова и да се яде месо. А знаеш ли, че месото е най-добрият източник на протеини?
Аз съм за добавките, макар че не взимам. Доста по-чисти са от почти всичко продавано по магазините. Ако си мислиш, че се опазваш като не взимаш добавки, се замисли с кво блъскат месата, плодовете и зеленчуците, които ядете. Колко допълнителни имуностимуланти, хормони и пр. им дават.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами човек не знам,аз не съм се опитвал да се наям със протейна.И ако си намериш протейн за 2 лева и искаш да се наяждаш с такова,по-добре стой гладен.
Едит-+1 за колегите над мен.![]()
всеки си преценява за себе сиаз лично съм категорично против и надали ще се стигне за да взимам протеини, а да не говорим за анаболите...
![]()
Все пак казвам отново, че всеки си отговаря за себе си и както пише по-горе за последствията![]()
skype - adrenalincho__
а колкото до месото от магазина.Ами аз си ям от вкъщи месо.не купувам
За кфо се гледат прасетата и я теленце и друго
![]()
skype - adrenalincho__
Еми може и да има безвредни добавки, но моята истина си е, че естественото направено е най-добрата награда за всичко.
Оф стига с това естествено направено. Излезте от клишетата. Добавките са естествени, те ти дават само градивен материал, това не променя нищо. Анаболите вече не дават материал, те са стимуланти за белтъчен синтез, това е неестественото!
А иначе, взимането на анаболни стероиди без състезателни амбиции си е чиста комплексарщина. Hamilcar, състезател ли ще ставаш?
Първоначално написано от Myrth
Първоначално написано от Bimmer
![]()
Абе не са много за предпочитане но аз лично съм ЗА защото се оформяш за отрицателно време![]()
добавките вообще не са вредни,обаче в България като чуят за тая дума и веднага хората се сещат за най-голямата химия на света ...
Първоначално написано от Ivchiii
![]()
skype - adrenalincho__
Everytime,прочети малко,поразпитай малко и си поправи подписа,защото всичко което каза до тук са глупости.
Абе хора, вие как си представяте, че правят добавките, бе? Да не мислите, че от въздуха създават нещо изкуствено? Лошо няма да си вярвате там в квото си вярвате, но не пропагандирайте неистини. Попрочетете малко по темата, тогава коментирайте!
Аз само ще кажа, че анаболните стероиди, които толкова много отричате, още по рождение виреят из телата ви. Според вас тестостерона какво е?
Протеин = белтък. Месото е изградено от белтъци. Хайде сега отричайте протеините. Повечето протеинови добавки се извличат от яйца и млечни продукти. Извличането не е много по-различно, от разграждането на храната в стомасите ви. Говорете за неестествено..
А, помежду другото, в луканката понякога бутат нокти. Много от саламите имат колкото месо, толкова и сол. Да не коментирам вредните консерванти, ароматизатори, набухватели, оцветители, които слагат на хранителните продукти, защото няма да се побере на една страница коментара.
Хубаво е, когато храната идва от градинката в задния двор. Тогава нещата са най-контролируеми. И все пак торовете са също толкова синтетични, колкото и добавките. Оттам растът зеленчуците, с които се хранят животните в градината.
Бон апети!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
http://www.youtube.com/watch?v=rBBWMRRWOrM
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
STEROIDS NEVER.
Може би бих хапнал някоя протеинова вафла ,ако затъпея до такава степен.![]()
На къде повече от сега?Първоначално написано от LO6IQ
Да сравняваш стероидите и протеиновите вафли еее,ами не знам не мога да се сетя за друго такова сравнение просто.![]()
Под формата на анаболи ако не се лъжа не се приемат чисти хормони, а техни метаболитни предшественици и подобни съединения. Не съм много запознат честно казано. Но функциите на хормоните са твърде многостранни и навързани, за да се рискува да се приемат отвън, затова съм против анаболите. Просто не се чувствам достатъчно запознат с физиологията на тялото, за да предприема такава стъпка (пък и не ми трябва). За съжаление малки шайки на по 14-15 години зобат като коне и порастват на маса в права пропорционалност с намаляването на акъла...Аз само ще кажа, че анаболните стероиди, които толкова много отричате, още по рождение виреят из телата ви. Според вас тестостерона какво е?