- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Съобщение до всички "протестанти".
Смисъла е в свободата да интерпретираш. Винаги ще са актуални защото непрекъснато ще се случват беди. В откровението на Йоан няма ДАТА. Следователно се отнася универсално както към бъдещето, така и към миналото. Пасва както за Римската Империя, така и за Третият Райх, но факт е, че и двете "империи на злото" са си отишли, а хората са вярвалии по времето на 2 световна, че Краят настъпва. Вечната борба между Доброто и Злото винаги ще е актуална. Колкото до чиповете, идеята е в това, че ще заместват паспортите и кредитните карти... Ти и сега си маркиран с националност и имаш ограничения. Идеята, че идентифицирането е зло е защото ти дава принадлежност към дадена общност, нация и т.н. а Християнството, както и всяка религия иска да е интернационална. Целта пак е да се използва като средство за създаването на империя, в която всички поданници са равни, а за да може всички да са равни, не трябва да се разделят нации, народи и прочее. И за това 666 е зло, защото това е печатът, твоят паспорт например, твоето идентифициране с нещо не универсално, а частно. Запазвайки паспорта си, запазваш идеята, че принадлежиш към още нещо освен към религията си. Религията е средство за обединение. Това разбирасе си е моя интерпретация вече, но ще видим, ако естествено доживеем, че един ден ще има 3 свръхдържави. Хората в тях ще се идентифицират не чрез националност, а чрез религия. Ще бъде невероятен миск от култури, нациите няма да съществуват, всяка свръхобщност ще е сглобена на основата на релгията си. Като казах, че светът ще се дели на 3, предполагам, че една част от земното кълбо ще е населявана само от Християни, например Америка, другата част Европа и Азия от мюсюлмани (да, предполагам, че в Европа ислямизацията ще надделее) и Африка и Австралия, за които всеки ще е забравил, че съществува... Не знам, както и да е, не се обосновах напълно, но това ми е общата представа, че е възможно да стане. Та както казах, този нов свят от тези свръхдържави ще е непрекъснато във война. Никой няма да може да напуска границите им, но за сметка на това защо ти е да се разхождаш из цялото земно кълбо като ще си имаш достатъчно в своята мегаогромна държава така или иначе.Първоначално написано от Nam3less3
Всяка от тези държави ще си е самодостатъчна. Тези чипове я ги има, я не. Вероятно няма да ги има. Вероятно отхвърлянето на идеята за идентификация за принадлежност към нещо си е политическа цел в основата на религиите. По света има милиарди въоражени религиозни фанатици, всички те са чели, че това е вредно. Мислиш ли, че ще позволят да им се постави чип?И така, доброволно без никой да осъзнава, че вреда в крайна сметка от един чип няма, по-скоро големи ползи за запазването на някаква идентичност, просто няма да иска чип, паспорт или каквото и да било. Доброволно ще стане част от империята, на която ще принадлежи и ще се превърне в роб без да осъзнава, че ще се подчинява не на свободната си воля, а на общата воля на масите. Свободната воля ще изгуби смисъла, който и придаваме сега и ще се превърне в нещо съвсем друго... Ох, малко се поувлякох, ще стане още малко цял научно фантастичен роман като на Оруел... Но това са си моите интерпретации просто, може и да съм цифра далеч от истината. Но според мен тя никога не идва наготово, а е част от всички субективни истини на всички. Например необходими са 1000 души със субективно мнение, които да спорят, за да се стигне максимално близко до едно по-скоро обективно мнение или някаква относително правилна истина.
Хайде да спорим... Стана ми интересно!
![]()