@gandalfepi4, защо се занимаваш да им обясняваш неудобната истина? Колкото и факти да им вреш пред носа, те ще ги отхвърлят. Просто вярвай или ще умреш. Накратко цялото послание на религията се свежда точно до това, нали? Останалото просто се ползва за различни цели, нито една обаче оправдана както трябва. За да се премахне религията трябва кървава революция, но не само, за да се премахне тя, но и много други неща, за да може да има мир и истиско блаженство. Не обещания за такова след като умреш. Това е най-ценното оръжие на религията, сделката за безсмъртие. Всеки иска да живее вечно. Всъщност да си направиш секта е толкова лесно. http://www.youtube.com/watch?v=mnNSe5XYp6E
Хората са толкова тъпи. Наистина.
Малко се поотклоних от темата, но тъй като не получих включване от фундаменталистите по последното си мнение пиша още едно. Ама не, че искам да доказвам на някого нещо, просто ей така, заради самият шанс на някой да му "светне" ако случайно прочете какво мисля. Не казвам, е съм прав естествено, но поне ми се се струва да съм отбелязал позиция вместо да си замълча... Нали уж вярващите все търсят, за да намерят. Е, не знам какво толкова са търсили, но религията си е първото нещо, което може да "намериш". Дори не го намираш ами ти се подава наготово. Голямо откритие, браво на всички знаещи страхотната истина. Имате вечен живот, свободни сте, нищо не е невъзможно стига да се молите достатъчно... Вие сте печелившите, всички останали го духат в ада...
Както и да е, нещо се поувлякох съвсем...