.

Виж резултатите на анкетата: За и против гладуването сте?

Гласували
93. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • против

63 67,74%
  • за

30 32,26%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Гладуването...

Здравейте.Та тази тема мисля, че я е нямало в този форум.Е въпроса ми е-
    за или против гладуването сте????И отслабвали ли сте чрез гладуване??А след това имали ли сте йо-йо ефект.

Град
    Пловдив
    за
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Мега фен Аватара на Infinity
    Ако за определен период решиш, ме можеш да гладуваш и го правиш с цел отслабване , а после си върнеш стария режим на хранене , не само , че ще има йо-йо ефект , а ще качиш и допълнително. Аз съм против гладуването , но и твърдо против тъпченето , златната среда е средната.
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    ЗА лечебното гладуване последвано от захранване и здравословно хранене. ПРОТИВ това кеото много момичета правят с цел да отслабнат.

Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Ако за определен период решиш, ме можеш да гладуваш и го правиш с цел отслабване , а после си върнеш стария режим на хранене , не само , че ще има йо-йо ефект , а ще качиш и допълнително. Аз съм против гладуването , но и твърдо против тъпченето , златната среда е средната.
    съгласна

Цитирай Първоначално написано от petiam
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    съгласна
    Подкрепям ;]
    Добрите момичета чакат принца на
    белия кон, лошите – милионера с черен Мерцедес, а умните знаят, че и двата персонажа са измислени.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Никога не съм гладувала!Преди бях малко пълничка,но си отслабнах с времето,без диети,без нищо как стана и аз не знам .

Гладуването е много вредно,никое интелигентно момиче не би прибягнало до там.По-добре спорт и здравословно хранене

^ Съгласна

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    А за или против нередовното ходене по нужда?
    Така де - ако ще гладуваме, дайте и да не ходим по малка/голяма нужда, за да стои по-дълго храната в тялото ни и то да извлича повече от нея, а не да иска пак да ядем/пием.

Ебати. Ако изпитваш чувство на глад то е с причина.

Който гладува нарочно е идиот.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на psych0
    против
    Paint me a picture of eyes that never see
    With flashes of lightning
    that burn for only me

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    ЗА лечебното гладуване последвано от захранване и здравословно хранене. ПРОТИВ това което много момичета правят с цел да отслабнат.
    Съгласна !

Против! Това е ужасно мъчение.

против съм. Лично за мен единственият начин за отслабване е физическите упражнения никви диети не зачитам а пък кво остава за гладуване. Изключено.

Град
    Somewhere;p
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Така де - ако ще гладуваме, дайте и да не ходим по малка/голяма нужда, за да стои по-дълго храната в тялото ни и то да извлича повече от нея, а не да иска пак да ядем/пием.

...

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    аз знам от позната на майка ми че едно време е имало няква лекарка дето е направила клиника за лечебно гладуване и там с захранвания и глупости .
    И от такова гладуване е починала една жена от моя блок преди години. Гладувала си нали както е там реда но и паднало кръвното и доктора без да знае ,че тя гладува и казал изяш малко черен дроб и тя изяла и не се сабудила
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Град
    Германия
    Не мога да се съглася с Canis_Dirus особено след всичката литература която съм изчела и след като съм видяла с очите си как хора се лекуват чрез гладуване но все пак всеки има право на мнение...
    Да се гладува не е винаги нездравословно. Просто трябва да се прави правилно. Защо примерно когато човек е болен няма апетит? Защото организма има нужда да се излекува а не да се занимава с обработването на храна. Защо когато човек го боли главата ако хапне нещо главоболието изчезва за известно време? Защото цялата енергия отива за разграждането на храната и организма подтиска проблема (главоболието).
    Едно е да гладуваш често и да поемаш максимум 1000 калории на ден и то от всякакви боклуци и съвсем друго е да направиш 2 дни на течности, няколко на плодове, да се захраниш и после да започнеш да се храниш здравословно и пълноценно.
    Никой не задължавам с мнението си но все пак е малко грубо да наричаш някого "идиот" само защото вярва в нещо различно и има различен опит.

Цитирай Първоначално написано от HexGirl
    аз знам от позната на майка ми че едно време е имало няква лекарка дето е направила клиника за лечебно гладуване и там с захранвания и глупости .
    И от такова гладуване е починала една жена от моя блок преди години. Гладувала си нали както е там реда но и паднало кръвното и доктора без да знае ,че тя гладува и казал изяш малко черен дроб и тя изяла и не се сабудила
    Великата др. Емилова и нейния дебелариум. Плащаш 100 лева на ден за 3 литра чай, три ябълки и легло в западнала хижа.
    Отслабваш и след 3 месеца си на същите кила, но с отслабена имунна система, по-малко мускули и повече мазнини =>трупаш по-лесно!

А аз все още чакам да чуя привържениците на гладуването и захранването да обяснят за неакането (запека всъщност е доста чест проблем пи жените) и акането на порции (аналогично на захранването).
    А какво правите, ако много ви се приака, но не може, понеже сте на лечебно неакане? Викате мъже да го побутне навътре?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Melchi

+2 съгласна съм

Не мога да се съглася с Canis_Dirus особено след всичката литература която съм изчела и след като съм видяла с очите си как хора се лекуват чрез гладуване но все пак всеки има право на мнение...
    Да се гладува не е винаги нездравословно. Просто трябва да се прави правилно. Защо примерно когато човек е болен няма апетит? Защото организма има нужда да се излекува а не да се занимава с обработването на храна. Защо когато човек го боли главата ако хапне нещо главоболието изчезва за известно време? Защото цялата енергия отива за разграждането на храната и организма подтиска проблема (главоболието).
    Едно е да гладуваш често и да поемаш максимум 1000 калории на ден и то от всякакви боклуци и съвсем друго е да направиш 2 дни на течности, няколко на плодове, да се захраниш и после да започнеш да се храниш здравословно и пълноценно.
    Никой не задължавам с мнението си но все пак е малко грубо да наричаш някого "идиот" само защото вярва в нещо различно и има различен опит.
    Интересно организма от къде ще вземе енергия да се лекува, ако не от храната? Намаления апетит обикновено е от обездвижването.
    Отделно разграждането на храната е доста ефективен процес и като от 2000 поети калории за възрастна жена едно 60% отиват да подържат функциите на мозъка. Едно минимум 20% отиват за дишане, сърцебиене и тн.
    Тоест колкото и да не ядеш тези функции си ги има и са ти основния енергоразход. Той може и да се свие и да понамалее подръжката на имунната система примерно, но си остава.
    А организма от къде ще си набавя енергията? От запасите на тялото на мускули. Да главно на мускули - лесна и бърза глюкоза чрез глюканогинеза. Интересн проес извършван от черния дроб. В дългосрочен план - доста "полезен".

До сега не съм видял сериозна литература, която да подкрепя гладуването. Естествено аз не смятам книги като "чудото на лечебния глад" за сериозни, но всеки за себе си.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    едно е да се храниш в по малки количества примерно за пост
    друго е да караш 4 дена на плодове после само на вода 5 дена и после пак зеленчуци и тн...
    глупаво е
    вместо да си дигнета гъза и да идете да тичате примерно
    Вярно не е и хубаво да се прекалява с мазни и тестени неща но пък и не бива да се гладува..
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Град
    Германия
    Canis_Dirus кое за теб е сериозна литература? Ясно ми е че не мога да те убедя както и че ти не можеш да ме убедиш че месото и млякото са здравословни но аз поне не те обиждам. Както казах всеки си има виждания, вярвания и собствен опит за това и според мен е малко тесногръдо да се обиждат хората и да се заклеймява нещо като абсолютно погрешно и глупаво. На мнение съм че има повече от една истини особено що се отнася до храненето и всеки трябва да открие това което е правилно за него самия.

Canis_Dirus кое за теб е сериозна литература? Ясно ми е че не мога да те убедя както и че ти не можеш да ме убедиш че месото и млякото са здравословни но аз поне не те обиждам. Както казах всеки си има виждания, вярвания и собствен опит за това и според мен е малко тесногръдо да се обиждат хората и да се заклеймява нещо като абсолютно погрешно и глупаво. На мнение съм че има повече от една истини особено що се отнася до храненето и всеки трябва да открие това което е правилно за него самия.
    По тези въпроси ли?
    Примерно учебници по биохимия, контролирани медицински изследвания..
    Е такива неща ми звучат сериозни и логични. Никак не ми звучат сериозно и логично прости решения на сложни проблеми. Вярно, че са привлекателни, но са и грешни за съжаление.
    Grumpy old madman

Град
    Германия
    По тези въпроси ли?
    Примерно учебници по биохимия, контролирани медицински изследвания..
    Добре де има центрове за лечебно гладуване, има книги издавани от лекари, има достатъчно хора убедили се сами в това че действа... Какво повече? В никой учебник няма да ти напишат че организма няма нужда от месо нито пък че млякото съвсем не е здравословно просто защото на някои хора не им е изгодно. В училище има доста неща на които не ни учат и за които сами трябва да се информираме и това всеки го знае. Аз спирам да споря. Единственото с което всъщност не съм съгласна е че обиждаш хората които вярват в нещо друго но все пак всеки е възпитаван по различен начин.

Назови ми няколко от тези центрове и тези лекари. Също и имената на книгите и цитираните вътре в тях изследвания.

То и проф. Вучков е написал един куп ФУНДАМЕНТАЛНИ книги, но нещо малко хора го взимат насериозно. Защо ли?
    Grumpy old madman

Супер фен
    Твърдо против!Патила съм си много от това нещо.Докарах си анемия от ей тея неща ..... (е имаше и още нещо,което помогна за нея).И не .. не се получи йо-йо ефект,а по-гадно ... слабеене,повръщане след всяко ядене ... и нямах възможност и 1кг да кача дори.
    По-добре е да си спортуваш нещо и да се храниш по 5 - 6 пъти на ден по малко.
    Обичам те <3 !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си