Здравейте!Бих искала съвет от някой, който разбира и се е занимавал с рутерите.Вкъщи имам два настолни компютъра и бяха свързани чрез кабел, като единия даваше интернет на другия.Обаче нещо тази връзка се прецака, почнаха едни настройки на компютрите, а интернет ту имаше, ту нямаше.И решихме с рутер да си свързваме компютрите.Отидох до интернет доставчика ми и ще го направят момчетата,обаче се поразрових малко в интернет и се поуплаших.Значи, от интернет доставчика ми казаха, че рутера ще струва 40 лв., дотук добре, казаха ми, че скоростта ще падне мъничко - добре, обаче не ми казаха какъв точно рутер ще ми сложат - жичен или безжичен.А аз, глупавата, не се сетих да ги питам тогава, а сега се сещам.Както и да е, малко се отклоних.Та въпроса ми е - имаме настолни компютри, не лаптопи, което ме навежда на мисълта и се питам - има ли смисъл от безжичен рутер, тъй като доколкото знам е удобен за лаптопи главно.Също прочетох, че излъчванията от този рутер били адски вредни и човек не трябва да седи близко до тях.А жичния рутер - по-добре ли е?Общо взето, ако може да ми обясните предимствата и недостатъците и да ми кажете кое е по-добре в моя случай?А разликата в свързването на двата рутера?Много ще съм благодарна някой да ми изчете поста и да обясни като за човек, който не разбира.