"Проблема" с преждевременното порастване не е само в това, че единият пол иска да се хареса на другия. На мен в момента ми изникна един спомен, че като малка се качвах на един стол и се показвах през прозореца с цел да изглеждам по-голяма. Тогава бях на най-много 5 години. Какво ми е разбирала главата тогава от привличане между половете ?
Още от съвсем малки децата искат да порастнат. Имат си кукли бебета и си представят, че са майки. Виждат майка им какво прави и те и подражават. Това им е нещо като модел след който трябва да вървят.
Телевизията, компютъра, списанията и всичко останало също имат голямо влияние върху децата. Някои стилове музика също изграждат доста характера, особено ако "феновете" са още на крехки години. Та ако още в тези години детето остане с такива разбирания, то нормално е и след години да разбира нещата по същия начин.
Не, че искам нещо против феновете на поп-фолка (или така известната ни чалга), но всички знаем в днешно време особено, какво влияние оказва тя не по-малките си фенове, които все още не са се ориентирали в живота. Знаем и за какво се пее в 90% от песните. Нима това не им влияе на тях ?!
Не че обвинявам само тези неща. Много си зависи от характерите, възпитанието от страна на родителите и т.н.
Много са факторите, които карат децата да искат да порастват по-бързо.
Та мисълта ми беше, че това за мен си е проблем по който трябва да се говори на дълго и широко и не може да се обясни с няколко изречения. Това си е един вид, част от проблема на днешното поколение.