- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Диспутът между Първанов и Дянков
Последните дни доста шум се вдига по въпроса. Вие какво мислите по темата? Защо се получи скандалът, кой е кривият, кой е правият и какво остава скрито по случая?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Естествено, че подкрепям Дянков...
Може това, което каза да е извън политическта норма и добрия тон, но това, което направи Гоце е адски подло...
Защо като можеше не публикува всички стенограми от разговорите със Доган, Сакскобургготски или Станишев? Изключителен наглец и комунист освен това.
Ами честно казано аз не виждам какво ще стане...
За да смъкнат Първанов трябват 161 гласа, а Янев на пук няма да гласува За. Освен това огромна част от конституционните съдии се назначават от пресидента...нали се сещаш кога ще му забият нож в гърба? То те трябва да разрешат пеоцедурата...
Ще си остане той президент. Дянков министър на финансите. И след няколко дена на журналистите ще им писне или ще се случи нещо друго и ще забравим какво е било...като птичия и свинския грип - много шум и изведнъж замлъкват.
Сидеров обаче подхвърли интересен коментар, че президента се притеснил да не спипат и него за пари по швейцарските банки, и затова напада първи. Все пак атаката е най-добрата защита. От ГЕРБ са се осъмнили и вероятно ще го проверят обстойно и г-н президента.
А от тая стенограма от майната си личи, как Първанов се опитва да изкопчи някой отрицателен коментар на Дянков и да захапе за него. Било си е чист капан. Евала на Дянков, че запазва честността си докрай. Както Raybeez казва, от политиката никой не излиза чист. Финансовия министър засега поне в мойте очи още не се е опетнил.
А Пъравнов да го свалят, да го не свалят, него времето му изтича. Аз в лицето на тази личност не виждам грам съвместимост с позицията му на президент и с нетърпение чакам да се махне от поста си.
Прословутият цитат на Дянков, ако изобщо е бил негов, е бил "Президентът е стар милиардер", така ли? (не съм гледал шоуто на Иван и Андрей)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да не се обидиш, ама точно от теб не съм очаквал мнение по тая тема, впечатлен съм, а и това което си написала напълно го подкрепямПървоначално написано от Alexandra1993
.
Как да вярваш на Дянков след като УЖ не били източили сметката на президента. Има една приказка за лъжливото овчарче ...
n00bs
amk933, гласуването в Народното събрание, независимо от доводите, ще мине, но импийчмънт няма да има, защото Конституционният съд ще реши, че няма нарушение на Конституцията. И не само защото 1/3 от конституционните съдии са назначени от Президента, а и защото доводите за процедурата по отстраняване на държавния глава са абсурдни.
А относно спора - не подкрепям никого. Първанов очевидно си е подготвил срещичката, така че да се конфронтира целенасочено и да извлече евентуални политически дивиденти. Доста подла акция от страна на Първанов, но и Дянков демонстрира доста мекушаво поведение.
Абе Първанов може и да падне, ама после нали знаеш, че Ангел Марин ще заеме поста до изборите. Мен това не ми харесва особено, предвид впечатленията ми от този бивш военен. За водач на армията може и да е супер, но за държавен глава се изискват малко повечко умения и се изпълняват и други по-важни функци...
Чисто хипотетично, ако бъде отстранен предсрочно по този начин, може и той да бъде истинският печеливш от отстраняването си. Защото президентството, колкото и малко правомощия да има, чрез Ангел Марин (личност, за която не знам нищо) пак ще е негово, а той ще може да се представи като "репресиран" и накрая, много по-рано ще има възможност да си създаде политическа партия, което ще му даде възможност да натрупа повече електорат за бъдещи избори.
Аз гледах анкети от сорта на "Ако изборите бяха днес" и ГЕРБ имаха мнозинство вече...Ако Първанов направи партия, ще стане точно като с дясното - лявото ще бъде разбито на парчета и ще открадне гласове от БКП...
А това че едни от най-добрите президенти са били военни може и така да е, но на времето са се водели доста повече войни от днес и идеалът за един настоящ президент се различава от едно време. Сега трябва човек с добри дипломатични умения, а не отличен танкерист.![]()
Този военен се е специализирал в укриването. Има шанс да го подведат под отговорност за едни далавери с ваденето на паспорт за българско гражданство на чужденци. Божидар Димитров коментира вицепрезидента миналата седмица за разни нечисти истории.