- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Съвети, как да откажем/намалим цигарите!
Здравейте! Аз съм момче, на 16 години. Пуша от 14 годишен, т.е. за 3та година. В началото можех да пуша и да не пуша когато си искам, но сега просто... чувствам, че съм пристрастен, което ме плаши! На ден пуша минимум 11 цигари. Намалих ги турдно на 6, а новата ми цел е да ги намаля на 3. Проблемът е, че непрекъснато съм гладен и ми се яде! Днес вечерях 3 пъти!.... Другия проблем е, че много трудно се сдържам да не запаля. Нарочно си оставям парите в къщи и си вземам определен брой цигари от нас, които си разпределям докато съм на училище или на вън. Другия проблем е промяната в характера ми. Често се депресирам от както ги намалих почти двойно (а от утре мисля и 3но) и съм много раздразнителен и изнервен... Но най големия ми проблем е, че едвам се сдържам! Много ми е трудно... Та ще споделите ли мнения, хора които ги отказват или са ги отказали?
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Ми не съм пушила, но от познати знам, че основното "лекарство" е волята. Казваш си, че от утре, например, няма да пушиш и спираш. Започваш активно да спортуваш и такам...
еlsy![]()
Щом си почнал или се отказваш рязко(от днес нататък няма да паля) или цял живот си с тях.Даваш луди пари,следва рак на дроба и гушата и много друди проблеми.Постепенно ако си мислиш че ще стане, самнява ме.![]()
Просто НЕ пушиш? Не съм пушач, но наистина е въпрос на воля.