.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Супер фен

Какво са кодекси?

Ем... не разбирам от компютри и се питам:Какво са кодексите и за какво служат?Интересно ми стана.
    2 въпрос:Ам имам 1 игра,която не може да се деинсталира,защото няма такъв файл за деинсталация.Имам Your Uninstaller , но не му разбирам.Смисъл мога само да махам нещата,които са там-не мога да добавям Ако говоря глупости не ми се смейте,просто наистина не разбирам.Та как да си я махна?(играта).Не става и от Премахване/Добавяне на програми от контролноя панел.

Ти вече явно си е махнал/а играта...
    По принцип не те разбрах добре, но ако играта я няма в Добавяне/премахване и ако в играта няма някакъв файл който е за деинсталиране просто е изтрий с delete..

Кодек

Супер фен
    От там нищо не разбрах.Обяснете като на селянин,който сяда за 1 път на компютър

защо не кажеш какво по-точно те интересува за кодеците ... ще е по-лесно да се обясни и да ти помогнем съответно

Супер фен
    ам... всичко.Аз не знам какво представляват.За какво са?Такива неща

Мега фен Аватара на Chacho
    Нещо като речник на компютъра, да си "превежда" кои маймунски символи са музика, кои са филми. Също така да може да ги прочете и да ги "преведе" в картина и звук, която пък е нашият познат "език".

Когато сваляш филм, той обикновено се казва НекъвФилм.avi или пък НекъвФилм.mpeg, а музиката е: НекваПесен.mp3.

Ако обаче си свалиш НекъвШантавФилм.mkv, без качествени кодеци трудно ще отвориш тоя филм да го гледаш. Компютърът ще се сбърка кво да прави с тоя файл също толкова, колкото ти се сбъркваш с кодеците.

По-просто от това не мога да го докарам. Във линка, който е дал rosenhristev е обяснено много точно, кратко и ясно.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен
    Значи Някавапесен.mp3 и това .mp3 кодекса го разпознава и го изпълнява(възпроизвежда) с програмата,която е за такъв тип файл.Смисъл последните там mkv и т.н.? Аз така го разбрах

Играта може да не може да се деинсталира, защото може да е изтрита преди да е деинсталирана...
    А за кодеците незнам, един път не иска да ми тръгне филм, и теглих кодеци, инсталирах ги и тръгна...Незнам за кво са, инсталираш ги и си гледаш кефа...Ако не си няква специалност в даскало с компютри, за кво ти е да знаеш

добра логика за училището... не се бях замислял че не е хубаво човек да се интересува от други работи освен задължителните

Относно кодеците да нещо подобно...

Казах го на шега, ама кат ще да е...

http://it-light.net/forums/index.php?showtopic=787

Виж линка, може да има нещо което те интересува...

Цитирай Първоначално написано от MichellePhan
    Значи Някавапесен.mp3 и това .mp3 кодекса го разпознава и го изпълнява(възпроизвежда) с програмата,която е за такъв тип файл.Смисъл последните там mkv и т.н.? Аз така го разбрах
    По-скоро на машинно ниво обяснява как точно от маймунджилъците код, каквито представляват файловете, компютъра да изсвири песен / излъчи филм.

.avi, .mkv, .wmv са различни маймунки, и кодеците имат указания как да се четат и трите вида символи. Затова по-добрите кодеци са тези, които имат указания за най-много видове код. Колкото повече файлови разширения поддържа, толкова по-малко препъни камъни ще срещнеш.

За какво са ти тези работи?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен
    Не знам.Искам да започна да разбирам малко к'во става в кампютъра ми .Просто се чудех какво е.Разбрах.Аз имам там K-lite ли нз.Те хубави ли са.Смисъл кой са най-хубавите Ам...ся нещо ми прищрака и няма какво друго да правя-реших да се занимавам с компютри ама не много-само основни неща.

Ми доста хора ползват K-lite, аз също ползвах и бях доволен. Понеже гледам аниме, което го качват в много шантави формати, си свалих СССР кодеци и са ми идеални.

Супер фен
    Ами как да си настроя кодексите(май) когато има файл mp3 да ми отваря файла с AIMP3,а не с winamp-a?И кажи някое хубаво аниме,Chacho

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от MichellePhan
    Ами как да си настроя кодексите(май) когато има файл mp3 да ми отваря файла с AIMP3,а не с winamp-a?И кажи някое хубаво аниме,Chacho

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си