.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    EdinBulgarin, каляването на костите не пречи да си натоварва ставите. Ако му пречи, значи едно от двете неща не ги върши правилно. Пък чак в цяла България да няма качествени тренировки ми звучи пресилено.
    И аз съм чувал подобно нещо, може и да е мит, ама дори да не е това не прави българската версия лоша

EdinBulgarin, каляването на костите не пречи да си натоварва ставите. Ако му пречи, значи едно от двете неща не ги върши правилно. Пък чак в цяла България да няма качествени тренировки ми звучи пресилено.
    Определено каляването ще ти пречи на натоварването на ставите ако го правиш както трябва. Ако не или няма да има ефект или ще се Фчупиш много бързо. Това е доста сложна тема тоято трябва да се проследява във специални фороми. Не ми се пише тука защото се ще има някой който знае много повече а не епробвал не се е наранил и не е получавал ефект
    Поздрави

Мега фен Аватара на Chacho
    По форумите все много знаят. Аз съм чул, видял, пробвал, охкал и накрая споделям. Всеки си вади сам за себе си изводите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

ZipFail - Аз не казвам че българската версия е лоша, защото не съм обиколил света. Но информацията която се получава от въпросния интернет и провеждащите се двубой показва че има нещо специфично брутално при онези тренировки което защастие липсва при нас. Защото ако след Тодор Живков по улиците тръгват тук таме "биячи" . Днешно време всеки е велик ама всеки 2ри е тренирал нещо
    Chacho - При каляването има много фактори нз дали си се срещал с тах затова почвам така обяснението. Години на индивида, начин, периоди, храна съчетаване със физическа работа и тн и тн. Но е много важен методът. Например ако риташ палмата се натоварва и коляното малко или много а после на следващия ден имаш клякъне със щанга. Идва момент в който те заболява, стискаш зъби казваш си че продължаваш така и после фала не става докато каляваш ами докато клякаш... може би (това показва практиката) май затва не съм толкова голям фен на фитнеса
    Та точно този пример е измислен но въм виждал със прецакани - китки, лакти, рамена и колена (но не от ритане на палми де ) а при необмислени калявания и натварване същевременно на мускулите. За мой лични кунтузий няма да говоря защото не са толкова трагични колкото комични

При нас философията е мярка и постоянство. А след известен стаж на крушата няма никакъв проблем да тренираш костите и след това да идеш да клякаш. И аз не съм голям фен на тежестите. А доколкото за контузиите, сигурно няма човек, който да е закалявал костите си и да не се е контузвал цифра пъти. И мойте са доста комични, особено когато тресна вратата да си видя силата
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

А след известен стаж на крушата няма никакъв проблем да тренираш костите и след това да идеш да клякаш.
    Това е най-добрата система. Ключовата реплика е "известен стаж" . А който го има ще знае че го има В смисъл вече ще е усетил ефекта от предходното. И накрая ще прибави фитнеса

И според мен това е правилният начин. Ако си начинаещ в БИ, фитнеса според мен не се отразява добре. Да не говорим, че първите дни, като подновявам тренировките по БИ-то винаги ме лови мускулна треска и се отразява много лошо на фитнеса.

Е видях много различни мнения по вапроса, МЕРСИ за което Та по темата - вече изминаха 2 седмици и мога да кажа, че ноща не ми стига за да се наспивам палноценно, макар да лягам рано. Ако някой мисли да опита като мен ( 5 пъти muay thai и 3 пъти фитнес в седмицата, да знае че е нужна голяма воля ) . Просто деня ти минава в спане, меко казано и нема мн. време за глезотии ...

А колкото до пограмата саветвах се с тренера и още едни по-напреднали типове и ми казаха да наблягам на релефа ... :P

+1 за съвета им. Релеф = фърчене

Кажи ни как са тренировките по Муай Тай, доволен ли си, изненадан ли си, разочарован ли си, нещо?

Re: Фитнес + myai thai ???

Цитирай Първоначално написано от PsyDoggy
    Въпросът ми е може ли фитнесът да се съчетае с муай тай. Правя темата, защото 1 приятел ми сподели, че от фитнеса ставаш доста дървен а в това бойно изкусво се иска доста гъвкавост. Тъй като ходя на фитнес и не мисля да спирам, но съм и доста надъхан за некфо бойно изкуство ( прегледах достатачно и мисля, че муай тай е като за мен ) ,реших да питам... Да сваля малко темпото при фитнеса
    Ами от мъртвата тяга се преебава шпагата.Нищо не ти пречи да пробваш да ги комбинираш и да видиш резултата, след което да прецениш сам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си