- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес + myai thai ???
И аз съм чувал подобно нещо, може и да е мит, ама дори да не е това не прави българската версия лошаПървоначално написано от Chacho
![]()
Определено каляването ще ти пречи на натоварването на ставите ако го правиш както трябва. Ако не или няма да има ефект или ще се Фчупиш много бързо. Това е доста сложна тема тоято трябва да се проследява във специални фороми. Не ми се пише тука защото се ще има някой който знае много повече а не епробвал не се е наранил и не е получавал ефектПървоначално написано от Chacho
Поздрави
По форумите все много знаят. Аз съм чул, видял, пробвал, охкал и накрая споделям. Всеки си вади сам за себе си изводите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ZipFail - Аз не казвам че българската версия е лоша, защото не съм обиколил света. Но информацията която се получава от въпросния интернет и провеждащите се двубой показва че има нещо специфично брутално при онези тренировки което защастие липсва при нас. Защото ако след Тодор Живков по улиците тръгват тук таме "биячи" . Днешно време всеки е велик ама всеки 2ри е тренирал нещо![]()
Chacho - При каляването има много фактори нз дали си се срещал с тах затова почвам така обяснението. Години на индивида, начин, периоди, храна съчетаване със физическа работа и тн и тн. Но е много важен методът. Например ако риташ палмата се натоварва и коляното малко или много а после на следващия ден имаш клякъне със щанга. Идва момент в който те заболява, стискаш зъби казваш си че продължаваш така и после фала не става докато каляваш ами докато клякаш... може би (това показва практиката) май затва не съм толкова голям фен на фитнеса![]()
Та точно този пример е измислен но въм виждал със прецакани - китки, лакти, рамена и колена (но не от ритане на палми де) а при необмислени калявания и натварване същевременно на мускулите. За мой лични кунтузий няма да говоря защото не са толкова трагични колкото комични
![]()
При нас философията е мярка и постоянство. А след известен стаж на крушата няма никакъв проблем да тренираш костите и след това да идеш да клякаш. И аз не съм голям фен на тежестите. А доколкото за контузиите, сигурно няма човек, който да е закалявал костите си и да не се е контузвал цифра пъти. И мойте са доста комични, особено когато тресна вратата да си видя силата![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това е най-добрата система. Ключовата реплика е "известен стаж" . А който го има ще знае че го имаПървоначално написано от Chacho
В смисъл вече ще е усетил ефекта от предходното. И накрая ще прибави фитнеса
![]()
И според мен това е правилният начин. Ако си начинаещ в БИ, фитнеса според мен не се отразява добре. Да не говорим, че първите дни, като подновявам тренировките по БИ-то винаги ме лови мускулна треска и се отразява много лошо на фитнеса.
Е видях много различни мнения по вапроса, МЕРСИ за коетоТа по темата - вече изминаха 2 седмици и мога да кажа, че ноща не ми стига за да се наспивам палноценно, макар да лягам рано. Ако някой мисли да опита като мен ( 5 пъти muay thai и 3 пъти фитнес в седмицата, да знае че е нужна голяма воля
) . Просто деня ти минава в спане, меко казано и нема мн. време за глезотии ...
А колкото до пограмата саветвах се с тренера и още едни по-напреднали типове и ми казаха да наблягам на релефа ... :P
+1 за съвета им. Релеф = фърчене
Кажи ни как са тренировките по Муай Тай, доволен ли си, изненадан ли си, разочарован ли си, нещо?![]()
Ами от мъртвата тяга се преебава шпагата.Нищо не ти пречи да пробваш да ги комбинираш и да видиш резултата, след което да прецениш сам.Първоначално написано от PsyDoggy