Марина, хубави въпросчета поставяш но не забравяй че темата е ориентирана към тийновете. А ти.. доколкото знам отдавна си извън тая категория. Както и аз. Преживяла си Х връзки имаш натрупан У количество опит. Затова за теб любов=/=секс както и обратното. И реално в тоя свят двете вървят ръка за ръка, но не са едно цяло. Могат да съществуват и поотделно.
Обаче за да разбереш че вилицата се държи в лявата ръка а ножа в дясната трябва няколко пъти да идеш на ресторант, right? Разбира се можеш да си нарежеш пържолатаи с вилица, ил да бодеш домати от салатата с ножа ипак ще се справяш чудесно. Ама защо да си усложняваш живота, след като можеш да ползваш и двата прибора. Метафорично казано, разбира се.
Секса е далеч от т.нар. идеал, защото повечето тийнове не влагат необходимата сериозност. Но не в секса като акт, щото, да - купуваш си презерватива и нещата са ясни. Затова и темата е тук - защото е нужна сериозност в отношенията между двамата човека, които ще правят секс. И темата е точно за това - да покаже двете гледни точки и да покаже какви проблеми биха могли да възникнат.
А щом момчето знае че е добре да прояви ПОНЕ елементарно уважение, към момичето с което прави секс, за да може и друг след него да се наслади на изживяването с ТОЧНО това момиче, а момичето знае че не е задължително момчето да иска нещо по сериозно от секс за да прави секс значи мисията е изпълнена.
Щото съгласи се че в света на подрастващите това са двата основни проблема когато става дума за връзка, секс, и любов. След глобалния "Харесва ли ме?"
Все пак тук говорим за възрастовата категория 14-19, щото първите сексуални контакти са по това време. Първите любовни трепети - пак по същото. А няма книга където да прочетеш за подобни неща. Трябва да го научиш от някъде, по често по трудния начин.
Нека отговоря и на въпросите ти: Нужно ли да стоя и да чакам истинската любов, задълбочената връзка, за да се насладя на секса?
Не. Ако за теб няма проблем след края на акта, момчето/мъжът да благодари за преживяването, да прояви учтивост и да не ти се обади повече. И тук става дума да нямаш проблем с това че съществува възможност за такова развитие на нещата. А не че задължително това ще се случи.
Ами ако гаджето ми ме зареже и аз една година си стоя single, просто защото не срещам никой, който да ме допълва и с който да искам пълноценна връзка?
Тогава отговора е прост - щом не срещаш човек, отговарящ на критериите ти, няма да имаш пълноценна връзка с никой.
Това значи ли и че аз една година трябва да съм "на сухо"?
Не, не значи. Стига както споменах по горе да нямаш проблем след секса да не получиш задълбочаване на отношенията.
И между другото секса е най-доброто лекраство срещу всичко. Изгаря най-много калории и още куп други полезни неща. Така че сам по себе си секса е чудесно изживяване. Ако добавим и любов изживяването става още по чудесно
And that`s my point
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House