.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37
    Мега фен
    Град
    <3

Красива/грозна тема

Преди да продължа искам да кажа,че става въпрос за външната красота/грозота.

От къде идва цялото това схващание за това кое е красиво и кое е грозно? Защо една пеперуда е красива,а един камък да кажем не е? Защо разделяме хората на красиви и грозни? Защо се гнусим от собствените си вътрешности и кръвта,които виждаме във филмите? Защо се съгласяваме с общоприетата красота,а не създаваме своя? Защо всички буболечки,змии,паяци и т.н насекоми са отвратителни,грозни и гнусни? На скоро имаше клипче във вбокс за паяк,който носи малките на гърба си...95% от коментарите по-долу бяха от сорта на "уу колко е гнусно и отвратително"...кое му е гнсното като това му е природата? Все едно да е гнусно и ужасно майка да се грижи за детето си по какъвто и да е начин.Общоприетата красота е скучна...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на machoka
    Защо не пуснеш своя снимка, а аз обещавам максимално да се разгранича от рамките на общоприетите схващания и да дам меродавна оценка за това красива ли си, или не чак толкова

а ти не делиш ли нещата и хората на красиви и грозни?
    ти не приемаш общоприетата красота, значи предпочиташ

пред

да речем?

Мега фен
    Град
    <3
    Просто ми е интересно от къде се е зародило всичко ^_^

Едит:...И не говоря само за външния вид на хората...дадох го като пример...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    бълХаристан
    грозен е много относително понятие.

да не би някой да предпочете тоя стейтъм пред

? едва ли, щото на снимката е нашия приятел били
    а съм му чел биографията и има случай истински - той поканил някакво момиче на абитуриентския си бал, но тя му отказала. бил влюбен в нея. и само след няколко години тая си е изяла гъза от яд, защото били става мултимилионер и после мултимилиардерчевич тей че внимавайте с грозните! някои са скрити лимонки и имат огромен потенциял, с горната история показах нагледно!
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

тя говори за красота... парите ест. че тежат повече от всичко

и пак въпрос към авторката, която продължава да не ми дава отговор.
    Даде сравнение между пеперуда и камък. Ок.

аз те питам Пеперуда или Лайно? кое е по-красиво?

п.с.: това ми е последния въпрос в тая тема.

Град
    бълХаристан
    аз пък в последно време чувам, че тоя пичага е мокрият сън на милиони жени по цял свят

красив е, нали?

Мега фен Аватара на Infinity
    Ауу, мамин убавец
    Според мен авторката на темата също не може да си даде
    точен отговор, както всички останали.
    Аз това да избера едно красиво момче пред едно грозно момче
    го приемам, като уважение към себе си.
    Обичам се , харесвам се и искам всичко най-добро за себе си , а това
    определено не е това момче^^ примерно.
    To infinity and beyond.

Lestat357
    Guest
    Този аватар ти е по-хубав от катеричката, макар и да има доста общо помежду им (към което препращат.)) Не прозвуча ли красиво?>

Не ти разбрах съвсем питанията. Има общоприети норми някакви, да. То е защото хората не са чак толкова различни като цяло. И толкова. Виждал съм много по-красиви камъни от пеперуди (а и те не ми допадат много лично на мен, докоснеш ли ги и бързо-бързо се превръщат в обикновени буболечки), кръвта не ми пречи и определено не считам паяците за грозни, камо ли за гнусни. И не само. Отделно, далеч не съм само аз. Създаваме своя? Пак не разбирам. Някои създават – нарича се творчество. Други плагиатстват от otkrovenia и/или си мислят, че произволно редене на красиви думи(*въздиш*) може да бъде наречено така и дори публикуват в съседен раздел на този форум. А има и такива, които наистина творят. Доста труд отнема, умения, мъничко талант. И определено не е задължително да се съобразяваш с общоприетите понятия за красиво, за да го правиш. Може дори да наложиш нещо свое, което в последствие да се окаже толкова успешно, че да бъде използвано за еталон. Основното е да ти носи удовлетворение. Това, освен че е клиширано (и така погл. отново общоприето) е и вярно. Вибокса е смешен. Този форум също. Ако искаш по-обективни или поне малко по-добре обосновани мнения и наблюдения, ще се наложи да се поразтърсиш повечко. Дори на подобна тематика. Това е.

Примерите нагоре донякъде са показателни – разбира се, има общоприети норми. Оттам нататък – всеки сам си решава (усеща) как и кое намира за красиво. Представите на хората варират, отделно се и променят с годините. Поне на повечето хора. Незадължително градация или промяна към по-хубаво.)

От друга страна, грозотaта е доста по-лесна за дефиниране. Колкото и крайностите винаги да се набиват на очи – доста малко хора биха нарекли красив някои от примерите по-горе. Това е нормално.

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Общоприетата красота е скучна...
    да, така е. е, и?

Защо винаги задаваш само въпроси без никакви отговори?
    Защо те интересува?
    Като разбереш ще откриеш нещо велико, което ще промени всичко ли?

.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Ауу, мамин убавец
    Според мен авторката на темата също не може да си даде
    точен отговор, както всички останали.
    Аз това да избера едно красиво момче пред едно грозно момче
    го приемам, като уважение към себе си.
    Обичам се , харесвам се и искам всичко най-добро за себе си , а това
    определено не е това момче^^ примерно.
    Само, че това момче, което kypo е постнал е най-младият милиардер в света. Като разбереш колко пари има - може и да го харесаш.

еволюция, скъпа

погнусата от лайна, змии и паяци е много смислена и е един от перфектните еволюционни процеси на естествения отбор - инстинкта. Хората ги е гнус от гоМна, хиляди години, преди някой да им обясни за заразите и бактериите а торните бръмбари ги търкалят най-безцеремонно..

физическата красота и симетричност, означават ДОБРИ ГЕНИ и устойчивост срещу болести.. а в твоето съзнание излиза чувството за красота.

за паяците можеш да се досетиш предполагам..

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Красотата не е нищо повече от осъзнатите ни перверзии.

Град
    бълХаристан
    Цитирай Първоначално написано от Freddiee
    Само, че това момче, което kypo е постнал е най-младият милиардер в света. Като разбереш колко пари има - може и да го харесаш.
    най-младия милиардер ерген, създателя на фейсбук-а към 10тина милиардчета струвал фейлбука, па нека е грозен

Мега фен Аватара на ZipFail
    Поне при хората това дали възприемаш един човек за красив се определя от качеството на гените му, т.е. дали е способен да създаде здраво потомство..примитовно, но факт

Всички общоприети стандарти за красота водят към това...примери - стегнатото дупе и крака при жените значи лесно раждане, големите гърди - повече кърмене, малкото подкожни мазнини - редовно хранене и здраво тяло..и т.н.

Другия фактор е езика на тялото - при животните той изразява позицията им в йерархията, а колкото по-нависоко толкова по-добре
    Затова когато видиш един човек да ходи прегърбен и да си гледа в земята с ръце в джобовете го на мираш за невзрачен, точно защото това означава пораженческо поведение..

Все пак не сме толкова далеч от животните колкото смятаме

Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    Защо винаги задаваш само въпроси без никакви отговори?
    Защо те интересува?
    Като разбереш ще откриеш нещо велико, което ще промени всичко ли?

Хората не обичат да мислят, изглеждаш ми удачен пример

Виж, момичето се е замислило все пак, което говори добре за нея, независимо дали тя самата има отговор на въпросите си.
    Самият факт, че такова нещо е провокирало ума й, мен ме впечатлява.
    Браво, Щрудел.

Красотата според мен идва от нагласата. Един оптимист, вървейки по пътя си, ще забележи сивия камък и той също ще му се стори прекрасен, както и пеперудата, която е видял по пътя си. Например.
    Както и любителят на природата, като гледа клипа за паяка, който ти спомена, ще въздъхне и максимално ще се накефи, това ще му се стори приятна гледка, за разлика от много други хора, които ще асоциират насекомото с разни си техни неща, най-често негативни

Просто има дни, в които прашния път, по който вървиш ти се струва прекрасен, личен ако щеш. Това е за по-творческите личности, естествено. Сигурно на някои от вас се е случвало.
    Но не се надявай някой прагматик да те разбере. Просто то си е до нагласа, емоционалност. Има дни, в които се събуждаш и целия свят ти се вижда красив. Зяпваш в някоя ръждясала катерушка, която не си забелязвал досега, и търсиш в нея едва ли не екзистенциалния смисъл .. *въздъх*. Но туй си е за по-романтичните хора

За мен няма грозни хора, много често съм го казвала. Е, има, докато все още не значат нищо за мен. Ще излъжа ако кажа, че не определям хората като грозни в много случаи, но съм напълно наясно, че те ще спрат да са грозни за мен, ако ги опозная.
    Така че - въпрос на отношение.
    Бившият като го видях за 1ви път ми се видя малко, смешно човече. Като го обикнах стана най-красивото момче за мен.
    И други примери... много хора са ме отблъсквали на едно повърхностно ниво, но след време усмивките им стават най-хубавите за мен, те самите ми стават много мили, сладки.
    Това е предимството?* на човека, може да пренебрегва "добрите гени" в името на чувствата.
    Не ми казвайте, че нямате грозни приятели, които поради отношението си не виждате като грозни. Изобщо не забелязвате къв е носа им, чепа им или някоя там пъпка, изкривеност и т.н. Те се превръщат в друга личност за вас; тях като ги видите да седнат в автобуса не си казвате "Какъв грозен човек седна", а си казвате "Я, приятелчето ми". И тъй де.

Да живее романтиката - паяк, който носи малкото си е сладка гледка ;P<3

*не съм сигурна всъщност дали е предимство, много се замислям даже, но си е факт.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    jghgh... искрено ме трогна, ей... Всеки път мненията ти ме карат да разбирам, че все още има хора, които умеят да говорят добре и го правят. Благодаря ти, мнението ти ме върна към стари, хубави спомени.
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Няма файда от такива кат' мене, но мерси

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Аз съм грозен
    Grumpy old madman

jghgh това което мисля аз по този въпрос се препокрива с това което си написала, за това бих искал да добавя един блед спомен.

Бях чел какво е "красиво", за сравнение се използваха 2 снимки на момичета.И общо взето научно погледнато нещата се свеждаха до симетрия на лицето и хармонично излъчване.Отделно някои преди мен споменаха за физическата красота на тялото погледнато като здрави гени, което по природа ние търсим.

Все пак аз точно заради този предразсъдък "Ау, този е грозен" загубих доста потенциални приятели,и от двата пола, преди да съм ги опознал.Заради това, както Щрудел сега търси отговор, аз започнах да осъзнавам, че всеки човек е красив по някакъв начин.Започнах да не гледам нещата цялостно и да не* действам с предразсъдъци, а да раздробявам, да гледам усмивката, очите ... примерно.

Всичко е относително 1 метър дълъго разстояние или късо е

Пък и съм виждъл немалко "горзни" двойки

Пък и това не е точно вярно,което каза jghjgh.Все пак,ако е грозен и тъп за теб няма да го заобичаш.Но ако е грозен и пирпокрива твоят начин на мислене,то пак се свежда до инстинкта да имаш готино поколение,ако не го,то той си бил паснал с някой,който има същото мислене.Целта е да си пасват хората,визията е немалък плюс просто
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Аз пък не намирам май почти нищо за грозно, та дори и хората.
    Не ми пука дали някой е красив, или грозен, ако е стойностен като човек примерно. Имало е много случаи, в които са ме питали еди-кой-си красив ли е и аз не мога да дам отговор, защото никога не съм се замисляла какъв е всъщност. Просто никога не ме е интересувало. Може някой да ми е скучен, досаден, арогантен, но не и грозен. Само защото другите не харесват някого като външност, това не означава, че аз ще го възприемам по техния начин.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Аз пък не намирам май почти нищо за грозно, та дори и хората.
    Не ми пука дали някой е красив, или грозен, ако е стойностен като човек примерно. Имало е много случаи, в които са ме питали еди-кой-си красив ли е и аз не мога да дам отговор, защото никога не съм се замисляла какъв е всъщност. Просто никога не ме е интересувало. Може някой да ми е скучен, досаден, арогантен, но не и грозен. Само защото другите не харесват някого като външност, това не означава, че аз ще го възприемам по техния начин.
    евала

Пък и това не е точно вярно,което каза jghjgh.Все пак,ако е грозен и тъп за теб няма да го заобичаш.
    Е кво ще рече грозен и тъп
    Ти описа вече отношението. Ако е тъп за мен, и грозен ще е, даже да изглежда приятно.

Ако човекът не е тъп за мен, харесва ми и като личност, много лесно бих пренебрегнала грозния външен вид. И това става неусетно, не си дърдоря просто така.
    Дори като оставим настрана физическата красота или грозота, аз все осъждам хората на смешни, тъпи, грозни, а преди да съм ги видяла, вече и психопрофили съм им направила - характерно си е за мен. Но друго е като опознаеш човека - той става красив за теб, въпреки че доскоро ти е изглеждал смешна поза, например.
    Колко ли момиченца съм хейтвала, щото ми се струват тъпи пози. Като ги опозная гледам на тях с други очи. Вече не виждам, с премрежен поглед от негативизъм, тъпо лапе със смешен анорак на черепи, а свястно момиче с добра душевност, което явно съм подценявала. Само например.

Така че това за отношението спрямо човека си е напълно вярно. Зависи какво изпитваш към него - тогава гледаш на грозния/несимпатичния с други очи. Не говоря само за любов, даже имам предвид най-обикновени отношения.

От теб зависи дали ще позволиш на 'тъпия и грозния' да се изкачи в очите ти и оттам да се превърне в 'готин и приятен'
    Ти решаваш дали ще го (за)харесаш, стига реално да не му куца нещо в характера де.

Хич не ти говоря за любов. За нея все пак е нужна някаква химия и приемам, че "добрият ген" привлича повече.

Град
    SWASTICA
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Всички общоприети стандарти за красота водят към това...примери - стегнатото дупе и крака при жените значи лесно раждане, големите гърди - повече кърмене, малкото подкожни мазнини - редовно хранене и здраво тяло..и т.н.
    Ти вярваш ли си като пишеш? Това са пълни простотии...
    B4

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си