.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Голям фен Аватара на skuck
    Много интересна тема!

Значи... според мен работата е следната :
    Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция][1]) е ирационално число в математиката, което изрязява отношение на части, за които по-малката част се отнася към по-голямата, така както по-голямата към цялото. То се отбелязва с гръцката буква φ и има стойност приблизително равна на 1,618...
    Златното сечение е не само математическо понятие, но е символ за красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата. Терминът "златно сечение" е въведен от Леонардо да Винчи като пропорция за "идеалното човешко тяло". Той е бил познат на египтяните и древните гърци още в античността. Представата за хармония и отношение e в основата на философските идеи на Питагор. Египетските пирамиди и Партенонът са пример за използването на пропорцията φ в архитектурата.

Източник : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%...BD%D0%B8%D0%B5

Убедил съм се в правотата на написаното в уикипедия.

http://elrid.cult.bg/f/Pages/Golden_...ion_in_art.php

Ние хората подсъзнателно обичаме симетрията и хармонията. Ето защо пеперудата е красива а камъка(несиметричния камък) не е! Я си представи несиметрична пеперуда... май няма да е толкова красива...
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

Супер фен Аватара на dead_princess
    Попринцип симетричното тяло и лице е признак на здраве, добри гени.Точно за това на подсъзнателно ниво ще изберем симетрията, пред асиметричното лице, например.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Малко факти.

Има една поговорка - "За всеки влак си има пътници". Само след като съществува, означава, че има подобна зависимост.
    Какво означава, че за всеки влак си има пътници. Означава, че грозни, по-грозни, хубави и по-хубави хора биват разглеждани по различен начин от различните индивиди. И все някъде се намира някой, който ги оценява другояче. Това е доказан факт.
    На медицинско ниво е доказано, че човешкото око е един от органите, които са най-индивидуални. Т.Е. нашият мозък възприема информацията от нашите очи по различен начин от този на Пешо, Гошо... Т.Е. е абсолютно възможно да има реални различия в това, което на практика виждаме и осъзнаваме. ( Разбира се в малки количества ).
    На емоционално ниво - Хората казват, че любовта е сляпа. Виждаме хиляди случаи, в които някоя тъпа патка си е харесала и си обича миндила, който я бие и унижава и й кръшка, но тя продължава да си е тъпа патка и да си стои с него. Аз пък съм виждал как мой приятел зарязва много хубаво ( според мен ) момиче за неугледно такова ( пак според мен ). Ама дали според него е така ?!?
    Иначе казано в днешно време русата моладжийка с пластмасови нокти, пластмасови цици и три тона грим е връх на сладоледа. Мен обаче тези момичета ме отвращават. И това не е само до възприятия. Просто не харесвам пластмасови девойки. Да, обаче, много други мъже не биха се съгласили с мен и това е факт.
    Красотата и хармонията в повечето случаи вървят ръка за ръка, но понякога не, така че определението красив/красива/грозен/грозна е строго индивидуално. Точка.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    Защо винаги задаваш само въпроси без никакви отговори?
    Защо те интересува?
    Като разбереш ще откриеш нещо велико, което ще промени всичко ли?

Хората не обичат да мислят, изглеждаш ми удачен пример
    Хаха, напълно грешно, бързаш да правиш заключения преди да познаваш човека.
    Аз мисля и то доста, и по тези теми съм мислил, и по всякакви други такива идеалистични, на които няма точен 1 отговор, а всяка гледна точка е правилен отговор сам по себе си.
    Общо взето каза неща, които всеки може да си отговори сам по този начин, ако се замисли. И изказа мнение от твоя гледна точка, за другите може да това да е грешна логика, за трети уникално вярна и така, не смятам, че някой ще даде правилния отговор, просто някой със сходно мислене като нейното в случая ти ще я зарадва и дотам.
    Няма да се открие нещо феноменално.
    Честно казано почти всеки тийн в пуберитета си ги задава тия въпроси и мисли по тия теми, и след време открива кое и защо го радва и защо другите са на друго мнение. Като бях 9-11 клас някъде с часове бистрихме такива неща с 1 добър пр-ел.
    Такива тематики учихме по Философия във Вуз-а.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Град
    И да, красиви и грозни неща няма като общо, но ги има за вас като индивид, защото гледаме на всеки обект с различни очи, от различни ъгли и виждаме различни неща.
    Йесте.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Написахте един куп глупости, но никой не иска да даде дефиниция или да обясни какво трябва да означава понятието "красиво", за да тръгнем от него. Спокойно, няма и да можете, защото всеки от вас подхожда към "красивото" от своята си лична и единствена гледна точка и макар да можеш да изредим един куп неща, които са красиви или некрасиви, дори и да можем да си обясним защо ги смятаме конкретно тях за красиви - ние продължаваме да сме неспособни да дефинираме красивото като понятие. Красивото го свързваме с конкретни емоции, спомени или наложени еволюционни процеси, рефлекси и т.н., но това отново прави понятието частно.

И да, красиви и грозни неща няма като общо, но ги има за вас като индивид, защото гледаме на всеки обект с различни очи, от различни ъгли и виждаме различни неща.
    Май само това ми хареса до тук...^^
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    из източната част
    красиво наричаме това, което ние харесваме. Красивото за един човек не зависи дали то е такова за друг. Примери мога да дам не само с хора, а и с чисто недушевни предмети- коли например. Мерцедес или БМВ- един би избрал едното, друг другото. Защото за единия мерцедеса е по-красив, а за другия бмв-то ( това е само пример, защото има много други критерий специално за техника и автомобили).

Голям фен Аватара на skuck
    Ама май никой не ми прочете поста. Raybeez, смятам, че аз там дадох доста логино обчснение и дефиниция. Рабира се, тва се отнася за масата ... все ще се намери някой който не му харесва "мадоната" ама като процент хората които я смятат за шедиьовър са повече(За всяко правило си има изключение!).

realantisocial, ти описа и дефинира поговорката "Всяко правило си има изключение"
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от dan40123
    красиво наричаме това, което ние харесваме. Красивото за един човек не зависи дали то е такова за друг. Примери мога да дам не само с хора, а и с чисто недушевни предмети- коли например. Мерцедес или БМВ- един би избрал едното, друг другото. Защото за единия мерцедеса е по-красив, а за другия бмв-то ( това е само пример, защото има много други критерий специално за техника и автомобили).
    Ама не става въпрос за това кое смятаме за красиво и кое не...То е ясно,че всеки има различен вкус..Въпроса е "Защо точно така и точно на това ще казваме красиво,а на друго "грозно""
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Това като въпроса на шефа оня ден "Симетричното или хармоничното е по-красиво?"...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    skuck, толкова си и прочел това, което съм написал

Аз пък си вадя извод, че след като приемаш красотата като парадигма, то и живота ти е едно голямо вървене по реда на правилата.

Lestat357
    Guest

и още по темата..

'За Кант красивото е представа, която отнесена към субекта поражда единствено удоволствие у него. В красивото представата съществува сама за себе си, а не с цел опознаване на някакъв обект. Красивото не изключва познанието, то може да е свързано и с произволно познавателно понятие..' - част от записки по Литературознание, първи курс, английска филология, СУ. На подобни неща ме скъсаха навремето, защото отказвах да ги заучавам. Ха-ха!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си