- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Красива/грозна тема
Този аватар ти е по-хубав от катеричката, макар и да има доста общо помежду им (към което препращат.)) Не прозвуча ли красиво?>
Не ти разбрах съвсем питанията. Има общоприети норми някакви, да. То е защото хората не са чак толкова различни като цяло. И толкова. Виждал съм много по-красиви камъни от пеперуди (а и те не ми допадат много лично на мен, докоснеш ли ги и бързо-бързо се превръщат в обикновени буболечки), кръвта не ми пречи и определено не считам паяците за грозни, камо ли за гнусни. И не само. Отделно, далеч не съм само аз. Създаваме своя? Пак не разбирам. Някои създават – нарича се творчество. Други плагиатстват от otkrovenia и/или си мислят, че произволно редене на красиви думи(*въздиш*) може да бъде наречено така и дори публикуват в съседен раздел на този форум. А има и такива, които наистина творят. Доста труд отнема, умения, мъничко талант. И определено не е задължително да се съобразяваш с общоприетите понятия за красиво, за да го правиш. Може дори да наложиш нещо свое, което в последствие да се окаже толкова успешно, че да бъде използвано за еталон. Основното е да ти носи удовлетворение. Това, освен че е клиширано (и така погл. отново общоприето) е и вярно. Вибокса е смешен. Този форум също. Ако искаш по-обективни или поне малко по-добре обосновани мнения и наблюдения, ще се наложи да се поразтърсиш повечко. Дори на подобна тематика. Това е.
Примерите нагоре донякъде са показателни – разбира се, има общоприети норми. Оттам нататък – всеки сам си решава (усеща) как и кое намира за красиво. Представите на хората варират, отделно се и променят с годините. Поне на повечето хора. Незадължително градация или промяна към по-хубаво.)
От друга страна, грозотaта е доста по-лесна за дефиниране. Колкото и крайностите винаги да се набиват на очи – доста малко хора биха нарекли красив някои от примерите по-горе. Това е нормално.
да, така е. е, и?Първоначално написано от ShtrudeL