- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Красива/грозна тема
Хората не обичат да мислят, изглеждаш ми удачен примерПървоначално написано от MakeMeLaugh
Виж, момичето се е замислило все пак, което говори добре за нея, независимо дали тя самата има отговор на въпросите си.
Самият факт, че такова нещо е провокирало ума й, мен ме впечатлява.
Браво, Щрудел.
Красотата според мен идва от нагласата. Един оптимист, вървейки по пътя си, ще забележи сивия камък и той също ще му се стори прекрасен, както и пеперудата, която е видял по пътя си. Например.
Както и любителят на природата, като гледа клипа за паяка, който ти спомена, ще въздъхне и максимално ще се накефи, това ще му се стори приятна гледка, за разлика от много други хора, които ще асоциират насекомото с разни си техни неща, най-често негативни
Просто има дни, в които прашния път, по който вървиш ти се струва прекрасен, личен ако щеш. Това е за по-творческите личности, естествено.Сигурно на някои от вас се е случвало.
Но не се надявай някой прагматик да те разбере. Просто то си е до нагласа, емоционалност. Има дни, в които се събуждаш и целия свят ти се вижда красив. Зяпваш в някоя ръждясала катерушка, която не си забелязвал досега, и търсиш в нея едва ли не екзистенциалния смисъл .. *въздъх*. Но туй си е за по-романтичните хора![]()
За мен няма грозни хора, много често съм го казвала. Е, има, докато все още не значат нищо за мен. Ще излъжа ако кажа, че не определям хората като грозни в много случаи, но съм напълно наясно, че те ще спрат да са грозни за мен, ако ги опозная.
Така че - въпрос на отношение.
Бившият като го видях за 1ви път ми се видя малко, смешно човече. Като го обикнах стана най-красивото момче за мен.
И други примери... много хора са ме отблъсквали на едно повърхностно ниво, но след време усмивките им стават най-хубавите за мен, те самите ми стават много мили, сладки.
Това е предимството?* на човека, може да пренебрегва "добрите гени" в името на чувствата.
Не ми казвайте, че нямате грозни приятели, които поради отношението си не виждате като грозни. Изобщо не забелязвате къв е носа им, чепа им или някоя там пъпка, изкривеност и т.н. Те се превръщат в друга личност за вас; тях като ги видите да седнат в автобуса не си казвате "Какъв грозен човек седна", а си казвате "Я, приятелчето ми". И тъй де.
Да живее романтиката - паяк, който носи малкото си е сладка гледка ;P<3
*не съм сигурна всъщност дали е предимство, много се замислям даже, но си е факт.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride