Пък и това не е точно вярно,което каза jghjgh.Все пак,ако е грозен и тъп за теб няма да го заобичаш.
Е кво ще рече грозен и тъп
Ти описа вече отношението. Ако е тъп за мен, и грозен ще е, даже да изглежда приятно.

Ако човекът не е тъп за мен, харесва ми и като личност, много лесно бих пренебрегнала грозния външен вид. И това става неусетно, не си дърдоря просто така.
Дори като оставим настрана физическата красота или грозота, аз все осъждам хората на смешни, тъпи, грозни, а преди да съм ги видяла, вече и психопрофили съм им направила - характерно си е за мен. Но друго е като опознаеш човека - той става красив за теб, въпреки че доскоро ти е изглеждал смешна поза, например.
Колко ли момиченца съм хейтвала, щото ми се струват тъпи пози. Като ги опозная гледам на тях с други очи. Вече не виждам, с премрежен поглед от негативизъм, тъпо лапе със смешен анорак на черепи, а свястно момиче с добра душевност, което явно съм подценявала. Само например.

Така че това за отношението спрямо човека си е напълно вярно. Зависи какво изпитваш към него - тогава гледаш на грозния/несимпатичния с други очи. Не говоря само за любов, даже имам предвид най-обикновени отношения.

От теб зависи дали ще позволиш на 'тъпия и грозния' да се изкачи в очите ти и оттам да се превърне в 'готин и приятен'
Ти решаваш дали ще го (за)харесаш, стига реално да не му куца нещо в характера де.

Хич не ти говоря за любов. За нея все пак е нужна някаква химия и приемам, че "добрият ген" привлича повече.