Цитирай Първоначално написано от YourSupergirl
Навсякъде се говори как трябва да се обичаш и да се уважаваш,за да те уважават другите..Това как се възприемаш ти,влияе на това как другите те възприемат.Но как да се обичаме,уважаваме и следователно да имаме здравословно самочувствие?

Аз съм красива,умна с готин характер...и хората се питат защо нямам самочувствие.Аз искам да имам..и да се уважавам.Но как забога?Все ще си помисля,че няма да ме харесат,че не съм достатъчно добра,че нещо не ми е в ред.Другото ,което е..пред огледалото всяка сутрин се опитвам да добия съвършен външен вид..което не е добре!Нещо ,ако не е добре..най-дребното нещо-скапано самочувствие и мисли колко съм грозна .
Как да се справя с това? (смятам,че съм красива,имам хубаво тяло,нямам проблеми във външния вид..но подяволите..защо нямам самочувствието ,което заслужавам?)
Другия проблем е,че много се дразня от мнението на другите за мен..как да го променя

ПС: Не искам да ставам надувка и кифла..искам ЗДРАВОСЛОВНО САМОЧУВСТВИЕ,ДОЗА САМОУВАЖЕНИЕ И ДА СЕ ОБИЧАМ И ЗАЧИТАМ!
Като прочетох и другата ти тема,вече мога да ти отговоря.Ти си несигурна в себе си,защото все още не е настъпил момента,в който да познаеш,коя си.Влияеш се от непрекъснато идващите и налагащи се стилове,както видях си минала през доста от тях...хубаво е да експериментираш,но защо не опиташ за няколко часа да се откъснеш от заобикалящия те свят и да надникнеш дълбоко в съзнанието си,може би там е отговорът на твоя въпрос,може би трябва да се харесаш такава,каквато си и с течение на времето да приемеш недостатъците си като най-големите ти предимства,твоите отличителни белези,разграничаващи те от другите.Ти си уникална,както всеки един от нас,спри да се стремиш към съвършенството,то не съществува тук на Земята и най-важното прави всичко,което смяташ,че ще подобри личността или външността ти заради самата теб,защото ТИ ще се почувстваш по-добре,защото ще се харесаш на СЕБЕ СИ,все пак не живееш за другите нали.
И не забравяй да се усмихваш