Авторке ето ти една различна гледна точка. Логична е, което я прави правилна. А дали е вярна ще прецениш ти.
Казваш че те гледа с влюбен поглед, нали така?Обаче твърди че иска да сте приятели. Значи го е страх/срам да има връзка. Ще попиташ как знам? Ами просто - да предположим че това му е първата връзка изобщо. То тогава няма да има причина да се дърпа на каквото и да защото просто не знае какво го очаква. И такова поведение не би се случило. значи не му е първа връзка. В някоя по предна връзка е перживял нещо лошо. И сега го е страх да се отпусне и да опита с теб, защото има лош спомен и може да се получи пак неприятния резултат. Макар че е лудо влюбен(според думите ти) той решава да подтисне чувствата си. От страх.
От друга страна има и друг въпрос. Дали той те гледа наистина така, и дали наистина е толкова влюбен в теб, колкото казваш? Защото ако човек вярва в нещо ще донесе и от 9 кладенеца вода в негово потвърждение. Да предположим че и ти си нямала връзка досега. И това ти е първа такава. тогава е разбираемо да си мислиш подобни неща и малко иоли много да се заблуждаваш. Да обаче ако беше първа връзка - филма щеше да е мнопго по голям от това ищеше да напишеш поредната сърцераздирателна така с идеята "как да си го върна при мен, рой ми каза че иска да сме приятели, какво да правя?". след като не си я написала - значи си имала връзки преди и най-важното си натрупала някакъв опит. След като имаш опит значи приемаме че знаеш как гледат мъжете.
Таколкото и да го питаш - той няма да ти каже какво и как, защото това нещо явно се е загнездило доста дълбоко в съзнанието му, че и в подсъзнанието му. Решението е друго - не споменавай за това, не го питай и разпитвай. Покажи сериозност, и желание да бъдете заедно. По този начин, той ще се отпусне и ще си каже че не си като другите. И хоп ето ти повод за доверие от негова страна. А това е важно. Просто бъди опора и му помогни да преодолее този кошмар, който има.
Разбира се всичко това в случай че искаш да сте заедно. Ако не искаш - най-добре ще е да го оставиш, защото ако продължиш нашия съвсем ще се скрие в черупката си. И после ще има реплики от рода на "Всичките жени са к*рви, баси една свестна няма"
Такива работи
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House