- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- много ми се учи
^ Хубаво е, че имаш ясна цел.Първоначално написано от L0ST
Не като мен, дето нещата яко се размиват. Дано поне да получа някакво провидение. Засега се старая да обръщам внимание на езиците извън училище, а в училище за обща култура, ама ще видим ...
В първи клас като ме питаха какъв искам да стана казвах, че искам да имам компютърна зала като "Чичо еди-кой-си". В малък град съм и тази зала беше голяма работа, изобщо комповете бяха голям лукс, та аз исках да имам комп.зала . В четвърти клас това премина на 'Ще се занимавам с компютри и математика (любим предмет тогава)' и в 7-ми стана "Опааа, математиката вече хич не ми върви, май ще бъде нещо с езици и Литература, може дори и История ...''
Та сега чакам да ме осени идеята какво точно с езици. Може и в чужбина, ако имам възможност, а ако не и в Бг не е толкова лошо ...
Мен до 7 математиката ми беше любима, ходех по всички състезания, олимпиади. После реших, че ще кандидатствам анимация. После беше биология. Миналата година реших, че ще е с компютри и това е крайното ми решение. Може и ти да се върнеш на математиката, може да ти хрумне и космонавт да ставаш. Има време, ма решавайте![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Има време, има време, ама бързо минава. Накрая да не останем с един гол...Аз чакам поне специалностите да започна, може да ме завлече. Иначе си мисля сериозно да се запътвам към медицина, макар че като знам колко се учи.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Еми колко се учи - много се учи, но с желание всичко се постига.
Много се учи ... Майка ми е учила. Учи се латински яката...Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
A за времето наистина е така. Сякаш вчера влязох в гимназията и видях новите си съученици за първи път, а вече сме 3-та година заедно, а сякаш съм ги познавал от много по-дълго ... Останаха още само 2 години и после ще срещна още нови хора ...
Иначе както казва господинът по математика "Много ме е яд на тебе, защото си си втълпил, че не можеш" (не знам защо си мисли, че мога) , а аз "Математиката отдавна я отписах, няма да следвам с нея' . Надявам се само да избутам до петица за годината, че тази четворка по Математика е ужасна ... Както съм се запътил ще имам по всичко 6 без по Мат oO . А Биологията е по-скоро хоби, интересна ми е и я чета, защото е яка ^^ . Но наистина трябва скоро да се ориентирам, поне до средата на 11 - ти клас, че да знам на какви уроци да ходя СИП и , за какъв университет да се подготвям и тн.
А иначе то в повечето случаи нищо не излиза така,както сме го планирали по-рано. Животът все ни тласка нанякъде и ни завърта с бясна скорост. Сеста ми беше решила да става фармацевт, а ето я сега, учи право!
За да си добър в областта си, каквото и да влезеш трябва да учиш много. Освен ако нямаш впредвид, че се учи много време, защото медицината наистина е доста дълго време, ако смяташ да специализираш. Пък и ако искаш да влизаш медицина е препоръчително по-раничко да го решиш, че да се готвиш хубаво. За мен там е едно от най-трудните кандидатствания за висше.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Знам, че се учи много. С това съм наясно. Доста е трудна медицината. Затова изчаквам 9ти клас, за да видя специалностите, като почнем счетоводството, микроикономика, икономическа информатика и тези. Аз сега си уча всички предмети - Биология, Химия, Физика и тези скучните.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Аз съм стигнал и до друг извод - Предполагам, че целта на всички ни е да си намерим добре платена работа, за да можем да се издържаме както нас така и дай боже някога семействата ни.Но примерно, както казах аз искам да кандидатствам нещо свързано с програмиране (компютърни науки, софтуерно инж. и т.н.), но все повече хора са се запътили по този път, ако искам да успея в живота, не мога да се слея с тълпата, а трябва някак си да се отлича от нея - да съм по-добър от повечето (примерно). Мисля, че това се отнася за все повече професии..
Май не можах да се изразя много добре, ама дано сте ме разбрали
@Никенцето:
Ти да не мислиш, че 9ти калс не се учат "скучните"? Вярно, че че ще имаш повече предмети по специалността, но поне 9ти ще продължаваш да учиш и повечето "скучни" предмети
Примерно аз уча:
Математика
Информатика
ИТ (тези са профилиращи)
Но освен тях уча:
Физика, Химия, Биология, Психология, История,..........., даже музика и ИИ (предмети, които изобщо не ми трябват...но все пак ни трябват и часове в които нищо не правим)
Съвсем добре си се изрази, напълно те разбрах : ) ! С всички е така, е поне тези, които полагат основите на бъдещето си. Затова и всеки избира това, в което е най-добър, защото това дава най-голям шанс за успех. Не напразно е казано "Use it or lose it". След като нещо ти е дадено в по-голяма степен започваш да го осъвършенстваш ; ) ! Иначе колкото и да си добър само със стоене и гледане 'умно' не става. (Затова мисля, че е крайно време да си осъвършенствам граматиката на първия ми чужди език)![]()
L0ST принципно е така да. Аз ще ги уча тея до 10 клас, а след това само История. Още по-зле. Но мисля другата година да си наблегна на специалностите, и като ги знам учителите.![]()
L0ST, хубавото на компютърните специалности е, че все още не е нужно да си кой знае какъв експерт. Има много кадри за работа в тая област (като изключим тази година, jobtiger-a нещо изненадващи данни е дал). Като излезем от кризата (да видим кога ще е това) мисля, че IT пак ще бъде в топ-а на търсените професии.
И все пак колкото повече, толкова повече. Разбира се, че ако си по-компетентен ще имаш по-добри переспективи. Така че учи, колега. Току виж вярно станем колеги някой ден, да се не излагаме един пред друг![]()
И после току-виж се срещнете и се съревновавате за някое престижно работно място :P , апък ние останалите форумци ще казваме 'Е-е-е, тея едно време пишеха в 'teenproblem' и ни решаваха задачите'Първоначално написано от Chacho
![]()
Дано, дано ^^ Бе стига да не ме посрещате с репликата: "Два биг мака и едни картофки, моля!"Първоначално написано от LoupGarrou
То попринцип съревнованието е доста изграждащо. Като го има винаги даваш повече от себе си, състезателен дух едно-друго, важното е всичко да е с добри отношения и без лоши чувства : ) !Първоначално написано от L0ST
Първоначално написано от Chacho
![]()
![]()
![]()
A това със съревнованието е вярно, то е важен фактор от успеха, но в училищата класовете стават все по-слаби...успехът на математическата ни паралелка е към 4.50, може и по-малко да е, което хич не е добре...
ЕДИТ:
100 пост!
какво няма да стават слаби - какви зайци влизат ?! нашия бал толкова го смъкнаха, че какви ли не влязоха. елитните гимназии тука заминаха. един от моя клас го приеха в механото, изчака второ класиране и взе, че влезе в математическата. шанс. доста училища пропаднаха..
Нивото по математика е станало закашмер. И аз се причислявам към идиотите, ние станахме сила.
Абе, съдейки по постовете ти в темите за помощ по математика...не се причисляваи към идиотите, че за другите няма да има дума за описване![]()
![]()
С това се успокоявам - че и другите са зле, не само аз![]()
На 20 март 2010 събота - ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ! Записване от 13.03 до 18.03.2010
Не се успокоявайте, ами отивайте да мачкате.![]()
![]()
28 март, предварителен изпит по математика, 2-ра сесия, Софийски универистет. Да не претоварваме месеца ^^
На авторката вече й убихме шансовете да си намери отговорите на въпроса й.
шанс
Ааа, няма да пак да се излагам я. Тоя месец ми е загубен почти, че и миналия...работих по един проект по ИТ за националната, и се оказа, че не мога да го завърша навреме...просто на едно място зациклих, а нямаше и кой да питам...Изостанал съм по всички предмети, даже и по математика, пък и за състезание да се готвя
Авторката да прощава, ама виж как хубаво ни потръгна разговора![]()
Наздраве, че ми привършва вече биричката.
И на мен това ми мина през омъна, как хубаво дружно уфлуудихме (винаги съм се чудил защо по форумите се пише 'флууд', вместо 'флъд'), но поне разговорът е смислен и е свързан с ученето, ако не с друго. Едно време с mirc беше супер неангажиращо, а сега по тези форуми из темите ...
Аз в неделя съм на лигвистично кенгуру по фр.езики в петък на друг вид състезание, което миналата година беше много забавно, защото е отборно, даже и награда спечелих.
Утре поне ще се наспа, няма да ставам рано да уча, после ще отворя да уча по Математика, че предстоящата седмица имам контролна
А иначе нивото в училище наистина е много ниско,а по математика е направо пагубно - 26 човека клас, 3 момичета разбират математиката, две решават задачи на часа на дъската, третата я вее вятър на бял кон и си джитка на джиесема разни коли.Даскалът : "Някой друг ?" - целият клас мълчи. "Никой друг ли неиска да излезе на дъската,бе ?! - гробна тишина. *въздишка от страна на даскала* "Ами айде , няма да ви изпитвам насила, и без това другата седмица имате контролна, така че не можете да се отървете"